MTI Gazdaság

Betiltották a magyar szárnyasimportot is az oroszok

Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) február 8-i hatállyal ideiglenesen megtiltotta a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját a madárinfluenza sújtotta európai országokból, köztük Magyarországról.

hvg.hu Gazdaság

A skót whisky gyártói jól jártak a Brexittel, meg rosszul

Az angol font kilenc százalékkal gyengült az euróval és 15 százalékkal az amerikai dollárral szemben a június 23-i Brexit népszavazás hatására. A hazai valuta leértékelődése mindig megdobja az exportot. Ez a hatás különösen látványosan érződik a skót nemzeti ital, a whisky eladásán világszerte.

MTI Gazdaság

Madárinfluenza: Tajvannak sem kell már magyar baromfi

A madárinfluenza-vírus miatt már nyolc, Európai Unión kívüli ország tiltotta meg az érintett megyéből vagy Magyarországról a magyar baromfi és baromfitermékek bevitelét – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

hvg.hu Gazdaság

Magyar kacsával verhetik át a kanadaiakat

Elárasztotta a kanadai piacot a magyar importkacsa, amelyet helyben átcsomagolnak és kanadai termékként adnak el – panaszkodtak a legnagyobb baromficégek képviselői egy kanadai lapnak.

MTI Gazdaság

Nagy befektetéssel kecsegteti Magyarországot a távoli rokonság

Jelenleg mintegy 70 finn cég van a magyar piacon, de továbbiak szeretnének belépni a hazai térbe. A jövőben a finn vállalatok fontos szerepet tölthetnek be a magyar energiaszektorban és az elektromos mobilitás területén – mondta a finn nagykövet egy interjúban.

MTI Gazdaság

Gyanúsan olcsó étolajak jelentek meg a boltokban

Szakértők szerint csak áfacsalással lehet elérni, hogy a magyar termékeknél 100-200 forinttal olcsóbban adhassák az import termékeket. Az egyik terméken Horvátországot tüntették fel származási helyként, pedig ott nem is terem napraforgó. A gyanús étolajakat forgalmazza a CBA is.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk