hvg.hu Gazdaság

Az Opel lesz a VW-botrány következő áldozata?

A Fiat után az Opel esetében is felmerült a gyanú, hogy dízelmotorjaikban a Volkswagen-hez hasonló módon manipulálták a károsanyag-kibocsátás értékeit. A német autógyár tagadja a vádakat.

hvg.hu Vállalkozás

Szembemegy Ázsiával az Egis

Megújul a hatóanyaggyártás, és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátást is biztosító új gyártósorok lehetővé teszik a gyógyszercég számára, hogy az előnye megmaradhasson az olcsóbban dolgoztató ázsiai gyártókkal szemben.

hvg.hu Autó

263-ból 256 dízel elbukott

Összesen 7 modell. Hét, amely teljesíti valós körülmények közt is a jelenleg előírt nitrogénoxid-kibocsátási szabványértékeket. És még nagyobb meglepetés, hogy melyek azok.

MTI Gazdaság

Dízelbotrány: Uniós vizsgálóbizottság állt fel, Szanyi a magyar tag

A dízelbotránynak nevezett ügyben vizsgálóbizottságot állított fel strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament a károsanyag-kibocsátás mérési tesztekkel kapcsolatban az esetleges uniós jogsértések és a hivatali visszásságok kivizsgálására – jelentette be az uniós parlament csütörtökön. A bizottság tagjának választották Szanyi Tibor szocialista EP-képviselőt.

Mizsur András Itthon

Paks II. miatt Párizs sem érdekli a kormányt

Az Orbán-kormány komolyabb ambíció nélkül várja az ENSZ hétfőn kezdődő, több szempontból sorsdöntő párizsi klímakonferenciáját. Magyarország nem csupán minimálisat vállal be, hanem lemond arról az esetleges több száz milliárd forintos bevételről is, melyet az Európai Uniótól kaphatnánk lakó- és középületek energiahatékonyságának javítására.

hvg.hu Gazdaság

Az EU már két éve tudhatott a dízeltrükkről

Az Európai Bizottságot már több mint két éve figyelmeztette saját környezetvédelmi biztosa arra, hogy egyes autógyártó cégek kijátsszák az európai károsanyag-kibocsátási teszteket, ez derül ki belső bizottsági leiratokból.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Nem adnak el több csaló VW autót az EU-ban

Meglepő lehet, de szerdáig kellett várni a Volkswagen döntésére, hogy leállítsa a hamis károsanyag-kibocsátási adatokat produkálói autóinak eladását, de egyelőre csak az EU-ban.

hvg.hu Gazdaság

Magyar magánbefektető perli a Volkswagent

A meg nem nevezett befektető árfolyamveszteség miatt perelte be az autógyártót a Fővárosi Törvényszéken. A bíróságnak több sarkalatos pontban döntenie kell, köztük abban is, hogy a hazai magánbefektetők kárigényét magyar bíróság jogosult-e elbírálni.

hvg.hu Hírek

FAZ: Januárban hívják vissza a dízeles Volkswageneket

Európában várhatóan 2016 januárjában kezdődhet meg a Volkswagen dízelautóinak viszahívása a közelmúltban kirobbant károsanyag-kibocsátási botrány miatt – nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak Matthias Müller, az autógyártó cég újdonsült vezérigazgatója.

1 2

A címlapról ajánljuk