hvg.hu Nagyítás

Újra összecsaptak az afgánok a szovjetekkel Tapolcán - fotógaléria

Egyenruhák, fegyverek, felszerelések és újrajátszott háborús ütközetek – több ezren voltak kíváncsiak múlt szombaton az ötödik Tapolcai Hadifesztivál programjaira. Ismét összecsaptak afgán és szovjet csapatok, és egy második világháborús ütközet is felidéztek 1944 nyaráról. A vendégek természetesen kipróbálhatták a harci járműveket, fegyvereket, sőt, séta-harckocsikázásra is elmehettek.

hvg.hu Itthon

Akciófilm: így mentették ki Janit a tiszai jégárból

A tiszacsegei kompon ragadt éjjeliőrt a honvédség helikopterére csörlőzték, majd az őt segítő katona is elhagyta a kompot. Jött egy drámai drónvideó is, amely a jeges Tiszában rekedt kompot mutatja madártávlatból.

MTI Itthon

Négy éve egyáltalán nincs biztosítása a katonáknak

Hende Csaba idején megszüntették a katonák élet- és felelősségbiztosítását, kár esetén a miniszternek kell döntenie a kártérítési összegről. Így lesz ez most, a Hortobágyon életüket vesztett tűzszerészeknél is.

Rácz Tibor Vállalkozás

Az állami helikopterbiznisz, amelyen valaki keresett 6 millió eurót

A jól értesült cseh fegyverkereskedő megelőzte a Belügyminisztériumot, pedig a tárca annyira sürgősnek tartotta a német helikopterek vásárlását, hogy még közbeszerzést sem írt ki arra. A magyar közvetítő szerint azonban létezik egy 2,5 milliós különszerződés is, így a cseh cég haszna „csak” körülbelül 6 millió euró, magyar közpénzből.

MTI Itthon

Több fizetést kapnak januártól a honvédségi dolgozók

Január 1-jétől újabb öt százalékkal nő a honvédségnél dolgozók bére, és emelkednek a béren kívüli juttatások is – jelentette be a honvédelmi miniszter az erről szóló megállapodás aláírása előtt hétfőn Budapesten.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk
Putyin egész pályás letámadást folytat a neten

Putyin egész pályás letámadást folytat a neten

Egyre inkább cenzúrázzák Oroszországban az internetet. A jelek szerint Moszkva a kínaihoz hasonló digitális nagy fallal akarja elzárni az oroszok elől a nemkívánatos tartalmakat. Valószínűleg elkésett.