Bejelentkezés  

Így fosztják ki az embert az ATM-nél

Dermesztő fotókat közölt a francia rendőrség arról, hogyan rabolnak ki egy készpénzt felvevő illetőt egy párizsi bankautomatánál.

hvg.hu

Fuldoklunk a készpénzben

Fuldoklunk a készpénzben

Februárban ismét jelentőset ugrott a magyar gazdaságban keringő készpénz mennyisége. Ehhez nyilvánvalóan hozzájárulhatott az épp ebben a hónapban életbe lépett pénzügyi rezsicsökkentés. Van olyan bank, ahol a pénzfelvétel nagyságának 20-30 százalékos növekedését érzékelték.

hvg.hu

Ez hatalmas pénzpazarlás

Lottózni, túl sok készpénzt felvenni és autókázni felesleges pénzkidobás. A BankRáció.hu blogja összeszedett 7 pontot, hogy hol költünk túl és hol lehetne a pénzt megfogni.

hvg.hu

Sohasem volt ennyi dugipénz a magyaroknál, mint most

A Világgazdaság szerint rekordmagasságba emelkedett a háztartások készpénz- és lekötetlen betétállománya tavaly év végére. A szakértők úgy vélik: háztartások a különféle közterhek és a kamatcsökkentés miatt parkoltatják kamatmentesen a pénzüket, de közrejátszhatnak szezonális hatások is.

ATM-ek, ahonnan talicskával viszik a pénzt

ATM-ek, ahonnan talicskával viszik a pénzt

Sokan azt gondolnák, hogy az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésével egyre többet használjuk majd a bankjegykiadó automatákat, a szakértői becslések és az eddigi adatok alapján ez nem jelent látványos növekedést. Vannak olyan ATM-ek hazánkban, ahonnan ugyanakkor havonta 400 millió forintot vesznek fel.

hvg.hu

Szeretik a készpénzt a magyarok

Mindennapi költései során tízből csak négy magyar részesíti előnyben a bank- vagy a hitelkártyát, a többség, 57 százalék készpénzt szeret használni a Nielsen piackutató felmérése szerint.

MTI

Postán készpénzt felvenni: akár 2 ezer forintba is fájhat

Postán készpénzt felvenni: akár 2 ezer forintba is fájhat

Miközben a kormány komoly erővel igyekszik rávenni a bankokat arra, hogy havonta kétszer ingyen lehessen készpénzt felvenni bármelyik bankautomatából, az állami kézben lévő Magyar Posta fiókjaiban komoly ezresekbe fájhat, ha ott szeretnénk kétszer készpénzt felvenni.

hvg.hu

Ezért is borzasztó a készpénz

Ezért is borzasztó a készpénz

A Business Insider összegyűjtött 13 pontot, ami miatt a készpénz "borzasztó", és jobb lenne, ha eltekintenénk a használatától. Magyarországon ugyanakkor az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége miatt nem biztos, hogy sokan lemondanak a készpénzezésről.

hvg.hu

Szigorítanák a románok készpénzhasználatát

Tovább korlátoznák Romániában a cégek közötti készpénz-kifizetéséket és a magánszemélyek közötti készpénzforgalmat is maximálnák - derült ki egy sürgősségi kormányrendelet tervezetéből, amelyet kedden ismertetett az Agerpres hírügynökség.

MTI

Ilyen lenne az, ha csak annyit költenénk, amennyink van

Ilyen lenne az, ha csak annyit költenénk, amennyink van

Vannak olyan amerikaiak, akik elhatározták, hogy idei újévi fogadalmaként csakis készpénzzel fognak fizetni, felhagynak a hitelkártyás vásárlásokkal, vagyis azzal gazdálkodnak, amijük van, hitelből nincs költekezés. Azzal az elképzeléssel indultak neki, hogy így kevesebb impulzusvásárlást fognak végrehajtani. Egy átlag amerikai 15 ezer dollár hitelkártya-tartozással rendelkezik.

hvg.hu

Ezt kell tenni az ingyenes készpénzfelvételért

Kikre vonatkozik az ingyenes készpénzfelvétel, milyen feltételeknek kell megfelelni, és ki fizeti meg az ingyenesség árát? Az Adózóna összefoglalta.

hvg.hu

Miért állnak sorban, banánért? Nem, ingyenes készpénzért

Nagyon jelentős érdeklődés tapasztalható az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozat megtételéért. A bankok állításuk szerint felkészültek a fokozott forgalomra, ennek ellenére az Azénpénzem.hu egyes fiókokban sorokkal is találkozott.

hvg.hu

Így jön el a pénzügyi kőkorszak

Így jön el a pénzügyi kőkorszak

Bankadó, végtörlesztés, tranzakciós illeték, ingyenes készpénzfelvétel. Mindegyikben az a közös, hogy forrásokat von el a pénzintézetektől, amelyek veszteségeik minimalizálására, költségeik csökkentésére kényszerülnek. Ennek pedig áldozatul eshetnek a fejlett pénzügyi szolgáltatások irányába eddig tett intézkedések, a készpénz kontra elektronikus banki szolgáltatások meccsben az előbbi áll nyerésre, ez pedig nemcsak hogy kőkorszaki állapotokat konzervál, hanem sokba is kerül a lakosságnak és a vállalatoknak is. Nyugat-Európa pénzügyi fejlettségének elérése távolodni látszik.

hvg.hu

Így menekülnek a kkv-k a tranzakciós illeték elől

A magyar vállalkozások erősen érzik a tranzakciós illeték terhét, de 40 százalékuk semmit sem tett a jelenség ellen. A többség az utalások összevonásával, illetve több készpénzes művelettel reagált – derült ki egy felmérésből.

MTI

Bankkártyás fizetés? Kösz, de nem!

A kiskereskedelemben visszaállhat a korábbi, jelenleginél alacsonyabb szintre a bankkártyás fizetés, ha a bankok többsége díjat számol fel a bankkártyás vásárlás után, miközben havi 150 ezer forintig díjmentes lesz a készpénzfelvétel – írja a csütörtöki Napi Gazdaság.

hvg.hu

Van olyan bank, ahol majdnem 2 ezer egy pénzfelvétel

Van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért. A Pénzcentrum megnézte, kinek jöhet jól a kormány ötlete, mely szerint havonta kétszer összesen 150 ezer forintig lehet ingyen pénzt felvenni.

hvg.hu

A cég, amelynek annyi pénze van, hogy nem tud vele mit kezdeni

A cég, amelynek annyi pénze van, hogy nem tud vele mit kezdeni

Warren Buffett befektetési guru mindig szeret legalább 20 milliárd dollárnyi készpénzt tartani Berkshire Hathaway cégében, hogy ha "szembejönne" egy jó felvásárlási célpont, akkor azonnal tudjanak cselekedni. Az utóbbi időben ugyanakkor kevés volt az ilyen lehetőség, így 40 milliárd dollárra hízott a cég e célra rendelkezésre álló készpénzállománya.

hvg.hu

Sokan szegezhetnek egy kérdést a munkáltatójuknak

Sokan szegezhetnek egy kérdést a munkáltatójuknak

A Magyar Nemzet hétfői számában szakértőkre hivatkozva azt írja, tovább nőhet majd azoknak a dolgozóknak a száma, akik túl soknak tartják a fizetés banki felvételéért levont díjat, és inkább készpénzben vennék fel a bérüket.

MTI

Izlandon elfogy a pénz!

Izlandon elfogy a pénz!

Az izlandi jegybank szerint a magánszektor kezd kifogyni a pénzből, mivel folyamatosan külföldi fizetőeszközben felvett hiteleiket törlesztik az érintettek.

hvg.hu

Készpénzben jöjjön a munkabér!

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOR) szerint lehetővé kell tenni, hogy választani lehessen a munkabér készpénzben történő kifizetése vagy bankszámlára utalása között.

MTI
1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X