MTI Itthon

Új vírus: a tizenegy magyar beteg meggyógyult

Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy új típusú influenzás beteg lenne Magyarországon; akiknél regisztrálták a megbetegedést, már meggyógyultak - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos a Napkelte és a Tv2 Tények csütörtök kora reggeli adásában.

hvg.hu Plázs

A H1N1 ellenáll a gyógyszernek

A Reuters híre szerint a dán egészségügyi hatóságok megerősítették hétfőn, hogy egy H1N1 influenzavírussal fertőzött betegnél a Tamiflu antivirális gyógyszerrel szembeni rezisztenciát figyeltek meg.

MTI Plázs

Több hónapja fertőz az új vírus

Már tavaly augusztusban is terjedhetett emberek között az új influenza vírusa, jóval azelőtt, hogy áprilisban először kimutatták - közölték genetikusok a Nature tudományos magazin internetes kiadásában.

MTI Plázs

A három legnagyobb világjárvány

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön a legmagasabb - 6-os - fokozatra emelte az A(N1H1) vírus terjedése miatt a járványriadót, világméretűnek minősítve a járványt. A 21. században ez az első pandémia.

MTI Plázs

22 ezer ember szervezetében mutatták ki az új vírust

Összesen 69 országban, közel 22 ezer ember szervezetében mutatták ki az új típusú influenzát okozó H1N1-es vírust, amely eddig 125 halálos áldozatot követelt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett legfrissebb összesítése szerint.

MTI Plázs

Elérhető az új influenzavírus tesztje

Két cég is jelezte Magyarországon, hogy megbízhatóan képes kimutatni az új típusú influenzavírust; a GenoID Kft. az amerikai járványügyi központ által kifejlesztett teszt elérhetővé válásáról tájékoztatott, míg a Diagon Kft. azt közölte, hogy felkészült a molekuláris gyorsteszt előállítására.

MTI Plázs

Ősszel felbukkanhat Magyarországon az új vírus

Nincs járványügyi vészhelyzet, de ősszel, vagy egy év múlva, Magyarországon is felbukkanhat az új típusú influenzavírus, amely ellen az antivirális szerek, a tünetek enyhítésére, rendelkezésre állnak - mondta az országos tiszti főorvos csütörtökön Százhalombattán egy szakmai rendezvényen.

MTI Világ

Új vírus: tovább terjed a járvány

Negyven országban legkevesebb 8829 új típusú influenzás megbetegedést regisztráltak, és 76-an vesztették életüket a járvány következtében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai járványügyi központ (CDCP) és kormányzati illetékesek közlése szerint.

MTI Világ

Új vírus: három halálos áldozat az Egyesült Államokban

Újabb halálos áldozata van az új típusú influenzavírusnak az Egyesült Államokban; egy harminc év körüli férfi a kór harmadik megerősített halottja az országban - jelentették be az egészségügyi hatóságok helyi idő szerint szombaton.

MTI Plázs

Frankenstein-víruskoktél: folyamatos a fenyegetés

Az állati eredetű influenzavírusok folyamatos fenyegetést jelentenek az ember számára, így az orvosoknak állandóan figyelemmel kell kísérniük e kórokozók okozta megbetegedéseket - hangsúlyozzák amerikai kutatók, akik a New Enggland Journal of Medicine című orvosi szaklapban publikálták tanulmányukat.

1
19 20 21 22 23 24 25

A címlapról ajánljuk