MTI Plázs

Elérhető az új influenzavírus tesztje

Két cég is jelezte Magyarországon, hogy megbízhatóan képes kimutatni az új típusú influenzavírust; a GenoID Kft. az amerikai járványügyi központ által kifejlesztett teszt elérhetővé válásáról tájékoztatott, míg a Diagon Kft. azt közölte, hogy felkészült a molekuláris gyorsteszt előállítására.

MTI Plázs

Ősszel felbukkanhat Magyarországon az új vírus

Nincs járványügyi vészhelyzet, de ősszel, vagy egy év múlva, Magyarországon is felbukkanhat az új típusú influenzavírus, amely ellen az antivirális szerek, a tünetek enyhítésére, rendelkezésre állnak - mondta az országos tiszti főorvos csütörtökön Százhalombattán egy szakmai rendezvényen.

MTI Világ

Új vírus: tovább terjed a járvány

Negyven országban legkevesebb 8829 új típusú influenzás megbetegedést regisztráltak, és 76-an vesztették életüket a járvány következtében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai járványügyi központ (CDCP) és kormányzati illetékesek közlése szerint.

MTI Világ

Új vírus: három halálos áldozat az Egyesült Államokban

Újabb halálos áldozata van az új típusú influenzavírusnak az Egyesült Államokban; egy harminc év körüli férfi a kór harmadik megerősített halottja az országban - jelentették be az egészségügyi hatóságok helyi idő szerint szombaton.

MTI Plázs

Frankenstein-víruskoktél: folyamatos a fenyegetés

Az állati eredetű influenzavírusok folyamatos fenyegetést jelentenek az ember számára, így az orvosoknak állandóan figyelemmel kell kísérniük e kórokozók okozta megbetegedéseket - hangsúlyozzák amerikai kutatók, akik a New Enggland Journal of Medicine című orvosi szaklapban publikálták tanulmányukat.

MTI Plázs

Kínai fűszernövénnyel az influenza ellen

Közel 30 százalékkal emelkedett a csillagánizs nagykereskedelmi ára Kínában, miután kiderült, hogy a dél-kínai Kuanghszi Csuang Autonóm Területről származó fűszernövényből készül az influenza kezelésére használt gyógyszer egyik alapvető összetevője.

hvg.hu Plázs

Megbénítja az immunrendszert az influenzavírus

A Pennsylvania-i Philadelphia Gyerekkórház legfrissebb tanulmánya szerint az influenzavírus instabillá teszi a szervezet védekezőrendszerét, szabaddá téve az utat más fertőzések előtt. A felfedezés időszerűen, hiszen a világ jelenleg is küzd az új, H1N1 vírus ellen. Végre megértheti az orvostudomány, miért halhatnak bele az influenzába egészséges emberek is.

MTI Plázs

Megérkezett a vadvírus Magyarországra

Megérkezett az új típusú influenza vadvírusa az Egyesült Államokból Magyarországra, meg lehet kezdeni az oltóanyag gyártásának előkészítését.

Medipress Plázs

Hamis influenza-gyógyszerekre figyelmeztet az Interpol

Hamisított influenza elleni gyógyszerekkel kapcsolatos figyelmeztetést adott ki az Interpol. A világ legnagyobb, 187 országban működő nemzetközi rendőrségi szervezete szerint a közeljövőben illegális, engedély nélküli influenza-gyógyszereket hirdető e-mailek jelenhetnek meg a világhálón.

MTI Plázs

Új vírus: a 21. század első világméretű járványa lehet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tapasztalta annak jelét, hogy az európai lakosság körében olyan mértékben terjedne az új influenza, mint az Egyesült Államokban és Mexikóban - közölte kedden a WHO második számú vezetője.

1
19 20 21 22 23 24 25

A címlapról ajánljuk