MTI Gazdaság

Csehországban alacsonyabb lehet a hiány a vártnál

A vártnál jobb gazdasági növekedés hatására a tervezettnél alacsonyabb lehet a cseh költségvetési hiány 2010-ben - nyilatkozta vasárnap a cseh köztelevízió műsorában Miroslav Kalousek pénzügyminiszter.

MTI Gazdaság

Példátlan költségvetési intézkedések következnek Írországban

Hatmilliárd eurót tervez lefaragni államháztartási hiányából jövőre Írország - jelentette be Brian Lenihan ír pénzügyminiszter csütörtökön. Az ír történelem legkeményebb költségvetésében 4,5 milliárd eurót kiadáscsökkentés révén, 1,5 milliárd eurót különadók kivetésével készülnek előteremteni.

MTI Gazdaság

Századvég: idén 4 százalék lesz a hiány

Az idén 0,8 százalékkal, jövőre 2,8 százalékkal nő a bruttó hazai termék (GDP), az államháztartás hiánya 2010-ben 4,0, jövőre 3,3 százalék lesz − áll a Századvég Gazdaságkutató előrejelzésében.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: "fontos fordulat a magyar költségvetési retorikában"

"Fontos fordulat" történt a magyar költségvetési kommunikációban azzal, hogy a kormány bejelentette elkötelezettségét a hazai össztermék (GDP) 3 százaléka alatti jövő évi államháztartási hiánycél mellett, de az elmúlt hónapokban "fordult néhányat" a kormány költségvetési retorikája, így egyelőre az új hozzáállás óvatosan kezelendő - vélekedtek csütörtöki helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

A felére csökkent a spanyol költségvetési hiány júliusban

Spanyolországban már érezhető az adóemelések és a megszigorító intézkedések hatása: júliusban az egy évvel korábbi felére csökkent a költségvetésnek a GDP-hez viszonyított hiánya, azaz 2,4 százalékra a tavaly júliusi 4,8 százalékról – tette közzé a pénzügyminisztérium szerdán.

MTI Gazdaság

3,9 százalékra ugrott a román hiány

Románia első hét havi költségvetési hiánya a bruttó hazai termék (GDP) 3,9 százalékra ugrott azok után, hogy az első félévben csupán 3,4 százalék volt - derül ki a román pénzügyminisztérium pénteken közzétett jelentéséből. A deficit 20 milliárd lejt tett ki.

MTI Gazdaság

„Vészköltségvetés” Nagy-Britanniában

Az utóbbi évtizedek legradikálisabb államháztartási hiánycsökkentő programját terjesztette elő kedden a brit pénzügyminiszter, akinek előrejelzése szerint az intézkedések révén az évtized közepére a jelenlegi szint tizedére csökken a deficit.

MTI Gazdaság

Megugrott a cseh költségvetési hiány az idei első öt hónapban

A cseh költségvetési hiány 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az idei év első öt hónapjában, a deficit 95,36 milliárd korona (4,53 milliárd dollár) volt elsősorban az alacsonyabb adóbevételek és a magasabb kiadások miatt – közölte a cseh pénzügyminisztérium kedden.

MTI Gazdaság

Oszkó cáfolja, hogy brutálisan nőhet a hiány

Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszter hamisítványnak nevezi és cáfolja a Napi Gazdaságban a lap értesülését, miszerint a Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében a hiány brutális növekedésével számol.

Gazdaság

Borulhatnak a Fidesz-tervek: a piacnak nem tetszik a hiánycél

Az eredetileg tervezettnél (a GDP arányában) maximum 1,5-2 százalékkal magasabb költségvetési hiányt tolerálna a piac – állítják egybehangzóan az Ecoline által megkérdezett hazai és külföldi elemzők. Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz első körben közölt hiánycélja kissé magas lehet a befektetőknek, s szakértők szerint kockázatokat rejthet magában.

MTI Gazdaság

Reformlépéseket remélnek a piacok

A várakozásoknak megfelelő választási eredménynek nem lesz számottevő piaci hatása, de az pozitív, hogy megszűnik a bizonytalanság, vagyis az eredmény alapján arra lehet számítani, hogy egy erős mandátummal felruházott Fidesz-kormány viszi tovább az országot − mondta Kondrát Zsolt, az MKB Bank Zrt. vezető elemzője.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk