Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Madárpiszok

Ha a nácizmus madárpiszok, akkor az Ön elpusztítása is az lesz.

Gócza Anita Kult

„Én nem adom olcsón a gyűlöletemet”

Papp Sándor Zsigmond előre elárulta, hogy a nemrégiben megjelent Gyűlölet lesz az eddigi „legönéletrajzibb” könyve. Arról is beszélt, hogy az otthon, a családban megtapasztalt romángyűlölet indította el egy másik irányba. Innen kezdtük a beszélgetést is.

MTI Itthon

Felszólítást kapott Magyarország az ENSZ-től

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága csütörtökön felszólította Magyarországot, hogy lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen, melynek célkeresztjében a kisebbségek, a többi között a romák és a muszlimok állnak.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Semmi kivetnivaló

Milyen ember az, aki ilyeneket mond? Bármennyire bizonyosan tudom, hogy ez nem célirányos, bármennyire ellentmond a magyar nép mindennél fontosabb morális érdekeinek, s annak, ami ennél ezerszer kevésbé fontos: az ízlésemnek – mégis el kell mondanom.

Balavány György Itthon

Balavány: Nekünk Őcsény kell?

Kézenfekvő a vélekedés, hogy a tolnai faluban zajló szociothriller az orbáni gyűlöletpropaganda eredménye. A helyzet rosszabb: nagyjából ugyanezt csinálnánk Orbán nélkül is.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: A legfontosabb kérdés: a menekültkérdés

Tanúvallomások, bejelentések, panaszok, följelentések, igazolások bizonyítják, hogy a magyar állam rendőri közegei ütik-verik a menekülteket. Ha volna ebben az országban „demokratikus közélet”, akkor ez a szörnyűséges botrány szerepelne a cím- és kezdőlapokon.

Horváth Zoltán Itthon

Horváth Zoltán: Bűnismétlés előtt

A HVG volt főszerkesztő-helyettesének írása arról, hogy ha eredményes lesz a népszavazás, akkor az a vigasz sem maradhat, mint eddig, miszerint a világ szégyenpadján nem a nemzet, hanem csak az ország kormánya ül. Vélemény.

Dercsényi Dávid Itthon

Húzzál vissza oda, ahonnan jöttél!

Tetőzik az idegengyűlölet Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás után, a kampány csak olaj volt a tűzre, a rendőrség szerint 57 százalékkal nőtt a rasszista támadások száma. Bár Orbán Viktor szerint a Brexit-eredmény a britek jogos félelmeiből következett, ezeket a félelmeket most a lengyeleken és a magyarokon is leverik.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Megvetés

A népszavazási kezdeményezés meghiúsításának politikai kudarca után mit mond voltaképpen az apokalipszis lovasa, a farkasmosolyú magyar miniszterelnök? „Ismerlek benneteket, ha meglengetem a »fajvédelem« lobogóját, akkor sikítva-ájuldozva csatlakoztok hozzám, mert annyi eszetek sincs, mint az éticsigának.”

MTI Világ

Öten megsérültek egy égő lakóházban

Egy három emeletes, csak külföldiek lakta észak-rajnai lakóházban tűz ütött ki péntek éjjel. A tűzoltók gyorsan megérkeztek és menteni kezdték a lakókat, de volt, aki kiugrott az égő épületből. A rendőrség nem zárta ki, hogy az eset hátterében idegengyűlölet állhat.

Gergely Zsófia Itthon

Gyerekszáj, 2015: Menjünk, és verjük szét a migránsokat!

Szitokszó lett a gyerekek körében a migráns, alsó tagozatosok tervezgetik szünetben, hogy mennek a közeli menekülttáborba "szétverni" őket. A migránsosat játszó gyerekekről szóló cikkünkre sok reagálás érkezett, tudunk olyan kisgyerekről is, aki nem is érti, mit jelent, ha társai migránsnak csúfolják.

hvg.hu Világ

Gyűlölködő kommentek: Túl sokra nem jutottak a németek a Facebookkal

Nem teljesen elégedett a német igazságügyi miniszter azzal a megállapodással, amit internetes cégekkel kötöttek az idegengyűlölő, rasszista kommentekkel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy a munkacsoportban részt vevő internetes cégek 24 óra alatt megvizsgálják a jövőben az ilyen tartalmú és jelentett hozzászólásokat és szükség esetén el is távolítják őket.

hvg.hu/MTI Foci

A magyarokat szidták a bukaresti ultrák, félbeszakadt a mérkőzés

Félbeszakadt a Dinamo Bucuresti és a CSMS Iasi román labdarúgó bajnoki mérkőzése, mert a Dinamo szurkolói az első félidőben magyarellenes rigmusokat kiabáltak. Először fordult elő, hogy idegengyűlölő megnyilvánulások miatt szakadt félbe mérkőzés Romániában.

Iványi Zsófia Itthon

A magyarok és a gyűlölet: "Ha mindnyájunkból kibújik az állat"

A Fidesz bevándorlóellenes kampánya a magyar nép legalantasabb érzéseit hívja elő, innen kezdve pedig csak az a kérdés: a kormánypárt remek társadalomismeretről tett-e tanúbizonyságot, vagy amúgy normális emberek válnak szélsőségesen elutasítóvá a jól átgondolt pánikkeltés hatására. A kutatások ugyanis azt mutatták ki, hogy a magyarok a kisebbségek közül eddig épp a bevándorlókkal szemben voltak legkevésbé elutasítóak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk