hvg.hu Élet+Stílus

Hogy mentsük ki magunkat, ha bereped alattunk a jég? - 10 lépés a túlélésért

Ha megtörtént a baj, nagyjából mindössze 10 perce van arra, hogy valahogy kihúzza magát a jeges vízből, mert az izmai addig lesznek működőképesek. Ha nem cselekszik, egy óra alatt az eszméletét is el fogja veszíteni. Van megoldás, 10 lépésben és egy videó segítségével mutatjuk, hogyan mentheti meg az életét, ha beszakad ön alatt a jég.

MTI Világ

Jeges vízben merítkeztek meg az orosz ortodoxok

Több mint másfél millióan merítkeztek meg Oroszországban a jeges vízben vízkereszt alkalmából. Az ortodox keresztények hétfőn emlékeztek meg Krisztusnak a Jordán folyóban való megkeresztelkedéséről, az egyik legősibb keresztény vallási ünnepről.

hvg.hu Shake

Galéria: lovak estek a jeges víz csapdájába Baján

Két és fél órán át mentették a tűzoltók azt a két lovat, amelyek alatt beszakadt a bajai halastó jege. A lovak gazdája, Novák Ferenc a Blikknek elmondta, amíg a tűzoltók feltörték a tó jegét, ő folyamatosan igyekezett mozgatni a kancát és csikóját, hogy ne dermedjenek meg teljesen. Végül sikerült őket kihúzni, de hogy megfáztak-e, az csak pár nap múlva derül ki.

HavariaPress Itthon

Hatan beborultak a jéghideg Dunába Érsekcsanádnál

Hat ember, köztük egy kislány borult egy ladikról a Dunába Érsekcsanádnál. A gyermeket válságos állapotban szállították kórházba, miután kimentették a folyóból - értesült a HavariaPress.

MTI Itthon

Belefulladt a jeges vízbe egy fagyűjtő

Kimentették a jeges vízből, ennek ellenére meghalt egy 51 éves helyi lakos Jászdózsán; a férfi fát gyűjteni ment, eközben a csatorna jege beszakadt alatta, így került a helybéli ember a két méter mély, vízzel telt kanálisba - közölte a rendőrség.

Medipress Plázs

Hogyan reagál testünk a jeges vízre?

Jéghideg vízbe ugrani nagy bátorságra vall. De vajon egészségkárosító, vagy éppenséggel egészségmegőrző hatása van a hideg viznek?


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával