Videó: Sorozatosak a késeléses támadások Izraelben (18+)

Videó: Sorozatosak a késeléses támadások Izraelben (18+)

Az eddigi robbantásos merényletek és fegyveres támadások után fordulatot vett Izraelben a vallási gyűlöleten alapulú öldöklés, az elmúlt hetekben megszaporodtak a késeléses támadások a palesztinok részéről zsidó civilek ellen, viszonzásul az izraeli hatóságok is fokozott számú fegyveres akciókat folytatnak palesztin célpontok és csoportok ellen.

hvg.hu

Abbász: "eltökéltek vagyunk, és végigtárgyaljuk a kilenc hónapot"

"Folytatódni fognak a béketárgyalások Izraellel kilenc hónapon át a Washingtonnal kötött megállapodáshoz hűen, függetlenül attól, hogy mi történik közben" - mondta vasárnap Mahmúd Abbász palesztin elnök az AFP francia hírügynökségnek.

MTI

Abbász: lemondott a palesztin tárgyalóküldöttség

Mahmúd Abbász palesztin elnök bejelentette szerdán, hogy előrelépés hiányában és az izraeli telepépítkezések bejelentésének árnyékában lemondott az Izraellel amerikai kezdeményezésre július vége óta folyó béketárgyalásokon eddig részt vevő palesztin delegáció.

MTI

A vízről tárgyaltak a palesztinok és az izraeliek

Újabb tárgyalási forduló volt az izraeliek és a palesztinok között Jeruzsálemben.

MTI

Közbeléphet Amerika az izraeli-palesztin tárgyalásokon

A palesztinok szerint válságba jutottak a júliusban felújított palesztin-izraeli béketárgyalások, ezért John Kerry amerikai külügyminiszter áthidaló javaslatokon gondolkodik – írta szerdán az izraeli Háárec című napilap.

MTI

Leültek egymással a zsidók és a palesztinok

Megkezdődött a közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások újabb fordulója.

MTI

Izrael terroristákat is szabadon enged

Megerősítette az izraeli kormány vasárnap késő este, hogy 48 órán belül 26 – régóta bebörtönzött – palesztin foglyot bocsát szabadon. A foglyok között olyanok is vannak, akiket különböző terrorcselekmények miatt több mint 20 évet töltöttek izraeli börtönökben, néhányan közülük a Hamász palesztin terrorszervezet korábbi aktivistái.

MTI

Nem szivárogtatnak az izraeli-palesztin béketárgyalásokról

Jó légkörben kezdődtek el Washingtonban az izraeli-palesztin béketárgyalások - közölte Cipi Livni, az izraeli tárgyalóküldöttség vezetője kedd reggel az izraeli közszolgálati rádiónak nyilatkozva.

MTI

Békét kötnének: újra egy asztalnál Izrael és a palesztinok

Három év szünet után ismét izraeli–palesztin tárgyalások kezdődtek egy békemegállapodás előkészítése érdekében.

MTI

Már hétfőn felújítják az izraeli–palesztin tárgyalásokat

A tervezettnél egy nappal korábban, már hétfőn felújítják az izraeli–palesztin tárgyalásokat.

MTI

Elutasították a palesztinok Netanjahu ajánlatát

Elutasították a palesztinok Netanjahu ajánlatát

Palesztin részről elutasították a kompromisszumnak azt a formáját, amelyet leendő államukkal kapcsolatban kedden ajánlott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az amerikai törvényhozásban elmondott beszédében.

MTI

Barak: ha a palesztinok abbahagyják, akkor Izrael is

Izrael véget vet a támadásoknak, ha a palesztinok is ezt teszik - mondta Ehud Barak izraeli védelmi miniszter. A Hamász szerint az izraeli agresszió beszüntetése a nyugalom feltétele.

MTI

Zsidó tüntetőket vert szét az etiópiai rendőrség

Legkevesebb nyolcvan etiópiai zsidó tüntető megsérült, amikor a rendőrség feloszlatott egy demonstrációt szerdán Izrael addisz-abebai nagykövetsége előtt.

MTI

Palesztin kiszivárogtatás: egy brit és egy amerikai tisztségviselő a felelős

Egy amerikai és egy brit állampolgár felelős azért, hogy az al-Dzsazíra katari hírtelevízió titkos dokumentumokat tud kiszivárogtatni az izraeli-palesztin tárgyalásokkal kapcsolatban - jelentette ki Száeb Erekát palesztin főtárgyaló a tévének adott interjújában, amelyről a Háárec című izraeli lap számolt be szerda késő este.

MTI

Vissza a kályhához

Hosszú időre megfeneklettek a béketárgyalások, és az USA is lemondott a közvetlen izraeli–palesztin párbeszéd erőltetéséről. A kusza helyzetben nem látni a konfliktus megoldásának esélyét.

Lejárt az izraeli telepépítési moratórium

Bár vasárnap éjfélkor lejárt a ciszjordániai zsidó telepek bővítésére vállalt tízhónapos moratórium, Izrael és a palesztin hatóság megállapodott: még egy hetet szánnak arra, hogy kompromisszumot találjanak a kérdésben - írta hétfőn a The Jerusalem Post.

MTI

Összecsaptak a palesztinok a kelet-jeruzsálemi zsidó telepesekkel

Lelőttek egy palesztin lakost, legalább két másikat pedig megsebesítettek szerda hajnalban az arabok lakta Kelet-Jeruzsálem Szilván negyedében, egy zsidó telepesekkel lezajlott összetűzésben.

MTI

Telepépítési tilalom: Izrael egy kém elengedését kéri a hosszabbításért

Izrael egy, az Egyesült Államokban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt, a zsidó államnak kémkedő amerikai szabadon engedését kéri a palesztinoknak teendő engedményekért és a telepbővítési moratórium meghosszabbításáért cserébe.

MTI

Netanjahu izraeli csapatokat küldene a leendő palesztin határhoz

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csapatokat küldene a leendő palesztin állam keleti határai mellé, hogy szavatolják országa biztonságát.

MTI

ENSZ-főtitkár: Izrael hosszabbítsa meg a telepépítési moratóriumot

A ciszjordániai zsidó telepek bővítésére kihirdetett moratórium meghosszabbítására szólította fel Izraelt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a Simon Peresz izraeli államfővel az ENSZ-közgyűlés ülésszaka alkalmából tartott kétoldalú találkozóján - közölte egy ENSZ-szóvivő.

MTI
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X