Világ

Egymilliárd dolláros szuperkönyvtárba helyezné emlékeit Obama

Visszavonulása után egymilliárd dolláros, a legmodernebb technikai eszközökre támaszkodó, digitalizált könyvtárat akar létrehozni Barack Obama elnök, aki a potenciális szilíciumvölgyi és hollywoodi adományozókkal már meg is kezdte a tárgyalásokat – írta kedden online kiadásában a The Washington Post.

hvg.hu Plázs

Így élnek, akik könyvtárban laknak

Mi történik, amikor az olvasás szeretete, a gyűjtőszenvedély és a vagyon jó ízléssel találkozik a tervezőasztalon? – Gazdag könyvmolyok lélegzetelállító házi könyvtáraiban gyönyörködhetünk.

hvg.hu Kult

10 lenyűgöző képeslap régi mesterségekről

Beindult a Hungaricana portál, amely a magyarországi közgyűjtemények mintegy 5 millió oldalnyi dokumentumának digitalizált változatában kereshetünk. A gyűjtemény része az a 300 ezer képeslap, amiből most tíz korabeli foglalkozást mutató képet mutatunk be.

MTI Világ

Éjjel is oltották a moszkvai könyvtártüzet

Még az éjjel is oltani kellett néhány tűzfészket a moszkvai akadémiai alapkönyvtárban, amelyben hatalmas tűz pusztított hétvégén – jelentette hétfőn az Interfax orosz hírügynökség.

MTI Világ

Ezért mehettek nők eddig a híres indiai egyetem könyvtárába

Ötven év után ismét megnyitotta központi könyvtárát a női hallgatók előtt az észak-indiai Aligarhi Muszlim Egyetem. Korábban az egyetem rektorhelyettese még arra hivatkozott, hogy nőket azért nem fogadhatnak a könyvtárban, mert a látványuk négyszer több férfi hallgatót vonzana az egyébként is túlzsúfolt épületbe – írta az The Times of India internetes kiadása.

Kazimir Annamari Itthon

Közel egymilliárd Kerényi "kulturális innovációjára, aminek ára van"

Kerényi Imre miniszteri megbízott sajtótájékoztatón mutatta be a Nemzeti Könyvtár legújabb köteteit. A következő "hullámban" kortárs írók műveit adják majd ki. Az esemény végén rákérdeztünk a projektekkel kapcsolatos kiadásokra, Kerényi azonban az összeget nem mondta ki, de kaptunk egy – a Népszava számára készített – írásos kimutatást, amely szerint az összköltség: 923 360 040 Ft.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk