MTI Kult

Megfejtették, miért mosolyog Mona Lisa

Mona Lisa rejtélyes mosolya csupán "egy boldog" nő mosolya – erre a következtetésre jutottak tudósok, miután arckifejezésére reagáltattak egy tizenkét tagú csoportot.

MTI Élet+Stílus

Gyógyító varázsgombák: Enyhítheti a depresszió szorítását a pszilocibin

A hallucinogén gombák egyik összetevője, a pszilocibin enyhítheti a súlyos depressziót – derül ki egy kis létszámú brit kutatás eredményeiből, amelyeket a Lancet Psychiatry című tudományos folyóiratban ismertettek. A kedden megjelent cikk szerzői szerint a hatóanyagból a jövőben hatásos kezelést fejleszthetnek ki olyan depressziósoknak, akiknél más terápiáktól nem segítenek.

hvg.hu Élet+Stílus

Fizetnek a francia kórházak a dohányzással felhagyó kismamáknak

A francia kórházak országszerte akár 300 eurós csekket is hajlandóak fizetni a várandós anyáknak, hogy hagyják abba a dohányzást – mindezt egy kísérlet keretein belül végeznék, hogy kiderítsék: a pénzügyi segítség mennyiben motiválja a dohányzós kismamákat káros szenvedélyük elhagyásában.

hvg.hu Plázs

A mondat, ami mindenkiből erős érzelmeket vált ki

Mindenkiből más reakciót vált ki, amikor azt mondják neki: szép vagy, de a reakciókban közös, hogy mind nagyon erősek. – Legalábbis ez derül ki egy friss kísérletből, amelynek részeként Shea Glover videóra vette, mit szóltak egy chicagói középiskola diákjai, amikor közölte velük, hogy gyönyörűek.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk