hvg.hu Gazdaság

Autósok, figyelem: Keddig lehet postai csekken befizetni a kötelezőt

Annak a másfél millió gépjármű-tulajdonosnak, aki év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezik, legkésőbb március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét. Mivel a március 1-jei határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, postai csekken keddtől már senki ne próbálja rendezni az összeget.

hvg.hu Autó

Mennyi a casco a legnépszerűbb autókra?

Hogyan alakulnak Magyarországon a leggyakoribb új és használtautó-típusokra kötött casco biztosítások díjai – ezt számolta ki a Genertel legújabb elemzésében.

MTI / hvg.hu Autó

Legyen profi: így juthat pénzhez, ha kátyúkárt szenved

Napi 500 új kátyú keletkezik csak a főváros útjain, elég komoly esély van belefutni egybe. Az ilyen károknak, statisztikák szerint csak mintegy felét térítik meg. Érdemes rögtön mindent a lehető legjobban dokumentálni.

hvg.hu Gazdaság

Kgfb: jön az újabb áremelés

További 10-12 százalékkal, 22-25 ezer forint körüli átlagos árszintre emelkedhet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások éves díja. Egy friss felmérés szerint a folyamatos áremelkedést a növekvő autóhasználattal együtt járó több kárkifizetés indokolja.

MTI Autó

Emelték a kötelező díjait a biztosítók

A Biztosítás.hu alkuszi portál szerint akár 1,5 millió autósnak is emelkedhet a kötelező gépjármű-felelelősségbiztosítás (kgfb) díja a szombaton hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján. A Netrisk.hu is arra hívja fel a figyelmet, hogy hosszú évek után megáll az kgfb átlagdíjak csökkenése, és az idei kampányban akár 6-8 százalékos átlagos díjemelkedésre is számítani lehet. A Netrisk szerint a biztosítók a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a jó ügyfelek megtartására.

1 2 3

A címlapról ajánljuk