hvg.hu Gazdaság

Bárki kérheti egy ingatlan kisajátítását, csak kell hozzá egy közérdekű cél?

Az állam nevében harmadik személy is kérheti kisajátítási eljárás megindítását, ha a kérelemben megjelölt építmény, illetve fejlesztési, beruházási cél a helyi településrendezési tervben vagy a helyi építési szabályzatban szerepel. Az is elegendő, ha bekerült az állami főépítészi hatáskörben eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal területfelhasználási engedélyébe – ezt tartalmazza az igazságügyi tárca előterjesztése, amely jelenleg közigazgatási egyeztetésen van. Mi ezzel a gond?

MTI Gazdaság

Eladtak majdnem 40 magyarországi Spart

Csaknem 40 Spar-áruházból álló ingatlancsomagot adott el a német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a Trei Real Estate az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak - közölte a tranzakcióban közreműködő Colliers International.

Gazdaság

Tíz frissen vett lakásból négybe nem a vevő költözik be

Az eladó ingatlanok mintegy 40 százalékát befektetők veszik meg, akik általában felújítandó lakást keresnek, míg a saját célra vásárlók inkább a felújított, energiahatékony otthonokat keresik - mondta Rutai Gábor, a Duna House ingatlanforgalmazó cég elemzési vezetője a Magyar Nemzetnek.

MTI Gazdaság

Minden nyolcadik lakás üres Budapesten

De ez is csökkenés 2011-hez képest, amikor még a lakások 13 százaléka tátongott lakó nélkül. Vidéken viszont egyre több az üres lakás - elnéptelenedik a vidék.

1 2 3 4 5 6 7
75
A címlapról ajánljuk
Putyin egész pályás letámadást folytat a neten

Putyin egész pályás letámadást folytat a neten

Egyre inkább cenzúrázzák Oroszországban az internetet. A jelek szerint Moszkva a kínaihoz hasonló digitális nagy fallal akarja elzárni az oroszok elől a nemkívánatos tartalmakat. Valószínűleg elkésett.