MTI Ingatlan

Valami történik a lakásárakkal, megváltozott a trend

Átlagosan 11,6 százalékkal, reálértéken 8,6 százalékkal emelkedtek a magyarországi lakásárak az idén az első negyedévben éves szinten, ami lassulás a 2016. év végi 15,2 százalékhoz, illetve 13,5 százalékhoz képest – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lakásárindex-jelentéséből.

MTI Gazdaság

Lekörözte a Velencei-tó a Balatont az ingatlanpiacon

A kiemelt tóparti üdülőkörzetek közül leginkább a Velencei-tó környékén emelkedtek a lakásárak. A növekedés mértéke 37,1 százalék volt, míg a Balaton térségében 22,6 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt három évben – közölte az FHB Bank az üdülőpiaci elemzésében.

hvg.hu Vállalkozás

Vágtat a magyar lakáspiac, soha nem kerültek még ennyibe a lakások

Soha nem voltak ilyen mgasan a magyar lakások árai. Az Eurostat legfrissebb statisztikája szerint a magyar lakások drágultak legnagyobb arányban a 29 vizsgált európai ország közül. Tavaly a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 11,6 százalékos volt az értéknövekedés, ami messze meghaladja az EU egészén mért 4,3 százalékos átlagot.

hvg.hu Ingatlan

Pest beelőzte Budát az ingatlanpiacon - íme a legdrágább utcák

A legdrágább fővárosi lakóingatlanok többségét ma már az V. kerület adja, szemben az 5-10 évvel ezelőtti helyzettel, amikor inkább a budai kerületekből kerültek ki a legdrágább ingatlanok - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből. Felsorolták a tíz éve és most legdrágábbnak számító utcákat is.

hvg.hu Gazdaság

Kezd leereszteni az ingatlanlufi a belvárosban – íme az árak

Míg az elmúlt két évre a lendületes áremelkedés volt jellemző a belváros ingatlanpiacán, ez mára megtorpant, érezhetően mérséklődött a kereslet – közölte a Balla Ingatlan, amely tipikus árakat is közölt a kedvelt utcákban található lakásokra.

MTI Ingatlan

Budapesten még nőttek a lakásárak, de országosan megállt a drágulás

Az utóbbi egy évben az építési engedélyek száma jelentősen megemelkedett, amiből arra lehet következtetni, hogy jövőben több új lakás jelenik meg a piacon ,és a második negyedévben megállt az áremelkedés országos szinten - mondta a köztévében Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője.

1 2 3

A címlapról ajánljuk