hvg.hu Gazdaság

Hét évet kapott egy volt fideszes, mert hamis Viagrát adott el

Három év alatt 1,6 milliárd forint értékben adott el Kínából és Indiából importált potencianövelőket és fogyasztószereket a volt békéscsabai önkormányzati képviselő által felépített bűnszövetkezet. A hamis és illegális szereket több mint hetven országban terítették. V. Viktort nem jogerősen fegyházbüntetésre és 165 milliós vagyonelkobzásra ítélték. A Pfizernek és a Bayer Hungáriának is vannak igényei a vádlottakkal szemben.

hvg.hu Plázs

Virágzik Magyarországon az illegális online gyógyszerkereskedelem

A hamis és ellenőrizetlen gyógyszereket főleg az interneten terjesztik. Az engedély nélkül tevékenykedő kereskedők azokat a betegeket rövidítik meg, akik olcsó terméket és egyszerű vásárlási lehetőséget keresnek, esetleg szégyellik a betegségüket, és nem akarnak szakorvoshoz fordulni. Ám mindez akár komoly mérgezéshez és halálhoz is vezethet.

HavariaPress Plázs

Vádemelés jöhet a potencianövelőt áruló Mulder ügynök ellen

Vádemelési javaslattal zárta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nyomozást azzal a békéscsabai férfivel és feleségével szemben, akik ,,Agent Mulder" néven árusítottak egy webáruházban illegális és hamis gyógyszereket – értesült a HavariaPress.

hvg.hu Tech

9000 weboldalt zártak be egyszerre

Világszerte száz országban 58 letartóztatott ember, 9 ezer leállított weblap és több milliárd forint értékű hamis gyógyszer lefoglalása az eredménye az illegális gyógyszereket árusító webshopok ellen indított akciónak.

hvg.hu Itthon

"Azt hittem, meghalok" – így mérgezik a fogyni vágyókat

Illegálisan, fogyasztószerként árulnak egy Magyarországon tiltólistán lévő gyógyszert az interneten, a vásárlók közül többen súlyos rosszullétről panaszkodnak. Az egyik károsultat rohammentővel vitték kórházba, ám hiába tett feljelentést, a rendőrség megszüntette a nyomozást. A szerhez azóta is könnyűszerrel hozzá lehet jutni, az óvatlan fogyasztók akár életveszélybe is sodorhatják magukat.


A címlapról ajánljuk