ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Kék bálna könyvtár

A Norvégiában található Vennesla Könyvtár kívülről is érdekes, de igazán a belső tere meghökkentő.

MTI Kult

Már 16 évesen is be lehet iratkozni a Széchenyi Könyvtárba

Tizennyolcról tizenhat évre szállította le a beiratkozás korhatárát az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a módosítást Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter jelentette be pénteken a Széchényi Emléknapon, a könyvtár nyílt napján.

life-style.hu Plázs

Házi könyvtár a lépcsőd alatt

Ha már a múltkor annyira körberajongtuk ezt a lépcső-alatti-tér megoldást, akkor jöjjön egy alternatíva a betű...

hvg.hu Kult

Buszmegálló lett könyvtár helyett

Lekicsinyítve buszmegállóként valósult meg Jan Kaplicky híres munkája, amely megnyerte ugyan a prágai Nemzeti Könyvtár megtervezésére kiírt pályázatot, ám sohasem épült meg.

Zalai Hírlap Itthon

Szerzői jogok megsértése miatt fizetett milliókat a nagykanizsai könyvtár

Szerzői jogok megsértése miatt 5 millió forintot kellett kifizetnie a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárnak. Egy ügyvédi iroda szerint haszonszerzés volt ugyanis könyvtári beiratkozáshoz kötni a kistérségi honlapon közzétett kiadványok elérhetőségét, és ezzel több kiadónak is kárt okoztak - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

hvg.hu Itthon

Örvényben: újabb áldozatokat szedhet Pest megye eladósodása

Tovább mélyül a válsághelyzet Pest megyében: az étkeztetés és az ingyenes tankönyvek kifizetése körüli gondok után a pénteki megyei közgyűlés egyik előterjesztése szerint elbocsátanák a szentendrei Pest Megyei Könyvtár alkalmazottainak közel felét. Így csak korlátozott nyitva tartással működhetne tovább az intézmény, ami az igazgató szerint a könyvtár végét jelenti.

MTI Shake

Nincs pénz: amikor étterem lesz a templomból

Étteremként, színházként, könyvtárként, sőt lakásként kezdenek új életet a pénzszűkében lévő francia egyházközségek vagy egyházmegyék által eladott épületek többek között az építészeti és vallási műemlékekben bővelkedő közép-franciaországi Burgundiában.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk