hvg.hu Autó

Egy dízelautó sem felel meg az EU-s kibocsátási normáknak

Míg a legártalmasabb kategóriába sorolt benzinmotoros járművek is a típushoz szabott limiten belül teljesítettek a vizsgálatban, addig a legkörnyezetbarátabb, Euro 6-os dízelautók károsanyag-kibocsátása kétszeresen is meghaladta az uniós határértékeket.

hvg.hu Autó

Itt tartunk: Egy modern dízel akár tisztább is, mint egy benzines

A dízelkérdés szépen lassan átesett a ló túlsó oldalára, az eladásaik élesen zuhannak, a benzinesek ára meg alaposan megy felfelé. A jelenlegi Euro6d nevű emissziós-normát mindeközben a legmodernebb károsanyag-utókezelő rendszerek lényegében tökéletesen teljesítik.

hvg.hu Gazdaság

Az Opel lesz a VW-botrány következő áldozata?

A Fiat után az Opel esetében is felmerült a gyanú, hogy dízelmotorjaikban a Volkswagen-hez hasonló módon manipulálták a károsanyag-kibocsátás értékeit. A német autógyár tagadja a vádakat.

hvg.hu Vállalkozás

Szembemegy Ázsiával az Egis

Megújul a hatóanyaggyártás, és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátást is biztosító új gyártósorok lehetővé teszik a gyógyszercég számára, hogy az előnye megmaradhasson az olcsóbban dolgoztató ázsiai gyártókkal szemben.

hvg.hu Autó

263-ból 256 dízel elbukott

Összesen 7 modell. Hét, amely teljesíti valós körülmények közt is a jelenleg előírt nitrogénoxid-kibocsátási szabványértékeket. És még nagyobb meglepetés, hogy melyek azok.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával