hvg.hu Itthon

Hajdúhadház polgármestere Soros-bérenceket lát a fizetős játszótér ügye mögött

Még zavarosabb lett Hajdúhadház új közösségi sportkomplexumának ügye. Az önkormányzat szerint a helyiek ingyen használhatják azt, ha regisztrálnak. Az ott élők viszont állítják: erről most hallanak először, ők úgy tudták, hogy fizetni kell a belépésért. A polgármester szerint Soros-bérencek lázítják a helyi cigányságot.

hvg.hu Vállalkozás

Ingyenes lett a cégalapítás

Márciusban több cégformánál is ingyenes lett a cégeljárási illeték és a közzétételi költségtérítés – ezekért korábban egy kft. esetén 105 ezer forintot kellett fizetni. Az új Polgári törvénykönyv egy kevésbé ismert szabálya szerint ráadásul úgy is létrehozható kft., hogy az alapításkor a vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátására nem kerül sor.

MTI Világ

Ezzel csalogatnának turistákat nyárra Brüsszelbe

Ingyenessé tennék Brüsszel tömegközlekedését a nyári hónapokra a városba érkező turistáknak, hogy élénkítsék az idegenforgalmat – adta hírül a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap hétfőn.

hvg.hu Itthon

Nem jelenik meg többé a Helyi Téma

A tulajdonos egy értekezleten bejelentette, hogy nem jelenik meg többé a Helyi Téma. A lap egy Fidesz-közeli vállalkozóé, Vitézy Tamásé volt, aki szerint már nem éri meg fenntartani az ingyenes újságot.

hvg.hu Gazdaság

Így lehet taccsra vágni a gazdaságot

Alsó hangon is több tíz milliárdos kárt okoz magának a költségvetés azzal, hogy 150 ezer forintig ingyenes lehet a készpénzfelvétel, illetve ez a rossz adózási morálon keresztül fenntartja a rossz beidegződéseket, amelyek a későbbiekben is komoly – akár évi százmilliárdos – károkat okoznak. Ne feledjük: becslések szerint Magyarországon évi ezermilliárdos nagyságrendben nem fizetik be az áfát már most sem. Ilyen ötletekkel lehet igazán taccsra vágni egy gazdaságot – írja Zsiday Viktor befektetési szakértő blogbejegyzésében.

hvg.hu Gazdaság

Csúnyán ráfázhatunk az ingyenes készpénzfelvételre

Az átlagfizetésnek megfelelő, vagyis havi közel 150 ezer forintos összegig ingyenessé tennék a havi kétszeri készpénzfelvételt kormánypárti politikusok. De ha csak ennyi lesz a szabályozás, félő, hogy más költségek növekedésével ráfizetnek a családok.

hvg.hu Karrier

Ebben a szakmában tilos lenne ingyenes gyakornokokat alkalmazni

A vállalatok közösségi oldalainak kezelésére gyakran vesznek fel gyakornokokat, fizetés nélkül. Főleg a kisebb cégek nem tudnak megfizetni egy teljes munkaidős állást, a mashable.com szerzője viszont összegyűjtötte azokat az érveket, miért is kellene mindenképp fizetni ezért a pozícióért.

MTI Kult

Ingyen letölthető a Da Vinci-kód

Az angol nyelvű e-könyvet március 24-ig egyes online könyváruházak teszik letölthetővé. A regényhez Brown hamarosan megjelenő új kötetének, az Infernónak a bevezetőjét és első fejezetét is csatolták.

hvg.hu Gazdaság

Most még ingyen válthat bankszámlát

Ha valaki a díjemelések hatályba lépése előtt váltja le túlzottan dráguló bankszámláját, több ezer forintot is megspórolhat. Az érzékelhető, hogy a bankok meg akarják tartani ügyfeleiket.

1 2 3 4 5 6 7
51

A címlapról ajánljuk