HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Hamarosan legális gyógyszerként is kijöhet a piacra az Extasy

A visszaélés a tudatmódosítókkal nem hasonlítható össze a legális gyógyszerek rendeltetésszerű használatával – hangsúlyozza Szummer Csaba, a napokban megjelent LSD és más „csodaszerek” című kötet szerzője. A pszichológussal egyebek között a hallucinogének gyógyító potenciáljáról beszélgettünk. Tényleg lehetne gyógyszer az Extasy vagy az LSD?

MTI Plázs

Sporttal helyettesítené a dizájner drogokat az ifjúsági államtitkár

A kormány támogatja a dizájner drogokról szóló nemzetközi adatbázis létrehozását. Az ilyen, vegyi úton előállított, tudatmódosító hatású anyagokból szinte minden héten jelenik meg új a piacon, s ezzel a problémával minden országban találkozni lehet - mondta Kiss Norbert államtitkár.

hvg.hu Shake

Bojkottálták Stohl drogprevenciós előadását

Látványos kudarcba fulladt Stohl András drogprevenciós előadás-sorozatának legutóbbi etapja. Az Újpest szurkolói ugyanis bojkottálták a börtönviselt színészt, senki nem ment el a beszélgetésre – adta hírül a Blikk.

MTI Világ

Moszkva keresztbe tett Amerika kábítószerellenes tervének

Oroszország meghiúsította az Egyesült Államok azon tervét, hogy megszerezze az Oroszország és Afganisztán között fekvő öt szovjet utódállam támogatását különleges kábítószer-ellenes fegyveres erők felállításához - jelentette a Kommerszant című orosz napilap pénteken.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

Orbánék az elrettentésben hisznek, nem az addiktológus szakmának

A szórakozóhelyek, plázák is felelősek lennének az ott tartózkodók egészségéért, de például a vadkenderes mintázatú termékek árusítását is visszaszorítanák az új nemzeti drogstratégia tervezetének részben egyházi vonalról érkező készítői. A dokumentum elkészítésébe a kormányzat szándékosan nem vonta be a szakmai szervezeteket.

MTI Plázs

A kati lenyomta az amfetamint Magyarországon

Az új szintetikus kábítószerek, közöttük az úgynevezett dizájner drogok az utóbbi két évben elárasztották a magyar feketepiacot; a klasszikus ecstasy tabletták használata visszaszorult, és ma már a mefedron (becenevén kati) a legnépszerűbb anyag - mutatott rá Nagy Gábor, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szakértője pénteken Budapesten, a Magyar ENSZ Társaság sajtótájékoztatóján.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával