Bejelentkezés  

Aranyrudakat operáltak ki egy indiai üzletember gyomrából

Egy lenyelt kupakot akartak eltávolítani az orvosok Delhiben egy 63 éves üzletember gyomrából, de egészen mást találtak ott. Tizenkét aranyrudat távolítottak el a hasából.

hvg.hu

Ennél magasabban biztos nem szavazott még senki

Edzett tüdőre lenne szüksége annak a választási megfigyelőnek, aki meg akarná nézni, rendben zajlanak-e a választások az indiai Hikkamban. Itt található ugyanis a világ legmagasabban fekvő szavazóhelyisége.

hvg.hu

Az indiai legfelsőbb bíróság elismerte a transzszexuálisokat

Elismerte a "harmadik nem" létezését kedden az indiai legfelsőbb bíróság, a döntést áttörésként üdvözölték a transzszexuálisok jogait védő csoportok aktivistái.

MTI

Még csak most kezdődött el a történelem legnagyobb választása

Több mint egy hónapon át 814 millió embert várnak az urnákhoz az indiai parlamenti választásokon 930 ezer szavazókörben. Az 1,2 milliárd lakosú Indiában a szavazásra jogosultak országszerte 543 választókerületben összesen több mint 350 párt jelöltjei közül választhatnak. Csak a folyamat lebonyolításában 11 millió ember vesz részt.

MTI

Ilyen, amikor szakadékba zuhan egy teherautó - videó

Ilyen, amikor szakadékba zuhan egy teherautó - videó

Túlsúlyos teherautóval közlekedni tilos és veszélyes: az esetek többségében az ilyen vétségeknek következménye van, ám nem mindegy, hogy milyen…

hvg.hu

Tizenéves lány csoportos megerőszakolásáért ítéltek el 24 férfit

Az indiai ítélet egy 1996-ban elrabolt és hetekig rabságban tartott tizenhat éves lányon elkövetett sorozatos nemi erőszak ügyében született. Az elítéltek között vannak jogászok, üzletemberek és kormányzati tisztviselők is.

MTI

Megszólalt az FBI által vádolt magyar üzletember

A 75 éves Knopp Andrást saját bevallása szerint még nem keresték a hatóságok. Teljesen alaptalanok az FBI vádjai, a gyanús ügyletek középpontjában álló ukrán oligarcha is ártatlan – mondta Moszkvában a volt MSZMP-s tisztségviselő.

Magyar üzletembert is vádolnak az FBI felderítette gigavesztegetés ügyében

A 75 éves Knopp András felügyelt egy rendkívül kirerjedt bűnszövetkezetet, amelynek Dmitro Firtas ukrán oligarcha volt a fő szervezője. A vád szerint komoly pénzeket fizettek ki vesztegetésre, hogy bányászati jogokat szerezzenek Indiában. Az ügyben érintett magyar üzletember szökésben van, a kár alsó hangon 10,6 millió dollár.

MTI

Lezuhant az indiai légierő egyik Super Herculese

Lezuhant az indiai légierő egyik teherszállító repülőgépe pénteken az ország középső részén lévő Madhja Prades államban, Gválijar településnél.

MTI

Hazakerülhet Indiába a táncoló Siva 900 éves szobra

India visszaköveteli az ausztráliai galériáktól két hindu istenségekről készült szobrot, amelyet vélhetően illegálisan vittek ki az országból.

MTI

Hetek óta nem eszik embert, már nem kergetik a tigrist Indiában

Egy nőstény tigris legkevesebb kilenc embert falt fel Uttar Prades államban december vége óta, a vérszomjas ragadozó utáni hajtóvadászatot hétfőn azonban lefújták, mivel már hat hete egyetlen bejelentés sem érkezett a térségből tigris okozta halálesetről.

MTI

Felgyújtotta feleségét egy indiai férfi, mert megpuszilta Gandhit

Egy házastársi gyilkosság árnyékolta be Indiában a kormánypárti alelnök, Rahul Gandhi választási hadjáratát.

MTI

Elítéltek 4 férfit a mumbai csoportos nemi erőszak ügyében

Mumbait - India gazdasági központját - korábban az egyik legbiztonságosabb városnak tartották a nők számára Indiában. Tavaly augusztusban 4 férfi és egy fiatalkorú fiú megerőszakolt egy elhagyott textilgyárban fotózó, 22 éves nőt.

MTI

India már nem keresi a maláj gépet

India Malajzia kérésére felfüggeszti a kutatást az eltűnt malajziai repülőgép után mindaddig, amíg a Kuala Lumpur-i kormány ki nem jelöli az új kutatási területeket - jelentette be az fegyveres erők főparancsnokságának szóvivője.

MTI

Összeomlott egy hétemeletes épület Mumbaiban

Összeomlott egy hétemeletes, nagyon rossz állagú épület Mumbai egyik külvárosában. A balesetben legkevesebb hatan meghaltak és hárman megsebesültek.

MTI

Nemi erőszak a buszon: lesöpörték a fellebbezést

Helybenhagyta csütörtökön Újdelhi egyik fellebbviteli bírósága, hogy halálbüntetéssel sújtsák azt a négy férfit, aki 2012 decemberében csoportosan megerőszakolt és halált okozón bántalmazott egy egyetemista lányt.

MTI

Ellopják a show-t a magyar választások elől

Április 7-én kezdődnek Indiában a parlamenti választások, amelyeknek nagy esélyese az ellenzéki hindu nacionalista vezető, Gudzsarat Narendra Mori.

MTI

Fotó: tintával rondították el a csalással vádolt indiai milliárdos arcát

Fotó: tintával rondították el a csalással vádolt indiai milliárdos arcát

Valószínűleg nem tudta könnyen megtisztítani az arcát az az indiai milliárdos, akinek tintát vágott az arcába egy dühös befektető Új-Delhiben, az indiai legfelsőbb bíróság épületénél. Subrata Roy két cégének a pénzügyi hatóság szerint 3,9 milliárd dollárnak megfelelő összeget kell visszafizetnie a befektetőknek, mert szabálytalanul kezelték a pénzüket. A milliárdost pénteken letartóztatták, és a bíróság kedden úgy határozott, hogy egyelőre nem is engedik ki.

hvg.hu

Kulimunka, vagy szuper állás?

Kulimunka, vagy szuper állás?

Az utóbbi 10-15 évben egyre több szolgáltató központ települt hazánkba, a nyelveket beszélő, zömében fiatalokat felszívó szektorra ugyanakkor több oldalról is nyomás nehezedik. Indiában például olcsóbb, itthon pedig egyre kevesebb a képzett hazai munkaerő. Az ázsiai állammal nem lehet cél versenyre kelni, költségszínvonalban és képzettségben mi még jobbak vagyunk, ám már szűkös a hazai munkaerő-kínálat, a lengyelek pedig letarolják a piacot.

hvg.hu

Robbanás történt egy indiai tengeralattjárón - két tisztet még nem találnak

Balesetet szenvedett szerda reggel Mumbai partjaitól mintegy 40-50 kilométerre az indiai haditengerészet egyik szovjet gyártmányú tengeralattjárója, majd parancsot kapott, hogy jöjjön fel a felszínre, s térjen vissza a partra. Két tisztet még keresnek.

MTI
12339

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X