MTI Világ

Új vírus: három halálos áldozat az Egyesült Államokban

Újabb halálos áldozata van az új típusú influenzavírusnak az Egyesült Államokban; egy harminc év körüli férfi a kór harmadik megerősített halottja az országban - jelentették be az egészségügyi hatóságok helyi idő szerint szombaton.

MTI Plázs

Frankenstein-víruskoktél: folyamatos a fenyegetés

Az állati eredetű influenzavírusok folyamatos fenyegetést jelentenek az ember számára, így az orvosoknak állandóan figyelemmel kell kísérniük e kórokozók okozta megbetegedéseket - hangsúlyozzák amerikai kutatók, akik a New Enggland Journal of Medicine című orvosi szaklapban publikálták tanulmányukat.

MTI Plázs

Kínai fűszernövénnyel az influenza ellen

Közel 30 százalékkal emelkedett a csillagánizs nagykereskedelmi ára Kínában, miután kiderült, hogy a dél-kínai Kuanghszi Csuang Autonóm Területről származó fűszernövényből készül az influenza kezelésére használt gyógyszer egyik alapvető összetevője.

hvg.hu Plázs

Megbénítja az immunrendszert az influenzavírus

A Pennsylvania-i Philadelphia Gyerekkórház legfrissebb tanulmánya szerint az influenzavírus instabillá teszi a szervezet védekezőrendszerét, szabaddá téve az utat más fertőzések előtt. A felfedezés időszerűen, hiszen a világ jelenleg is küzd az új, H1N1 vírus ellen. Végre megértheti az orvostudomány, miért halhatnak bele az influenzába egészséges emberek is.

MTI Plázs

Megérkezett a vadvírus Magyarországra

Megérkezett az új típusú influenza vadvírusa az Egyesült Államokból Magyarországra, meg lehet kezdeni az oltóanyag gyártásának előkészítését.

Medipress Plázs

Hamis influenza-gyógyszerekre figyelmeztet az Interpol

Hamisított influenza elleni gyógyszerekkel kapcsolatos figyelmeztetést adott ki az Interpol. A világ legnagyobb, 187 országban működő nemzetközi rendőrségi szervezete szerint a közeljövőben illegális, engedély nélküli influenza-gyógyszereket hirdető e-mailek jelenhetnek meg a világhálón.

MTI Plázs

Új vírus: a 21. század első világméretű járványa lehet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tapasztalta annak jelét, hogy az európai lakosság körében olyan mértékben terjedne az új influenza, mint az Egyesült Államokban és Mexikóban - közölte kedden a WHO második számú vezetője.

hvg.hu Világ

Sertésinfluenza: hírek a fertőzésről percről-percre

Sertésinfluenza okozta többek megbetegedését, halálát Mexikóban; a fertőzés az Egyesült Államokban, majd Európában is megjelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárványtól tart. A betegség megfelelően elkészített sertéshús fogyasztásával nem terjed, ember-ember közti érintkezéssel viszont igen. Kövesse a sertésinfluenzával kapcsolatos híreket itt, a hvg.hu-n!

MTI Plázs

Megvan a madárinfluenza elleni vegyület

Hongkongi és amerikai kutatók 230 ezer szintetikus vegyület ellenőrzése közben találtak egy olyan molekulát, amely megállíthatja az influenzavírusok, köztük az emberre is veszélyes H5N1-es madárinfluenza-vírus szaporodását.

MTI Plázs

Influenzavírusokat hatástalanító antitesteket találtak

Olyan emberi antitesteket fedeztek fel amerikai tudósok, amelyek egyaránt hatástalanítják a madárinfluenza és a szezonális humán influenza vírustörzseit, ezáltal életmentő kezelések kifejlesztésére nyílik lehetőség - jelentették be a Nature tudományos magazin vasárnap megjelent egyik szakkiadványában.

1
19 20 21 22 23 24 25

A címlapról ajánljuk