MTI Világ

Mérföldkőhöz értek a kínai influenzakutatók

Kínai kutatók bejelentették, hogy védőoltást fejlesztettek ki a madárinfluenza-vírus egy új törzse, a H7N9 ellen, amely 136 embert fertőzött meg és 45 embert ölt meg Kínában március óta.

MTI Plázs

Erre is jó lehet az influenza elleni oltás 50 év felett

Egy új kutatás szerint az influenza ellen védőoltás majdnem felére csökkentheti a szívroham valószínűségét az ötven év felettieknél. A brit egészségügyi szolgálat a krónikus szívbetegeknek és a 65 év felettieknek eddig is ajánlotta az évenkénti influenzaoltást, az új eredmények fényében azonban a kutatók azt javasolják: terjesszék ki a védelmet az ötven év felettiekre is.

MTI Vállalkozás

Kevésbé betegszenek meg a tömegközlekedők

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők.

MTI Plázs

Sokkal kevesebb infuenzás van az országban

Az elmúlt négy munkanapból álló héten 19 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 35 százalékkal kevesebb, mint az azt előző héten - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

MTI Világ

Még tombol az influenza Európában

Tizennyolc európai országban, közte Magyarországon, továbbra is influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton.

MTI Plázs

Influenzajárvány: túl vagyunk a nehezén

Budapesten és hét megyében kesebb megbetegedés volt a múlt héten, mint az azt megelőző hét napban. Országosan 7 százalékkal kevesebben fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal.

MTI Itthon

Influenza: teljes látogatási tilalom van négy szabolcsi kórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egészségügyi Holding Zrt. négy tagkórházában az influenzagyanús megbetegedések és a légúti fertőzések számának emelkedése miatt, megelőzésük érdekében - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

MTI Plázs

Több mint harmadával nőtt egy hét alatt az influenzások száma

Még mindig terjed az influenza Magyarországon. Múlt héten több mint 32 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedésekkel, kilencezerrel többen, mint az azt megelőző héten - tették közzé az Országos Epidemiológiai Központ honlapján szerdán.

1
5 6 7 8 9
25

A címlapról ajánljuk