Korlátoznák a németek a készpénzforgalmat

A német kormány korlátozná a készpénzforgalmat a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni harc részeként. A szerdán ismertetett elképzelés szerint az EU tagállamainak közösen kellene lépniük az ügyben, és ha nem sikerül a megegyezés uniós szinten, Németország saját hatáskörben vezet be felső határt.

MTI

A svédeknek nem kell többé a készpénz

A svédeknek nem kell többé a készpénz

Még a templomban is mobilfizetéssel adakoznak, az ATM olyan ritka, mint a telefonfülke.

Nőket szédítő szélhámost keres a rendőrség – fotó

Nőket szédítő szélhámost keres a rendőrség – fotó

Társkereső oldalon vadászta le, majd lehúzta áldozatait egy budapesti férfi. A rendőrség eddig két olyan nőről tud, akiket megkárosított az 56 éves Ricza László.

hvg.hu

Degeszre tömött bukszákkal járkálnak a magyarok

Degeszre tömött bukszákkal járkálnak a magyarok

A hivatalos adatok szerint töretlenül folytatódik a készpénzfelhalmozás a magyar gazdaságban, épp most döntöttünk újabb rekordot.

hvg.hu

Csillagászati összeget tartanak a magyarok a párnacihában

Az elmúlt egy évben az alacsony inflációnak és a reálbér növekedésnek köszönhetően nőttek a magyar háztartások megtakarításai, de sok készpénzt tartanak a magyarok - közölte a Takarékbank a pénteki takarékossági világnap alkalmából. Hozzátették, hogy ha készpénzben tartjuk a pénzünket, hosszabb távon sokat bukhatunk az elmaradt kamatok miatt.

MTI

Kétmillió eurónyi készpénzt találtak egy magyar Audijában a spanyolok

Több mint 1,9 millió euró értékben több ezer euróbankjegyet találtak egy Spanyolországból Magyarországra tartó autós gépkocsijában elrejtve a franciaországi Perthusnál - közölte pénteken a francia vámhivatal.

MTI

Ha nincs készpénz a svájci pilótáknál, nem szállhatnak le Görögországban

Ha nincs készpénz a svájci pilótáknál, nem szállhatnak le Görögországban

Hatalmas összeget visznek magukkal készpénzben az Edelweiss légitársaság pilótái Görögországba, abból fizetnek mindent, mert átutalással nem lehet.

Készpénzzel is fizethetnek a görögök a Ryanairnél

A Ryanair légitársaság készpénzt is elfogad jegyvásárláskor a görög utasoktól, mivel a görög bankok gyakran elutasítják az átutalást.

MTI

Mindenki számol a rendőrségen

Mindenki számol a rendőrségen

Nagy a várakozás a rendvédelmiseknél, miután szerdától a hatályba lépő új szolgálati törvény értelmében magasabb lehet a fizetésük. Ezzel együtt nagy az információhiány, a szolgálati szigorítások miatt pedig sokan fel vannak háborodva.

Ebben a boltban nyelves csókkal, vagy titkos kézfogással is fizethet

Ebben a boltban nyelves csókkal, vagy titkos kézfogással is fizethet

A készpénz vagy bankkártya kérdése már egyre kevésbé jellemző a kasszáknál tekintettel az egyre bővülő fizetési lehetőségekre, de ebben a boltban még így is bőven túlszárnyalják a paypass vagy bitcoin nyújtotta, kevésbé megszokott opciókat.

hvg.hu

Jó tanács a Görögországba utazóknak: vigyenek sok eurót!

Jó tanács a Görögországba utazóknak: vigyenek sok eurót!

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége Kommunikációs Bizottsága szerint nyugodtan mehetünk Görögországba nyaralni idén is, a rossz gazdasági helyzet miatt nem kell megijedni, de érdemes minél több készpénzt magunkkal vinni.

hvg.hu

És akkor Orbán veje (is) rájött arra, a méret bizony számít

És akkor Orbán veje (is) rájött arra, a méret bizony számít

A Balatonba 500 méterre benyúló óriáskikötő épül Fenyvesen, miközben Tiborcz István kiszállt a kikötőbizniszből, az após pár ígéret betartásáról inkább lemondott, egy nagy autóberuházást elbukhatunk, de jöhet a magáncsőd. Egy sztárközgazdász szerint olyan nagy az egyenlőtlenség, hogy el kéne venni a szupergazdagok jövedelmének a felét. Dánia pedig meg akarja valósítani a készpénzmentes életet. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Soha többé készpénz – álom vagy rémálom?

Soha többé készpénz – álom vagy rémálom?

A világban ma már a pénz nagy része csak virtuálisan, adatként létezik, és egyre többen szabadulnának a 3000 éve velünk lévő érméktől, illetve bankjegyektől. Svédországban a hajléktalanoknak bankkártyával adhatnak apanázst a járókelők. Dánia már jövőre megtenné az első igazán komoly lépést a készpénzmentes társadalom megteremtése felé, egyes boltokban már nem lehetne így fizetni, bár ennek óriási kockázatai vannak. Ön megosztaná a kormánnyal, hogy milyen gyógyszert vett, vagy mennyit költött alkoholra a hétvégén?

Tengernyi készpénzt rejtegethetett otthon a Buda-Cash egyik vezetője

Nemrég 100 milliós nagyságrendben talált a rendőrség elrejtett készpénzt a Buda-Cash egyik vezetőjének lakásában – értesült az Index.

hvg.hu

Pánikszerűen szüntetik meg bankszámláikat a magyarok

A tranzakciós illeték lesújtó hatással volt a bankpiacra, két év alatt 430 ezer bankszámlát szüntettek meg a háztartások. Sokan már a fizetésüket is inkább készpénzben kérik. Jön a betörők fénykora, az otthon lévő készpénz mennyisége 32 százalékkal nőtt az elmúlt időszakban.

MTI

Most megtudjuk, hogy mit tudunk a pénzről

Most megtudjuk, hogy mit tudunk a pénzről

Pénzügyi Tudatosság Teszt néven indít felmérést a BankRáció.hu. A fiatal közgazdászok szerint az ország lakossága jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest pénzügyi ismeretei alapján. Ezen területet fejlesztendő, minden kitöltő személyre szabott ajánlást kap arról, hogy miben érdemes tágítania pénzügyi ismereteit, másrészt az eredmények egy hosszú távú projekt alapját is képezhetik.

hvg.hu

Készpénz? Ugyan már, itt nem is ismerik

Készpénz? Ugyan már, itt nem is ismerik

Egy felmérés szerint Svédországban ötből már minden négy vásárlás elektronikusan zajlik, készpénzt szinte alig használnak az emberek. Magyarországon eközben az emberek havi kiadásainak még több mint 60 százalékát még készpénzzel fedezik.

hvg.hu

Gondolta volna, hogy ebbe fektetnek a milliárdosok?

Sok minden megtalálható a milliárdosok vagyonában: a készpénztől a műkincseken keresztül a részvényekig. Földrészenként ugyanakkor eltér, hogy mibe fektetnek a szupergazdagok.

hvg.hu

Lecseréli a készpénzt Matolcsy jegybankja

Bejelentésre készül hétfőn a Magyar Nemzeti Bank, valószínűleg bemutatják az új forintot.

MTI

Vigyázat, így bukhat óriásit az ingyenes a hitelkártyával!

Van igazi hitelkártyája? Ha igen, akkor itt a Kánaán, hiszen a bank jövedelmének többszörösét is rendelkezésre bocsáthatja, gyakorlatilag szabad felhasználásra, így vásárlásra, utazásra, jöhet minden, ráadásul egy ideig kamatmentesen. Kevesen figyelnek azonban arra, hogy az így felhasznált pénz egy meghatározott idő után nagyon drágává válik, s nemcsak hogy oda a kamatmentesség, de a limitidőn belül vissza nem fizetett összegeket nagyon komoly kamat terheli. Sőt, készpénzfelvételnél már a felvétel napjától. A Pénzcentrum mutatja meg, hogyan nem ingyenes a kamatmentes hitelkártyapénz.

hvg.hu
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X