CIB Bank

Szeretne képzettebb és jól kereső vevőket? Van egy tippünk

Aligha kérdéses, hogy a digitális pénz előbb-utóbb győzni fog, és háttérbe szorítja a készpénzforgalmat. Ennek pedig az az oka, hogy az elektronikus fizetési szolgáltatások használata kényelmesebb, ráadásul az egyén, a kereskedő és a társadalom szintjén is olcsóbb lesz, mint a fizikailag is magunkkal hurcolt bankók és a zsebünket lehúzó apró.

hvg.hu Tech

Gond volt a kártyás fizetéssel szombaton

Szombaton délelőtt sok helyen nem lehetett kártyával fizetni, de a bankautomatás készpénzfelvétellel egyelőre nincs gond. Az OTP szerint csak 8 és 9 között volt fennakadás, de utána is sok helyen állt a kártyás fizetés.

MTI Gazdaság

A tranzakciós adó sem tudta visszahúzni a kártyás fizetést

A bankkártya-műveleteket terhelő tranzakciós illeték nem vetette vissza a kártyahasználati kedvet; a bankkártyát bolti fizetésre is használók aránya az egy évvel korábbi 81-ről 84 százalékra nőtt tavaly év végére, ugyanakkor a kártyával kizárólag készpénzt felvevők aránya 10 százalék alá esett – derül ki a MasterCard felméréséből.

MTI Gazdaság

Visszazuhanhat a kártyás fizetések aránya

A kiskereskedelemben visszaállhat a korábbi, jelenleginél alacsonyabb szintre a bankkártyás fizetés, ha a bankok többsége díjat számol fel a bankkártyás vásárlás után, miközben havi 150 ezer forintig díjmentes lesz a készpénzfelvétel – írja csütörtöki cikkében a Napi Gazdaság.

MTI/Világgazdaság Gazdaság

Mostantól érhetnek igazán nagy meglepetések a bankoknál

Szeptemberben és októberben kezdik el érvényesíteni a bankok a tranzakciós adó emelését. Az ingyenes számlacsomagot az alacsonyabb jövedelműek elfelejthetik, és egyre több helyen lesz fizetős a kártyás vásárlás is – írja a Világgazdaság.

hvg.hu Tech

1,5 órán át áll majd az OTP Bank

Vasárnap hajnalban több informatikai rendszerét is leállítja az OTP. A karbantartás a hazai webshopok jelentős részének kártyás fizetését is érinti, de a hajnali időpont miatt valószínűleg keveseknek okoz majd problémát.

hvg.hu Vállalkozás

MKB: Illetékmentes a kártyás fizetés

Nem hárítja át az illetéket az MKB Bank a hitelkártyás vásárlásoknál, így ezt a készpénzkímélő fizetési módot előnyben részesítők továbbra is díjmentesen használhatják hitelkártyájukat.

1 2

A címlapról ajánljuk