hvg.hu Világ

Japán a szarinnal támadó szektatagok kivégzésére készül

Japán valószínűleg arra készül, hogy kivégezze a tokiói metróban 23 éve elkövetett merénylet még börtönben lévő elkövetőit – írta a The Guardian című brit lap. A szarinnal végrehajtott támadást az Aum Sinrikjo (Legfőbb Igazság) nevű szekta tagjai követték el, s az ideggáz 13 ember életét oltotta ki és ezreket betegített meg.

hvg.hu Világ

Japán korrupciós botrány – mentenék a kormányfőt és a nejét

Japánban kihagyták Abe Sinzo kormányfő és Aso Taro pénzügyminiszter nevét azokból a hivatalos dokumentumokból, amelyek alapján elmélyülhetne a szigetországban tavaly ősszel kirobbant korrupciós botrány. A Reuters brit hírügynökség szerint az ügyben érintett lehet a kormányfő felesége is, ám a hivatalos papírokból az ő neve is hiányzik.

Világ

Hét évvel a cunami és Fukusima után – 73 ezren még ideiglenes otthonokban

Abe Sinzo japán miniszterelnök is részt vett a Japán keleti részén pusztító 2011-es földrengés, majd az azt követő szökőár hetedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. A természeti katasztrófa következtében több mint 18 ezren haltak meg, s megrongálódott a fukusimai atomerőmű is. A kitelepítettek közül 73 ezren még nem tértek haza.

hvg.hu Világ

Kitört James Bond vulkánja

A japán hatóságok figyelmeztették a lakosságot, több kilométeres távolságba is eljuthatnak a Kjúsú szigetén lévő Sinmodake vulkánból kirepülő kődarabok. A több napja aktív tűzhányó az 1967-ben bemutatott Kétszer élsz című James Bond-filmben kapott szerepet: az aktuális gonosz a vulkán kráterében rendezte be titkos bázisát.

1 2 3 4 5 6 7
103

A címlapról ajánljuk