life-style.hu Shake

Egy hét múlva vakáció

Az idén hivatalosan június 15-én zárul a tanév az ország általános és középiskoláiban, a diákok 183 napot jártak...

MTI Gazdaság

Iskolakezdés: a többség szerint elfogadhatatlanok a költségek – felmérés

A 18-64 évesek többsége szerint kevesebb mint 10 ezer forintba kellene kerülnie az iskolakezdésnek, de egy első osztályos beíratása ennek többszörösére is rúghat – többek között erre világított rá a KutatóCentrum és a Marketing&Media közös felmérése, melyben a beiskolázással kapcsolatos attitűdöket vizsgálták.

MTI Itthon

Hoffmann Rózsa: új korszak kezdődik

A mostani tanévkezdés új történelmi korszakot nyit meg a magyar társadalomban és a magyar oktatási rendszerben is - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerdán Somogyváron, az Európai Unió társfinanszírozásával megújult Szent László Király Általános Iskola tanévnyitóján.

Kovács Károly HVG Hetilap

Tanulópénzek

Ingyenes számlavezetés és pénzfelvétel, ajándékok, utalványok – ilyen kedvezményekkel igyekeznek magukhoz édesgetni a bankok az egyetemi beiratkozáshoz számlanyitásra kötelezett diákokat.

MTI Itthon

Az MSZP szerint veszélyben a fővárosi iskolakezdés

Az MSZP szerint a kormány veszélyezteti Budapesten a szeptember 1-jei nyugodt iskolakezdést azzal, hogy nem biztosítja a korábbi kabinet által a BKV működéséhez szerződésben vállalt 7,5 milliárd forintot.

MTI Karrier

1100 pedagógussal kevesebb kezdi az idei tanévet

A múlt tanév befejeztével hét oktatási intézmény szűnt meg jogutód nélkül, s harminc új jött létre az eddigi adatok szerint. Az előző tanévben mintegy ezer-ezerszáz pedagógusnak szűnt meg a határozott idő lejárta miatt a jogviszonya, a pályakezdők és intézményváltók száma 5500-6000 körül lesz.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

Tönkreteszi-e a gyereket az iskola?

Becsöngettek közel százezer elsősnek. Számtalan kérdés kavarog ilyenkor a fejekben, s talán legkevésbé azzal foglalkozunk, milyen egészségkárosító hatással szembesülhet az iskolapadba beült nebuló. Pedig nem árt például arra is gondolni, hogyan befolyásolja a gyermek pszichés fejlődését az új környezet. Kivédhetők-e a környzeti ártalmak, a látásromlás, a gerincproblémák?

Karrier

Kevesebbet költenének iskolakezdésre Amerikában

Egy frissen közzétett közvélemény-kutatás szerint kevesebbet költenének az amerikai szülők az iskolakezdésre. A megkérdezettek elsősorban a diszkont áruházakat keresik fel, hogy olcsóbban megússzák a ruhák, írószerek és hátizsákok beszerzését. Spórolási szándékukat a gazdasági körülményekkel magyarázzák.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk