hvg.hu Nagyítás

Mindennapok a Vörös Hadsereg Általános Iskolában

A hazafias kínai nevelés egyik extrém példája a Vensuj városában található Vörös Hadsereg Általános Iskola. A korábban Yang Dezi néven alapított intézmény több mint száz éve létezik, ám 2008-ban átkeresztelték, így csatlakozott a ''vörös nemesség'' által létrehozott iskolák sorához. A gyermekek bár sokat tanulhatnak a Vörös Hadsereg történelméről és hazafias cselekedetekről, mégis sokan inkább agymosásként tekintenek az efféle oktatásra.

hvg.hu Élet+Stílus

Tragédia és gyászmunka: módszertani segédletet is kaptak a tanárok

A buszbaleset utáni első tanítási napon, hétfőn – amelyet nemzeti gyásznappá is nyilvánított a kormány – valamilyen formában minden iskolában szót kell ejteni a történtekről. Erről a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet is rendelkezik. Ezt a kényszert persze nyilván minden pedagógus érzi – rendelettől függetlenül is.

Gócza Anita Kult

"Ha egy iskola nem a gondolkodó diákokért dolgozik, zárjon inkább be!"

Ha az iskola csak az a hely, ahol jó jegyeket kell szerezni, azután érettségit, és másra nem való, akkor szerintem zárjuk be az iskolákat, és töltsük értelmesebb dolgokkal az időt – mondja Nényei Pál, a Piarista Gimnázium magyartanára, akinek nemrégiben jelent meg Az irodalom visszavág című kötetének folytatása.

hvg.hu Itthon

Klik: több iskolában is volt baj a fűtéssel

Elszórtan akadtak problémák a fűtéssel több iskolában is. A kispesti intézményben, ahol hetek óta nem működik rendesen a fűtés, még mindig dolgoznak a hiba kijavításán.

hvg.hu Itthon

Jövő hétre megjavulhat a fűtés a wekerlei iskolában

Az Erkel Ferenc Általános Iskolában baj van a kazánnal, emiatt egyes termekben elég hideg van. Az intézményfenntartó Klik korábban tavaszra ígért megoldást, a polgármester szerint nem lehet várni addig, rendkívüli támogatást kapott az iskola.

1 2 3 4 5 6 7
37
A címlapról ajánljuk