hvg.hu Élet+Stílus

Kezet mosni valójában óriási buli – videó

„A te kezedben van! Ments meg életeket, moss kezet. Mert a kezed tisztasága számít” – ezzel szlogennel népszerűsíti a kézmosást a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház, és ehhez műtőben táncolós videót is forgattak.

hvg.hu Vállalkozás

Csak egy kézmosás? Életeket ment a magyar találmány

Semmelweis Ignác után most egy magyar startup könnyítheti meg a kórházak életét. A HandInScan csapata egy olyan digitális rendszert fejlesztett, amely alkalmas az egészségügyi dolgozók kézfertőtlenítési eljárásának kiértékelésére – közvetlen és objektív módon.

hvg.hu Plázs

Négyből egy felső tagozatos diák kerüli az iskolai mosdókat

Tisztább, illatosabb, újabb és szebb mosdókra vágynak az iskolások, akik adnak környezetük higiéniájára otthonukban is. A fogmosás és a kézmosás terén azért még fejlődhetnek az alsósok és a felsősök is – derül ki egy friss kutatásból.

MTI Plázs

Mosott ma már kezet?

Nem győzzük ismételni: a gyakori, alapos szappanos kézmosás a fertőzések megelőzésének egyik legegyszerűbb módja. Ma van a kézmosás világnapja.

hvg.hu Gasztro

Veszélyben az egészsége, ha megmossa a nyers csirkehúst

Ha a nyers csirkehúst megmossuk, nagyobb eséllyel betegedhetünk meg – legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. A konyhákban bevett szokás kockázataira figyelmeztet a brit egészségügyi szervezet, mivel felmérések szerint az előzetes tisztítás a közvélekedéssel ellentétben nemhogy csökkenti, hanem növeli egyes baktériumok elterjedésének esélyét.

MTI Plázs

Kézmosással a kórházi fertőzések ellen

Magyarországon évente mintegy 90 ezer ember kap el kórházakban olyan fertőzéseket, amelyek mintegy fele elkerülhető lenne alapos kézmosással - mondta Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője kedden Budapesten.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával