hvg.hu Ingatlan

Nincs gond, lesz elég új lakás

Országosan 155 ezer, ebből Budapesten 45 ezer adásvételi szerződés megkötése várható 2016-ban. Új lakásokból országosan 10, ebből Budapesten 5 ezer lakást adnak át idén. Várhatóan az új lakások aránya a lakás adásvételi tranzakciókon belül közel 2,5 százalék lesz.

hvg.hu Ingatlan

Megállíthatatlan az ingatlanpiac és hol van még a vége?

Minden jel szerint továbbra is erős az ingatlanpiaci zsongás, helyrajzilag viszont némi átrendeződés tapasztalható. A legfrissebb statisztikák szerint új befutók érkeztek a Budapesten népszerű kerületek sorába, de kiderült az is, melyek a leggyakoribb keresési preferenciák. A 11. és 13 kerületi, valamint a debreceni lakások a legkeresettebbek.

hvg.hu Gazdaság

Változatlan lendülettel drágulnak a budapesti lakások

Miközben már tavaly "brutális" mértékben növekedtek az árak az ingatlanpiacon, a jelenlegi számok alapján 2016-ban sem csökkent az élénkülés és a jövőben is további áremelkedés várható - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 csatornán.

hvg.hu Gazdaság

Elképesztő drágulás a Balaton-parton - meddig még?

Kiugró volt az ingatlandrágulás a Balaton-parton: tavalyhoz képest egy másfél szobás tóparti lakás ára 20 millióról 25-30 millióra drágult ingatlanközvetítők szerint. Ám ingatlanpiaci tényezők arra utalnak, hogy a boomnak hamarosan vége, a lakásárak 1-2 éven belül korrigálnak.

hvg.hu Ingatlan

A kerület, ahol hírből sem ismerik az ingatlanpiaci válságot

A fővárosi lakáspiac kiemelt célterülete Budapest XIII. kerülete. Az Otthon Centrum felmérése szerint a jelenleg fejlesztés alatt álló fővárosi lakásállomány 26 százaléka, azaz 4030 lakás a kerületben épül. A fővárosi lakáspiaci tranzakciók 8-10 százalékát – 2500-3500 adásvétel évente - évek óta stabilan a kerületben kötik, és ebben a válság évei sem mutattak változást.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Pénz és fapofa, így mentek be a szlovákok Londonba

Úgy tűnik, hogy egy rendkívül ambiciózus és nem kevésbé szerencsés szlovák vállalkozás megcsinálta a lehetetlent: kelet-európaiként bejátszotta magát a londoni ingatlanpiac kellős közepébe.

hvg.hu Vállalkozás

Tudja, hol épül a legtöbb új lakás? Segítünk: nem Budapesten

Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében több mint kétszer annyi, Vas megyében pedig majdnem háromszor annyi új lakóingatlan épült az idei első félévben tízezer lakosra vetítve, mint a tavalyi év első felében. Az új építésű lakóingatlanok iránti kereslet az idén 24,6 százalékkal nőtt. Budapesten az új lakóingatlanok négyzetméterenkénti ára szeptember közepén 542 ezer forint volt, Győr-Moson-Sopron megyében pedig 339 ezer forintot tett ki

hvg.hu Vállalkozás

Így robbant az ingatlanpiac az elmúlt két évben

Statisztikai adatok is alátámasztják, Budapest belső kerületeiben pörgött a legmagasabb fordulatszámon az ingatlanpiac az elmúlt két évben. De egy kivételével a vidéki járások sem panaszkodhatnak, az adásvételek számát tekintve pozitívban zárták az elmúlt két évet tekintve. Sőt, legnagyobb mértékben, közel kétszeresére egy dél-dunántúli járásban bővült a lakáspiaci forgalom.

1
5 6 7 8 9
36

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával