bankmonitor.hu Vállalkozás

Ötvenmilliót is bukhat az a vállalkozás, amelyik "okosban” megspórol tízmilliót az adóval

A vállalkozóknál közelít az év végi zárás. Lehet, hogy a kevesebb fizetendő adóval rövid távon több marad a kasszában, ez azonban azzal járhat, hogy a vállalkozás nem lesz hitelképes, így beruházási lehetőségektől eshet el. 10 millió forint adó spórolással akár 50 millió forintot is lehet bukni hosszú távon, a Bankmonitor kiszámolta, hogyan.

Windisch Judit Itthon

Gyurcsány megint kosarat kap

A DK elnöke azt ígérte, a héten felhívja Botka Lászlót, de tőle is azt a választ fogja kapni, hogy őt nem akarják látni a közös listán. Az viszont még talány, mennyibe kerül az MSZP programja.

hvg.hu Vállalkozás

Figyelem, a cégnek a helyi bérletet és jegyet is ki kell fizetni

A munkavállalói köztudatban jobbára az van, hogy a munkaadó a lakhely és a munkahely közötti utazást fizeti – ha az nem ugyanazon a településen található. Az már kevéssé közismert, hogy a munkaadó köteles megtéríteni a helyi utazás költségeit is, amennyiben az a munkavégzéshez kapcsolódik. Az Adózóna mutatja, milyen adózási szabályokkal kell tisztában lennie ehhez.

hvg.hu Itthon

Mégis elárult valamit a Miniszterelnökség Lázár utazásairól

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az elmúlt nyolc hónapban hivatalos úton három alkalommal járt Brüsszelben, egy-egy alkalommal pedig Berlinbe, illetve Münchenbe utazott – válaszolták a hvg.hu kérdésére a Miniszterelnökségtől. Továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy Lázár János ezen utazásai költségeit maga fizette, és a jövőben is ezt teszi majd.

Csikász Brigitta Itthon

Elszállhatnak a börtönköltségek, ha nem lép a kormány

A szigorúbb büntetőpolitika kialakítása előtt nem vizsgálták, hogy a szabadságvesztések növekedése milyen hatással lesz a börtönköltségekre. Most a Budapest Intézet készített egy ilyen vizsgálatot, igaz, nem a kormány, hanem egy civil szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság felkérésére. A kutatás számításai azt mutatják, hogy jelentős kiadásokkal jár a kapacitások bővítése, és hogy különösen fontos lenne például az előzetes letartóztatásban lévők számának drasztikus csökkentésével a fogvatartottak számának mérséklése.

hvg.hu Gazdaság

Havi 5 forint elég, hogy megmaradjanak a nyugdíjkasszák

Keseregnek a magánnyugdíjpénztárak és a tagok, pedig érthetetlen okból, nem végzett alapos munkát a kormány, amely úgy tűnik, rá akarja tenni a kezét a megmaradt pénztárakban levő 205 milliárd forintra. A felállítandó 70 százalékos tagdíjfizetési küszöb önmagában piszok magas, de ezt mégis könnyen lehet teljesíteni, mert elég lenne akár csak havi pár forintot kérni minden pénztártagtól. A kasszák ezt azonban valamiért nem hangsúlyozzák.

hvg.hu Gazdaság

Márpedig létezik "0 forintos" bankszámla

A hétköznapokban lépten-nyomon "0 forintos" bankszámla-ajánlatokba lehet botlani, ennek ellenére a tranzakciós adó bevezetése óta nem könnyű olyan számlacsomagot találni, amelyik teljes mértékben díjmentes lenne. Ugyanakkor vannak olyan bankszámlák, amelyeknél valóban egy fillérbe sem kerül a számla fenntartása, és van olyan konstrukció is, ahol még a bank fizet azért, hogy a számlánkat nála vezetjük.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk