MTI Itthon

Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület: "Mi betartjuk a törvényeket, és ezt szeretnénk kérni másoktól is"

Közleményben reagált a kormányzati kampányra a Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület (MIJE), amelyben arra kéri az ország vezetőit, a politikai véleményformálókat és polgártársait, hogy megnyilvánulásaik és döntéseik során legyenek tekintettel az alaptörvényre és azokra a nemzetközi egyezményekre, amelyek biztosítják a vallásszabadságot, ami magában foglalja annak szabad megválasztását, kinyilvánítását, közös gyakorlását, és tanítását is.

MTI Világ

Letehetik az abaját a szaúdi nők, egy feltétellel

A szaúd-arábiai nőknek nem kell viselniük a fejkendőt vagy a fekete, földig érő abaját, az iszlám vallás szimbólumát, ha az öltözékük megfelelő és tisztelettudó – jelentette ki a királyság trónörököse a CBS amerikai televízióban.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Szélsőjobboldali kormány Bécsben

A kancellárnak kinevezett ifjú bájgúnár nem tett egyebet, csak elcsórta a, hm, néppártosodó neofasiszták fő mondanivalóját, az iszlám veszélyt. Vélemény.

Dercsényi Dávid Itthon

A Fidesz mecsetépítési tiltása lenne az igazi biztonsági kockázat

A Fidesz új frontot nyitott, a mecsetek építését tiltaná, miközben ezzel talán épp a szélsőséges és ellenőrizetlen imámok malmára hajtaná a vizet. A tiltással egyszer már megpróbálkozott egy jobbikos önkormányzat, az Alkotmánybíróság utasította rendre.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk