hvg.hu Itthon

Artemisszió Alapítvány: Öngyilkos lépés a kormány újabb civilellenes döntése

Észszerűtlen és átgondolatlan döntés a MMIA-s, EU-s pénzekről döntő, évtizedek óta működő alapok pályázati kiírásának visszavonása, értékelt az egyik érintett szervezet vezetője. Szerinte észszerű, hazafias célok mennek a levesbe az őrült politikai kampány miatt, amelyben a sajtó és az ellenzéki pártok is ludasak.

Dercsényi Dávid Itthon

Egymást verik az integrációért - unortodox menekültügyi módszerek

Verik a magyarokat a migránsok – a kamuhíroldalak rémhírei után most nyugodt szívvel leírhatjuk ezt, mert ellátogattunk egy olyan edzőterembe, ahol a Menedék Egyesület civil szervezet integrációs célú bokszedzéseseket tart menekülteknek és magyaroknak. A kezdeményezés már kezdett szárba szökni, amikor megszületett a kormány új menekültügyi törvénye, és ez felért egy kiütéssel.

Szegő Edit Vélemény

"Nincs szabad választás"

Huszonegy évi középiskolai némettanítás után 2015 augusztusában fölmondtam. Most Münchentől nem messze tanítok németet menekülteknek. Bár az integráció nem zökkenőmentes, de az jól látszik, hogy az színtiszta propaganda, amit a Nemzeti Együttműködés Rendszere a menekültekkel szemben megengedett magának. Közben szembejött néhány emberi sors.

Gyimesi Anna Itthon

Betegséggel élni, nem betegként

Magyarország–2016 videósorozatunk az egészségügyi ellátórendszer mindennapjait villantja fel – gondokkal, küzdelemmel, csalódásokkal, örömökkel és kivételes próbálkozásokkal. Ezúttal egy a pszichiátriai betegeket a mindennapok világába visszavinni igyekvő kezdeményezést mutatunk be.

Bihari Ádám Itthon

Sokba fog kerülni, ha nem költünk a menekültekre. És nem költünk

Feltűnés nélkül lépett életbe az integrációs támogatás megszűnése már jó két hónapja. A hatások a szakemberek szerint még nem érzékelhetők, de az egyértelműen látszik, hogy Magyarországon sokkal nehezebb lesz menekültnek lenni, és ez szomorú következményekkel járhat.

MTI Világ

Nehéz kérdés Ausztriában a burka betiltása

Becslések szerint a muszlim lakosság 15 év múlva Ausztria népességének 10 százalékát fogja kitenni; most párbeszéd kezdődött az egész testet eltakaró öltözék, a burka betiltásáról. Néppárti politikusok szerint ez a viselet gátolja az integrációt, de alkotmányosan aggályos a betiltása.

Gergely Zsófia Itthon

Te edzenél együtt egy mozgássérülttel?

Miközben a virtuális népharag a Down-szindrómás srácot kinéző konditermet büntette, sok más edzőteremben is nehéz dolga lenne egy fogyatékkal élőnek. „Jaj, szegények” – mondják rájuk, pedig ők is szeretnének sportolni, kikapcsolódni, és talán még zuhanyozni is utána. Lesz egy sportközpont, ahol természetes lesz, ha a látássérült, a szellemi fogyatékos és kilóival küzdő ép társuk "integráltan" izzad a futópadon.

hvg.hu Itthon

Hova járnak iskolába az itt rekedt menekült fiatalok?

A kísérő nélkül érkezett menekült fiatalok akár évekre is Magyarországon ragadhatnak még akkor is, ha a családjuk Nyugat-Európában él. Az integrációjukért sokat tesznek a velük foglalkozó iskolák, de kevés támogatást kapnak az államtól.

hvg.hu Itthon

Egybeolvasztanák a Népszavát a Vasárnapi Hírekkel, költözés is lesz

Kész tovább foglalkoztatni a Népszava dolgozóinak többségét a lapot megvásárolni készülő Geomédia, illetve az annak tulajdonában lévő Vasárnapi Hírek Kiadó Kft. – legalább is ezt ígéri az utóbbi társaság ügyvezetője. Úgy tervezik, hogy integrálják a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztőségét, ami ugyanakkor valamekkora létszámleépítéssel is együtt jár majd. A két lap internetes oldalát is összevonnák, valamint a belvárosba költöztetnék a szerkesztőséget – derül ki a szerdai Népszabadságból.

Jávor benedek Vélemény

Kétsebességes Európa – győzelem vagy büntetés?

A jobboldali összeesküvés-elméletek, és a baloldali csodavárás egy tőről fakad: az Unió afféle fenyegető és hatalmas nagybácsiként egyszer csak rendet teremt a végeken, és – nézőponttól függően – kiszabadítja Magyarországot az illiberalizmus fogságából, vagy eltiporja nemes küzdelmünket a külhatalmi elnyomással szemben.

hvg.hu Itthon

Mindössze 101 menekült "vette el" a magyarok munkáját

A kormány sikertörténetként kezeli, hogy mindössze 101 menekültként elismert személy kezdhetett el dolgozni az országban, Tállai András államtitkár szerint ez is azt mutatja, hogy a kormány sikeresen megvédte a munkahelyeket.

Szurovecz Illés Itthon

Magyarok segítik a szírek beilleszkedését Berlinben

Felsorolni is nehéz, mennyi programmal kezdte meg Berlin a menekültek integrációját: lakás, pénz, nyelvórák, jogi segítség, óvodai és iskolai képzés. Ezrek dolgoznak megfeszülve – köztük magyarok is –, hogy ebből valóban sikertörténet legyen, de a nyelvtudás és a munka csak az első lépést jelentik az új otthon felé. Abcúg a hvg.hu-n.

MTI/hvg.hu Itthon

Napi Kósa: Reménytelen a muszlimok integrálása

A Fidesz új frakcióvezetője szerint a muszlim kultúra annyira gyökeresen eltér az európaitól, hogy reménytelen az integráció. A nyugati baloldal téved, amikor jövőbeli szavazókat lát a migránsokban – mondta. Kósa Lajos a frakciót saját stílusában, "emberközelien" készül vezetni.

1 2 3

A címlapról ajánljuk