hvg.hu Itthon

Újabb botrány: Potom árért adott el a Belváros egy Deák téri ingatlant

Egy Deák téri ingatlanhoz juthatott hozzá az V. kerület ingatlaneladási ügyeit intéző ügyvédi iroda 154 millió forint helyett 78 millióért. Juhász Péter rendkívüli ülést kezdeményezett a polgármesternél, hogy kiderüljön: összejátszott-e az ügyvéd az értékbecslővel. Azt is szeretné elérni, hogy ezentúl két értékbecslés kelljen minden ingatlanértékesítéshez a Belvárosban.

MTI Vállalkozás

Rekorder ingatlanbiznisz: eladták az Infopark E épületét

Az eladó, a Bluehouse Capital magántőke-befektetési társaság még 2012 októberében vásárolta meg az ingatlant. Az új tulajdonos a Magyar Posta Takarék Ingatlan-befektetési Alap. Az Infopark E értékesítése az ügylet értékét tekintve az idei év legnagyobb önálló ingatlantranzakciója.

hvg.hu Itthon

Kicselezte a belvárosi önkormányzatot az LMP

Az V. kerület tíz ingatlant adna el és bár nemzetközi pályázatról van szó, azokat csak a helyi újságban és az önkormányzati hirdetőtáblán hirdették meg. Ekkor lépett közbe az LMP, felrakták a hirdetéseket az ingatlan.com-ra. A Belváros vizsgálja az ügy jogi útra történő terelését és felháborítónak tartják az LMP "kicsinyes húzását".

hvg.hu Itthon

Juhász: Jócskán áron alul adott el egy üzlethelyiséget az V. kerület

A piaci ár töredékéért adott el az V. kerületi önkormányzat egy Október 6. utcai, 200 négyzetmétert éppen el nem érő üzlethelyiséget – közölte Juhász Péter. Az ellenzéki politikus szerint a környéken akár 700-800 ezer forintot is elkérnek az üzletek négyzetméteréért, itt viszont 154 ezer forintra jött ki az ár.

hvg.hu Ingatlan

Így kínálja, ha tényleg el akarja adni a lakását!

Az ingatlanértékesítő portálok és apróhirdetési oldalak sivár, katalógus szagú egyenkínálatát megtörve végre valaki komolyan vette azt a feladatát, hogy szeretné jól eladni az eddigi lakását. A megfelelő vevőt keresni ugyanis nem pusztán számokkal és feltupírozott képekkel kell.

hvg.hu Itthon

Juhász: Áron alul szabadultak meg Rogánék a Klotild-palotától

"A belvárosi Fidesz-klán nem képviseli a kerületiek érdekeit" – írta a kerület Együtt-PM-es polgármesterjelölt. A Klotild-palotát 12 éve is ugyanannyiért adták el, mint most. Az önkormányzat szerint nem lehet tudni, hogy Juhász Péter józanul vagy bedrogozva tesz-e állításokat. Ráadásul a palotát nem adták el 12 éve, mindig is a kerület tulajdonában volt - írták.

hvg.hu Ingatlan

Lakáseladás: íme a leggyakoribb tévedések

Sok ingatlantulajdonos hibázik lakásának eladásakor – közölte az Otthon Centrum, amely összeszedte azokat a szempontokat, viszonyítási alapokat, amelyek a leginkább félrevezethetnek egy eladás előtt álló tulajdonost az ingatlan értékének megállapításában.

hvg.hu Ingatlan

Nobilis Palota lehet a Lánchídból

Megvette a Clark Ádám tér sarkán régóta üresen álló Lánchíd Palotát Nobilis Kristóf. A volt legfelsőbb bírósági épület féláron kélt el.

hvg.hu Sport

140 ezer euró visszafizetésére ítélték Lothar Matthäust

Túl sok pénzt kaszált egy városháza-eladási ügyben Lothar Matthäus, a magyar fociválogatott volt szövetségi kapitánya, ezért 140 ezer eurót kell visszafizetnie. A focista társtulajdonosa volt annak a cégnek, mely eladta a velberti városháza épületét, majd csődbe ment. A felszámolóbiztos beperelte.

hvg.hu Ingatlan

Viszik az oroszok a Balatont

Kihasználva a padlón lévő árakat felvásárolják a külföldiek a Balaton környéki, főleg a gyógyüdülők körzetében lévő ingatlanokat. Az érdeklődők sorának elején az oroszok állnak.

1 2

A címlapról ajánljuk