hvg.hu Itthon

Ki vezetné a jobboldalt Orbán visszavonulása után? Megtalálták a választ

Egy felmérésben keresték a választ arra a kérdésre, kit tudnak elképzelni a választók Orbán Viktor utódjaként. A legtöbb ember, a válaszadók negyede egy "ismeretlen polgári fiatalra" vár, de egy Fideszen belüli utódaspiránsra is sokan szavaztak. Vona Gábor a jelek szerint nem veszélyezteti Orbán hatalmát.

hvg.hu Itthon

Magyarország a legjobbosabb a New York Times grafikonján

Az amerikai lap azt vizsgálta, mennyire tolódtak jobbra egyes európai államok az utóbbi években. Magyarország, ha a jobboldaliságot nézzük, eleve erős pozícióból indult, de 1998-hoz képest még erősödött is a trend. Igaz, a New York Times a Fideszt nem néppártnak, hanem a jobboldali, illetve szélsőjobbos pártok közé tartozónak tekinti.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Donald Trump Kelet-Európában

Most, hogy Amerikában sikerült nőgyűlölő, soviniszta, műveletlen bunkót elnökké választani (szemben az establishment zombi-apparatcsikjával), tehát, hogy a főnökség is úgy viselkedik, mint az óriáskivetítő előtt üvöltöző részeg focidrukker, most már „nekünk” is szabad.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Gyávák, árulók és ostobák

A jobboldal diadalmenetének gusztustalan mellékterméke, hogy az ún. ellenzék térfelén egyre többen állnak át a Fideszhez. Vélemény.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: Ki a bűnös?

A tisztességes, emberszerető magyar emberek ugyanazt a megoldást szorgalmazzák a menekültek számára, amelyet a saját gyerekeiknek, testvéreiknek és barátaiknak tanácsolnak: El innen! Akárhová, csak el Magyarországról!

hvg.hu Itthon

Jobbos városi legendákat cáfol Sólyom László

A jobboldali közvéleménybe mélyen beivódott, a jelenlegi kormány által is táplált hiedelmekkel próbál leszámolni Sólyom László volt alkotmánybírósági és köztársasági elnök a Heti Válaszban. Ahogyan az Alkotmánybíróság sem politikai érdekeket pártol, úgy a Kúria sem a bankok mellé áll – szögezi le írásában Sólyom.

MTI Világ

Nagyon győzött a jobboldal Norvégiában

A várakozásoknak megfelelő, nagy arányú választási győzelmet aratott hétfőn Norvégiában a konzervatív Höyre párt vezette jobboldali ellenzék, 96 mandátumot szerezve a 169 tagú új törvényhozásban – derült ki a hivatalos részeredményekből.

MTI Itthon

"A jobboldali megszorító politika megbukott"

A jobboldali megszorító politika megbukott, nem tudott eredményes válaszokat adni a gazdasági válságra - jelenti ki közleményében Gurmai Zita európai parlamenti (EP-)képviselő, aki kedden Brüsszelben szólalt fel egy fórumon, amelynek témája a ciprusi helyzet volt.

hvg.hu Itthon

Kéri: "Orbán Viktor elherdálta a kétharmadot"

Orbán Viktor mesterségesen akarja magát történelmi tényezővé tenni, de így csak a történelem bohóca, cselédje lesz, még akkor is, ha százszor megválasztják – ezt Kéri László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

hvg.hu Gazdaság

VV: Fejetlenség a jobboldalon

Minél rosszabb helyzetben van egy ország gazdasága, annál nehezebb lesz az elmúlt 30 évet jellemző jobboldali programmal választásokat nyerni: nagy lesz a kísértés, hogy a jobboldal egy bevándorlóellenesebb és/vagy integrációellenesebb retorikát üssön meg - olvasható a Véleményvezér blogon.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával