hvg.hu Itthon

Eltűnt egy jezsuita szerzetes a VIII. kerületből

A 37 éves Varga Lászlót múlt kedden látták utoljára. Szorongásos állapotban volt, rendtársai feltételezték, hogy kirándulni indult, de nem találták meg Dobogókő környékén. László atyát a rendőrség is keresi.

MTI Világ

Megöltek egy olasz jezsuita papot Szíriában

Megölték Szíriában azt az olasz jezsuita papot, aki július 29-én tűnt el Rakka városában - közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A londoni székhelyű szíriai emigráns ellenzéki szervezet szerint Paolo Dall,Oglióval az al-Kaidához közel álló lázadók végeztek.

MTI Világ

Vizsgálat a jezsuitáknál: eltussolták a szexuális erőszakot

A jezsuita papok évtizedeken át eltussolták a gyerekek ellen elkövetett szexuális erőszakot és testi sértést, a tetteseket ugyanis mindvégig fedezték feletteseik - mondta a szerzetesrend visszaéléseinek vizsgálatával megbízott Ursula Raue Münchenben.

hvg.hu Világ

Egyre dagad a jezsuiták szexuális botránya

A jezsuita rend oktatási intézményeiben elkövetett megrontási esetek egyre nagyobb botránnyá kezdenek válni - derült ki egy hétfőn tartott berlini sajtótájékoztatón.

hvg.hu Tech

Megtalálták Pázmány Péter sírját Pozsonyban

Megtalálták a Pázmány Péter (1570-1637) jezsuita hittudós, bíboros és esztergomi érsek sírját és földi maradványait a pozsonyi Szent Márton-dómban - jelentette be hétfőn a Szlovák Püspökkari Konferencia sajtóosztálya.


A címlapról ajánljuk