MTI Gazdaság

A japán óriásnak nem kell több Gorenje

A japán Panasonic a várakozásokkal szemben mégsem vásárolja fel a szlovén Gorenjét – közölte a helyi sajtó. Az akvizíció lehetett volna az egyik legnagyobb külföldi befektetés a szlovén iparba.

hvg.hu Vállalkozás

De ki fog itt beruházni?

Nagyot zuhant a vállalkozások beruházási szándéka, jelenleg a cégvezetők 44 százaléka gondolkodik fejlesztésben a következő egy év során. Nagyobb beruházási kedvre az ipari és a mezőgazdasági, valamint a középvállalkozásoknál lehet számítani. A gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, megelőzve a sok éven keresztül legnépszerűbb informatikai fejlesztéseket.

Farkas Zoltán Gazdaság

Topmenedzserek szedik le a keresztvizet az Orbán-kormányról

Felettébb kínos, ha az üzletemberek nagyobb szociális érzékenységet mutatnak, mint a kormány. Márpedig ez van. A Magyar Európai Üzleti Tanács most megjelent ajánlása döbbenetesnek tartja, hogy a népesség egyharmada Magyarországon szegénységben él, és hogy a nélkülözők 43 százaléka gyermek. Ha Magyarország be akar kapcsolódni a negyedik ipari forradalomba, a gazdaságpolitikán változtatni kell – javasolja a fórum.

MTI Gazdaság

Mégis ugrik a pannon puma

Valósággal kilőtt az ipari termelés júniusban: 11 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest – közölte a KSH. Igaz, idén kettővel több munkanap volt ebben a hónapban, de a megtisztított adat így is 6 százalékos növekedést mutat. A járműgyártás erősen megdobta az exportadatokat, az élelmiszer-kivitel pedig 18,9 százalékos, rekordnövekedést mutat.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával