Bicsérdi Ádám Kult

Scorsese meg sem áll a végső kérdésig: ha van Isten, miért engedi ezt?

Majdnem három évtizedig húzódott, számtalan változáson esett át, sokszor alig hittek benne, hogy valaha elkészülhet: lehet, ilyen sors dukál a hitről és a kételyről szóló mozinak? A XVII. században játszódó Némaság először elborzaszt, hogy aztán egyre nehezebb kérdéseket szegezzen a nézőnek, hogy végül egy nagyon talányos befejezéssel tegye fel a pontot Martin Scorsese pályájának egyik legfontosabb művére.

hvg.hu Élet+Stílus

Szomszédol a sushi

Tíz napra a bécsi út túloldalán vendégeskedik a budapesti Nobu japán étterem. A sógoroknak ugyanis még nincs sajátja, így kölcsön adjuk egy kicsit.

MTI Kult

Megrohamozták a könyvesboltokat a Murakami-rajongók

Murakami Haruki rajongói helyi idő szerint csütörtök éjfélkor megrohamozták a könyvesboltokat, hogy elsőként juthassnak hozzá a japán író új regényéhez, amelyet pénteken kezdenek árusítani a szigetországban.

MTI Világ

Veszélyesnek tartott japán keverékmajmokat likvidáltak

Elpusztítottak 57 majmot Japánban, mert kiderült, hogy az őshonos japán makákó és az invazív fajnak tekintett rhesusmakákó kereszteződéséből születtek, és úgymond puszta létükkel fenyegetést jelentettek a szigetország ökoszisztémájára.

MTI / hvg.hu Tech

Meghalt a Pac-Man atyja

Nakamura Maszaja agyában született meg a sárga pontevő figura. A Pac-Man akkora siker lett, hogy egyfajta szimbólumává vált az egész nyolcvanas évekbeli popkultúrának.

T.S. Élet+Stílus

185,5 millió forint egy tonhalért

A hagyományos tokiói újévi halárverést az idén is nagy figyelem kísérte. Köszönhetően a magas leütési áraknak, a főszereplő 212 kilós kékúszójúnak és az esemény emblematikus alakjának számító Kiyoshi Kimura étteremlánc-tulajdonosnak.

1 2 3 4 5 6 7
94
A címlapról ajánljuk