G. M. Itthon

Parlamenti fizetések: A Fidesz így állított csapdát az ellenzéknek

A kétharmaddal bármit meg lehet tenni, mégis van pár dolog, amihez a Fidesz elvárja az ellenzék támogató szavazatait. Ezek a kérdések azok, amik számára kínosak. Ahogy a képviselői fizetések esetén látszik, a kormánypárt stratégiát készíti, az ellenzék pedig észre sem veszi, ahogy át lett verve.

hvg.hu Itthon

A nyári szünetben is jár pluszpénz a képviselőknek

Az országgyűlési képviselőknek akkor is járnak a pluszjuttatások, amikor be sem kell tenniük a lábukat a parlamentbe – írta a Blikk, amely csaknem 100 millió forintra kalkulálja szünetekben kifizetett pluszpénzek összegét. Plusz a benzinpénz, amellyel nem lehet pontosan számolni.

hvg.hu Gazdaság

Méregdrágán bérelnek lakást a képviselőknek

Összesen kb. 150 millió forintot költ az állam az országgyűlési képviselők lakhatására: 120-180 ezer forintokért bérelnek nekik olyan budapesti lakásokat, amelyek nem lehetnek nagyobbak 50 négyzetméternél.

MTI Világ

Csökkentik a képviselők fizetését Olaszországban

A római törvényhozásban dolgozó politikusok sem mentesülnek Silvio Berlusconi kormányfő 25 milliárd eurós megszorító csomagjának terhe alól. A 630 képviselő és 322 szenátor fizetését 10 százalékkal csökkentik 2011-től a kormány tervei szerint.

hvg.hu Itthon

Maximálták az országgyűlési tisztségviselők pótlékát

Az országgyűlési tisztségviselők jövőre a bizottsági alelnököknek járó választókerületi pótléknál nem kapnak nagyobb összeget: pótlék megállapításánál - vetítési alapként - legfeljebb az alapdíj kétszerese vehető figyelembe; ezzel korrigálta hétfőn a parlament a még nyáron elfogadott törvényhozási "bakit".

hvg.hu Világ

Keményen lefaragják a brit képviselők juttatásait

Radikális mértékben lefaragná a brit parlamenti képviselők juttatásait és pénzügyi kedvezményeit az a szerdán nyilvánosságra hozott terjedelmes intézkedési terv, amelyet a tavasszal kirobbant, hatalmas belpolitikai vihart és közfelháborodást szító képviselői költségtérítési botrány nyomán állított össze az alsóház illetékes bizottsága.

MTI Itthon

Nem vizsgálják Boldvai vagyonát

Nem rendelt el vagyonvizsgálati eljárást Géczi József Alajos a szocialista Boldvai Lászlóval szemben - derül ki az Országgyűlés mentelmi bizottság szocialista elnökének tájékoztatójából.


A címlapról ajánljuk