bankmonitor.hu Vállalkozás

Ötvenmilliót is bukhat az a vállalkozás, amelyik "okosban” megspórol tízmilliót az adóval

A vállalkozóknál közelít az év végi zárás. Lehet, hogy a kevesebb fizetendő adóval rövid távon több marad a kasszában, ez azonban azzal járhat, hogy a vállalkozás nem lesz hitelképes, így beruházási lehetőségektől eshet el. 10 millió forint adó spórolással akár 50 millió forintot is lehet bukni hosszú távon, a Bankmonitor kiszámolta, hogyan.

Windisch Judit Itthon

Gyurcsány megint kosarat kap

A DK elnöke azt ígérte, a héten felhívja Botka Lászlót, de tőle is azt a választ fogja kapni, hogy őt nem akarják látni a közös listán. Az viszont még talány, mennyibe kerül az MSZP programja.

hvg.hu Vállalkozás

Figyelem, a cégnek a helyi bérletet és jegyet is ki kell fizetni

A munkavállalói köztudatban jobbára az van, hogy a munkaadó a lakhely és a munkahely közötti utazást fizeti – ha az nem ugyanazon a településen található. Az már kevéssé közismert, hogy a munkaadó köteles megtéríteni a helyi utazás költségeit is, amennyiben az a munkavégzéshez kapcsolódik. Az Adózóna mutatja, milyen adózási szabályokkal kell tisztában lennie ehhez.

hvg.hu Itthon

Mégis elárult valamit a Miniszterelnökség Lázár utazásairól

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az elmúlt nyolc hónapban hivatalos úton három alkalommal járt Brüsszelben, egy-egy alkalommal pedig Berlinbe, illetve Münchenbe utazott – válaszolták a hvg.hu kérdésére a Miniszterelnökségtől. Továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy Lázár János ezen utazásai költségeit maga fizette, és a jövőben is ezt teszi majd.

Csikász Brigitta Itthon

Elszállhatnak a börtönköltségek, ha nem lép a kormány

A szigorúbb büntetőpolitika kialakítása előtt nem vizsgálták, hogy a szabadságvesztések növekedése milyen hatással lesz a börtönköltségekre. Most a Budapest Intézet készített egy ilyen vizsgálatot, igaz, nem a kormány, hanem egy civil szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság felkérésére. A kutatás számításai azt mutatják, hogy jelentős kiadásokkal jár a kapacitások bővítése, és hogy különösen fontos lenne például az előzetes letartóztatásban lévők számának drasztikus csökkentésével a fogvatartottak számának mérséklése.

hvg.hu Gazdaság

Havi 5 forint elég, hogy megmaradjanak a nyugdíjkasszák

Keseregnek a magánnyugdíjpénztárak és a tagok, pedig érthetetlen okból, nem végzett alapos munkát a kormány, amely úgy tűnik, rá akarja tenni a kezét a megmaradt pénztárakban levő 205 milliárd forintra. A felállítandó 70 százalékos tagdíjfizetési küszöb önmagában piszok magas, de ezt mégis könnyen lehet teljesíteni, mert elég lenne akár csak havi pár forintot kérni minden pénztártagtól. A kasszák ezt azonban valamiért nem hangsúlyozzák.

hvg.hu Gazdaság

Márpedig létezik "0 forintos" bankszámla

A hétköznapokban lépten-nyomon "0 forintos" bankszámla-ajánlatokba lehet botlani, ennek ellenére a tranzakciós adó bevezetése óta nem könnyű olyan számlacsomagot találni, amelyik teljes mértékben díjmentes lenne. Ugyanakkor vannak olyan bankszámlák, amelyeknél valóban egy fillérbe sem kerül a számla fenntartása, és van olyan konstrukció is, ahol még a bank fizet azért, hogy a számlánkat nála vezetjük.

hvg.hu Én és a Cégem

Sokba kerülhet önnek az új munkája

Amikor új munkahelyet keresünk, akkor érdemes egy sor olyan szempontot is figyelembe venni, amelyek miatt elképzelhető, hogy az új állásunk többe fog kerülni nekünk, mint a régi munkahelyünk.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk