hvg.hu Vállalkozás

Ez hogy van? Egyre nagyobb lakások jönnek egyre kisebb alapterületen

Egyre több a 3 és 4 szobás, az állami lakástámogatásnak megfelelő ingatlan az új építésű lakások kínálatában, részesedésük az idén 35 százalék, szemben a tavalyi 27 százalékkal - derül ki az ingatlan.com elemzéséből. Az is látszik, hogy a vásárlók minél több szobát szeretnének ugyanakkora vagy alig nagyobb alapterületen.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Nem indult be a csok. Talán majd jövőre

Ugrott mindenki a 10+10 millió forintos ígéretre, aztán koppant. Kevesen igényelnek csokpénzt, és ők is csak keveset. Az ingatlanfejlesztők inkább nem nekik építik a lakásokat.

hvg.hu Ingatlan

Nincs sokkal több lakás, csak mind drágább lett

Idén mintegy 60-70 ezer lakóingatlan adásvételére kerül sor országosan. Budapesten főleg a 30-60 négyzetméteres, használtaké volt a főszerep. Az első félévében országosan 3400 új lakás épült, ebből Budapesten mintegy ezer.

hvg.hu Ingatlan

Kilőtt a magyar ingatlanpiac, támadnak az amerikaiak

Az idei első hat hónapban a közép- és kelet-európai országokba (Oroszország nélkül) irányuló kereskedelmi ingatlanbefektetések 59 százalékkal haladták meg a tavalyi év első félévében regisztráltat, és több mint 5 milliárd eurót tettek ki. A várakozások szerint az év második fele is jól alakul majd, a régió minden országa kiválóan teljesít. Magyarországon félév alatt megvolt a teljes tavalyi forgalom.

MTI/hvg.hu Ingatlan

Hiába több az eladó lakás, az árak nem csökkennek

A következő másfél évben 15-20 ezer új lakás jelenhet meg a piacon, és a magyarországi lakáspiac fellendülése a következő 2-3 évben is fennmaradhat - derül ki az ingatlan.com friss előrejelzéséből.

MTI Gazdaság

Megállt az új lakások árának emelkedése

Az utóbbi negyedévben a sok új lakás miatt megállt a drágulás az új építésű lakások piacán, de Budapesten az átlagos négyzetméterár így is félmillió forint felett van.

MTI Gazdaság

Viszik a budapesti irodákat, mint a cukrot

Jelentősen nőtt Budapesten az irodák iránti kereslet a második negyedévben, a 129 170 négyzetméter 53 százalékkal haladta meg az előző negyedévit - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).

hvg.hu Gazdaság

Albérlet, te drága: elviheti egy szülő fizetésének kétharmadát

Felpezsdült az ingatlanpiac, nőttek a reálbérek. Ami jó hír. Megugrottak az albérleti díjak. Ami a bérlőknek rossz hír. A felsőoktatási felvételi ponthatárok ma esti kihirdetése előtt arra voltunk kíváncsiak, hogy a nettó fizetésből mennyit visz el egy átlagos albérlet. Sokat.

hvg.hu Gazdaság

Magyarország vezeti az európai lakáspiacot

A többlakásos, új építésű társasházakra kiadott engedélyek száma Magyarországon 2010-hez képest 12 százalékkal nőtt, ami sokkal jobb a 15 százalékos csökkenést mutató uniós átlagnál. Az ingatlan.com előrejelzése szerint az új lakásokra kiadott engedélyek számában látható növekedés folytatódhat, és a fejlesztések befejeződése után jelentősen nőhet a kínálat az új építésű lakások piacán.

hvg.hu Gazdaság

Lakást venne? Érdemes őszig várni

Kicsit mérsékeltebb most a kereslet az ingatlanpiacon, mint az év elején volt, a visszaesés már májustól érezhető, a meleg csak rátett egy lapáttal. Július végén érkeznek azonban az egyetemisták, majd következik egy ingatlanpiaci szempontból forró ősz, ahol az eddigi keresleti piac akár kínálativá is válhat, magával hozva az árak csökkenését.

hvg.hu Gazdaság

Megnyugodhatnak a magyar Airbnb-sek

Úgy tűnik, a kormány nem akar beavatkozni az Airbnb-sek hazai piacán – legalábbis erre lehet következtetni abból, amit Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos mondott interjújában a Figyelőnek.

hvg.hu Gazdaság

Kell-e félteni a Brexittől a magyarok legfontosabb vagyonát?

A Brexit jelentős értékvesztést okozott a pénzpiacokon, ám a magyar lakosság egyik legfontosabb vagyonára egyelőre nem jelent veszélyt, az ugyanis ingatlanban áll – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely 55 ezer milliárd forintra becsüli a magyarországi lakóingatlan-vagyon értékét, egyúttal számba veszi, hol lehet mégis hatása a Brexitnek.

1
5 6 7 8 9
35

A címlapról ajánljuk