HVG Extra Business Business magazin

„Nehéz feldolgoznom, hogy valami szemét”

Burai Péter, a Reborn márka alapítója a roncstelepre került autók biztonsági öveiből készít táskákat, pénztárcákat. Fő motivációja nem a környezettudatosság, sokkal inkább használhatatlan dolgokból értéket teremteni mások számára.

hvg.hu Vállalkozás

Ezután már Bajnai sem merne yolózni

Csúnyán megcsúfolja új reklámjában a YOLO-életérzést egy palackgyártó cég, ami kegyelemdöfést ad az egyébként is divatjamúlt trendnek, pedig alig több mint egy éve, még Bajnai is így üzent Brüsszelnek.

Varga Szabolcs Én és a Cégem

Kartonlábakra építené sikerét a papírcsocsóban utazó érdi vállalkozás

Először csak vásárok és kiállítások szórakoztató kiegészítőjének szánták az újrahasznosított papírból készült csocsóasztalt, de miután legalább akkora volt az érdeklődés a játék, mint a családi vállalkozás eredeti terméke iránt, bevették a portfolióba, és ma már kizárólagos magyarországi forgalmazói a papírcsocsónak. Rájöttek, hogy reklámhordozónak sem utolsó az asztal.

Palotai Nándor Gazdaság

Felhőkarcolók helyett filterkarcolók – épületek a jövőből

Az évtizedek óta magas fordulatszámon pörgő fogyasztói társadalom sokak szerint lassan már egy élő szemétteleppé kezdi formálni a Földet. A jövő környezettudatos építészetével foglalkozó sorozatunk első részében olyan koncepciókat fogunk bemutatni, melyek tervezői – a fenntarthatóság eszményén is továbblépve – a környezetüket aktívan tisztító épületekben látják a jövőt.

Ember Zoltán Én és a Cégem

Kié valójában az Ivanka beton esővízszűrő innovációja?

Egy magát alternatív ivóvízkutatónak valló férfi szerint az Ivanka Factory Zrt. sajátjaként állította ki Milánóban közös projektcégük fejlesztését, az esővízből ivóvizet előállító technológiát. Ráadásul hibásan, hiszen állítása szerint éppen a technológia lényege, egy fizikai szűrőberendezés nincs az Ivanka birtokában. Ivánkáék cáfolnak, szerintük a fejlesztő kutatási eredményei nem léteznek.

hvg.hu/ élelmiszer online Plázs

Vége a műanyag korszaknak a Nagy Almában is

Évente 10 millió dollárjába kerül a városnak, hogy összetakarítsa a New York-iak eldobált bevásárlószatyrait. Most 10 centenként próbálnak valamit lefaragni a költségekből.

hvg.hu Gazdaság

Oldja meg a karácsonyt okosba'

Unja a huszadik fekete zoknit? Elege van a karácsonyi tolongásból és a plázákból? Szeretne pénztárcát kímélő megoldással ajándékot adni szeretteinek, és közben még környezettudatos is maradna? Akkor önnek találták ki a "barterkarácsonyt": otthon megunt tárgyai másoknak talán hasznosak. És viszont. A csereberélt cuccok mellett az alternatív megoldások listáján az élményajándékozás az utóbbi évek egyre erősödő trendje.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Papírkuka és teherbringa – romkocsmából indul a forradalom

Környezetbarát és kreatívan dizájnolható papírkukák, teherbiciklis hulladékbegyűjtő futárok, ökotudatos vállalatok által finanszírozott iskolai hulladékkezelő programok – ilyen jövőt képzelnek el az Ökuka ötletgazdái, akik nemrég hozták létre cégüket a kockázati tőke által is ígéretesnek tartott vállalkozásuk felfuttatására.

MTI Vállalkozás

Égbeszökő energiaáraktól félnek a német cégek

Sokba kerül a németeknek a környezettudatosság: egyes vállalatok szerint az árak már megfizethetetlenek, és Németország vezető gazdasági tanácsadója is arra figyelmeztet, hogy radikálisan át kell gondolni az ország energiapolitikáját, mert a környezetkímélő energiatermelés árai hatalmasra nőttek.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával