hvg.hu Gazdaság

Így lehet tőkét szerezni az ingatlanpiacon, ha nem ad a bank

Ma nagyon kevés vállalkozást tartanak hitelképesnek a bankok, és még a jó kondícióban lévőknek magas díjat kell fizetniük a finanszírozásért. Pedig koránt sem elképzelhetetlen, hogy a jól működő vállalkozásoknak most van szükségük tőkére. A banki forrásoknak az ingatlanpiacon van alternatívája, a vállalkozások tőkéhez juthatnak, ha eladják, majd visszabérlik a saját tulajdonú ingatlanjukat.

hvg.hu Gazdaság

Sokkal kevesebb tőke jön a budapesti ingatlanpiacra

Az idén októberig mindössze 90 millió eurót fektettek be a budapesti ingatlanpiacon, ezzel szemben tavaly 470 millió eurót, 2007-ben pedig 2 milliárd eurót - mondta Tim O'Sullivan, a CB Richard Ellis ingatlanbefektetési vezetője.

hvg.hu Gazdaság

Ecostat: az ingatlanpiac túl van a mélyponton

A következő félévben még stagnál, de már túljutott a mélyponton az ingatlanpiac Magyarországon az Ecostat ingatlanbarométer mutatója szerint, amely a harmadik negyedévben 1,54 százalékponttal 35,4 százalékra nőtt. Az elmúlt egy évben ez volt az egyetlen növekedési periódus – mondta Belyó Pál, az Ecostat főigazgatója hétfőn.

hvg.hu Gazdaság

Az ingatlanbiznisz a válság ellenére is hasít a Balatonnál

A balatoni ingatlanpiacon 2006 óta szinte töretlen az érdeklődés. A gazdasági környezet a vásárlási célokat és a vevők összetételét változtatta meg, illetve szélesedett a kínálat, de a kereslet visszaesése elenyésző az Otthon Centrum tapasztalatai szerint.

MTI Gazdaság

Az ingatlanos cégek a túlélésre játszanak

Az ingatlanos cégek a túlélésre játszanak, és nem foglalkoznak az adóváltozásokkal, a társaságok eddig ingatlannal rendelkező cégeket, nem tisztán ingatlant adtak-vettek, a jövő évtől ilyenkor is adót és illetéket kell fizetniük - ebben foglalható össze a GVA Robertson ingatlan tanácsadó és a Nörr Stiefenhofer Lutz ügyvédi iroda szerdai közös rendezvényén kialakult álláspont.

MTI Gazdaság

Tovább esett a GKI fővárosi ingatlanpiaci indexe

A GKI, valamint az Ingatlan és Befektetés szaklap fővárosi ingatlanpiaci indexe tovább esett júliusban. Az index júliusban mínusz 33,4 ponton állt, ez 4,4 ponttal alacsonyabb az áprilisinál, és 2002 óta a legkisebb érték – mondta Akar László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke.

MTI Gazdaság

Befagyott a román ingatlanpiac

A Cushman & Wakefield és a Jones Lang LaSalle ingatlanpiaci tanácsadó cégek adatai szerint az adásvételek, bérbeadások értéke csak 62 millió euró volt az egy évvel korábbi 815 millió helyett.

MTI Gazdaság

Teljesen „bedöglött" a pécsi ingatlanpiac

Pécsett, de gyakorlatilag az egész megyében "bedöglött" az ingatlanpiac. Míg korábban a panellakásoknál, illetőleg olcsóbb házaknál, lakásoknál volt megfigyelhető a kínálati dömping, mára a jelenség átterjedt az értékesebb belvárosi ingatlanokra is - írta pénteki számában az Új Dunántúli Napló.

hvg.hu Gazdaság

A gyűjtőalapok az ipari és logisztikai ingatlanbefektetések felé fordulnak

A európai ingatlanpiacon az elmúlt másfél év során tapasztalt lanyha befektetői aktivitás ellenére az ipari és logisztikai szektor iránt továbbra is jelentős az érdeklődés a CB Richard Ellis (CBRE) legújabb kutatása szerint. A logisztikai szektor még mindig viszonylag biztos bevételt nyújt, így vonzó lehet a kevésbé kockázatos eszközöket kereső befektetők számára.

1
31 32 33 34 35 36 37

A címlapról ajánljuk