hvg.hu Vállalkozás

Figyelem, a cégnek a helyi bérletet és jegyet is ki kell fizetni

A munkavállalói köztudatban jobbára az van, hogy a munkaadó a lakhely és a munkahely közötti utazást fizeti – ha az nem ugyanazon a településen található. Az már kevéssé közismert, hogy a munkaadó köteles megtéríteni a helyi utazás költségeit is, amennyiben az a munkavégzéshez kapcsolódik. Az Adózóna mutatja, milyen adózási szabályokkal kell tisztában lennie ehhez.

hvg.hu Itthon

Mégis elárult valamit a Miniszterelnökség Lázár utazásairól

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az elmúlt nyolc hónapban hivatalos úton három alkalommal járt Brüsszelben, egy-egy alkalommal pedig Berlinbe, illetve Münchenbe utazott – válaszolták a hvg.hu kérdésére a Miniszterelnökségtől. Továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy Lázár János ezen utazásai költségeit maga fizette, és a jövőben is ezt teszi majd.

Csikász Brigitta Itthon

Elszállhatnak a börtönköltségek, ha nem lép a kormány

A szigorúbb büntetőpolitika kialakítása előtt nem vizsgálták, hogy a szabadságvesztések növekedése milyen hatással lesz a börtönköltségekre. Most a Budapest Intézet készített egy ilyen vizsgálatot, igaz, nem a kormány, hanem egy civil szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság felkérésére. A kutatás számításai azt mutatják, hogy jelentős kiadásokkal jár a kapacitások bővítése, és hogy különösen fontos lenne például az előzetes letartóztatásban lévők számának drasztikus csökkentésével a fogvatartottak számának mérséklése.

hvg.hu Gazdaság

Havi 5 forint elég, hogy megmaradjanak a nyugdíjkasszák

Keseregnek a magánnyugdíjpénztárak és a tagok, pedig érthetetlen okból, nem végzett alapos munkát a kormány, amely úgy tűnik, rá akarja tenni a kezét a megmaradt pénztárakban levő 205 milliárd forintra. A felállítandó 70 százalékos tagdíjfizetési küszöb önmagában piszok magas, de ezt mégis könnyen lehet teljesíteni, mert elég lenne akár csak havi pár forintot kérni minden pénztártagtól. A kasszák ezt azonban valamiért nem hangsúlyozzák.

hvg.hu Gazdaság

Márpedig létezik "0 forintos" bankszámla

A hétköznapokban lépten-nyomon "0 forintos" bankszámla-ajánlatokba lehet botlani, ennek ellenére a tranzakciós adó bevezetése óta nem könnyű olyan számlacsomagot találni, amelyik teljes mértékben díjmentes lenne. Ugyanakkor vannak olyan bankszámlák, amelyeknél valóban egy fillérbe sem kerül a számla fenntartása, és van olyan konstrukció is, ahol még a bank fizet azért, hogy a számlánkat nála vezetjük.

hvg.hu Én és a Cégem

Sokba kerülhet önnek az új munkája

Amikor új munkahelyet keresünk, akkor érdemes egy sor olyan szempontot is figyelembe venni, amelyek miatt elképzelhető, hogy az új állásunk többe fog kerülni nekünk, mint a régi munkahelyünk.

hvg.hu Gazdaság

Így spóroljon üzemanyag-költségén

Az Irakban zajló harcok és az azok miatti félelmek miatt 2008 óta először ugrott 115 dollár fölé a kőolaj hordónkénti ára. Ennek következtében ismét drágulhat itthon is az üzemanyagok ára. Tippek arra, hogyan tudunk ezen a kiadáson spórolni.

hvg.hu Vállalkozás

9 szó, amiből meggazdagodhatunk

A legnagyobb e-kereskedelmi oldalon majdnem 57 ezer olyan könyvet lehet kapni, amely személyes pénzügyekkel foglalkozik. Ez 3 milliárd szót jelent, ám ebből mindössze kilencet érdemes kivenni, amely jó irányt adhat személyes pénzügyeinknek.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk