Dercsényi Dávid Vélemény

Gender szak betiltása – pipa! És az abortusz?

Európa-mentő keresztény védőseregnek próbálja meg eladni magát és elveit a kormány, ebből fakadnak az olyan lépései, mint a legnagyobb hőségben bejelentett genderszak-betiltás. De mindez nem több az elvtelenség és a gyávaság takargatásánál.

Dercsényi Dávid Itthon

"Szájkosarakat le" - Mi lesz, ha a szavazónak "Trumpbeszél" kell?

Befellegzett a politikai korrektségnek Donald Trump hatalomra kerülésével, "lekapja rólunk a szájkosarat", és végre Orbán Viktor és Európa is felszabadul a liberális béklyóból? Mit kell tudni a Trumphoz közeli új jobbos mozgalomról, amely sok elemében a Fideszhez hasonló dolgokat mond, egyik arca pedig egy katolikus meleg brit újságíró?

hvg.hu Itthon

"Elkészült a beszéd"

A kormányfő az utolsó simításokat végzi a Tusnádfürdőn megrendezett, 26. Bálványosi Szabadegyetemre. A kormányfő lehetségei témái között emlegették a migrációt, Kelet és Nyugat viszonyát, utóbbi "válságát", illetve Orbán vízióját e helyzet szerinte megfelelő kezeléséről.

hvg.hu Itthon

G. Fodor: Orbán nem önszorgalomból hebehurgyáskodott

Török Gábor és G. Fodor Gábor politikai elemzők arról beszéltek a Heti Válasznak, hogy Angela Merkel látogatása idején hiba volt-e Orbán Viktortól belemenni újra az "illiberálisozásba". Ebben kevésbé értenek egyet, abban már inkább, hogy a Fidesz fölött az elmúlt hónapokban tornyosuló viharfelhők eltűnni látszanak.


A címlapról ajánljuk