Hende: nemcsak a katonák keresete emelkedik júliustól

A honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak is többet fognak keresni, erről beszélt a miniszter.

MTI

Klik-trükk: kirúgják a közalkalmazottakat, majd felveszik őket közmunkásnak

A PDSZ megerősítette, hogy 86 százalékkal nőtt az iskolákban a közmunkások száma. A szakszervezet szerint ezek nem új munkaerők, hanem az intézményekből kirúgott korábbi közalkalmazottak.

hvg.hu

Vs: 2500 közalkalmazottat építenének le az idén

A vs.hu egy dokumentum alapján azt írja, az önkormányzatoknak 2500 munkahelyet kellene az idén felszámolniuk.

hvg.hu

Fegyelmit követ el a közszolga, ha nem szól a főnökének, hogy megvádolták

Tájékoztatniuk kell munkáltatójukat a közszféra vád alá helyezett dolgozóinak a most elfogadott törvénymódosítás szerint. Ha nem teszik, fegyelmi vétséget követnek el.

MTI

Nem szóltak a közszolgáknak az elköltöző minisztériumokról

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről, amelyről eddig semmilyen hivatalos információt nem kapott – mondta Árva János elnök a Népszabadságnak.

MTI

"Ez nem olyan, mint az angol" – Mi értelme van a közszolgák jelnyelvi pótlékának?

Több sebből vérzik az a már parlament előtt lévő javaslat, amely nyelvpótlékot adna a jelnyelvet értő közszolgáknak – mondta a hvg.hu-nak egy profi jeltolmács. Az akár havi 38 ezer forintos pótlék jól hangzik, de a jelelésből élő szakember szerint a köztisztviselők papírt könnyebben fognak szerezni erről, mint jól használható tudást.

hvg.hu

Több tízezres tüntetés bénítja ma Bécset

A szakszervezetek az után hívták demonstrációra a közszféra dolgozóit, hogy kedden az új parlament megszavazta a tanárok munkaviszonyait szabályozó új törvényt. Csökken az elérhető legmagasabb bér, és megváltoznak a kötelezően teljesítendő óraszámok szabályai is. A tömegtüntetés mindössze két nappal követi az új osztrák kormány hivatalba lépését.

MTI

Befagyasztják a spanyol állami alkalmazottak fizetését

Spanyolország 2014-ben befagyasztja az állami alkalmazottak fizetését, hogy csökkentsék a kiadásokat. A spanyol kormány három éve próbálja lefaragni a költségvetési hiányt, de az 2012-ben megugrott, és a GDP 10,6 százalékát tette ki.

MTI

Együtt-PM: emeljék a közalkalmazottak illetményalapját

Az Együtt-PM szövetség arra kéri a kormányt, hogy a ki nem adott szabadnapok megváltása helyett inkább emeljék fel a közalkalmazotti illetményalapot - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Tordai Bence, a párt politikusa.

MTI

Keményen beolvasnak Balog Zoltánnak a bölcsődei dolgozók nyílt levelükben

Nyílt levéllel fordult a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez. Közlik: szervezetük csatlakozik a szociális érdekképviseletek béremelésért folytatott harcához, nyomásgyakorló akcióihoz. Mint írják, 2013-ban egy bölcsődei kisgyermeknevelő felsőfokú szakképzettség mellett 27 éves közalkalmazotti jogviszony után is havi nettó 71 ezer forintot kap, ami megegyezik a szakmunkás bérminimum összegével.

hvg.hu

Közalkalmazottnak már nem jár nyugdíj és fizetés egyszerre

Az állami szférában dolgozók - a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai - nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejűleg júliustól.

MTI

Nyugdíjasok ezreit tartanák meg a minisztériumok

A legtöbb továbbfoglalkoztatásról szóló kérelmet, több mint 2 500-at az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbította a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak: az egészségügy területéről 1910, az oktatáséról 520, a kulturális szférából 36, a sportintézményektől 46 fő továbbfoglalkoztatására nyújtottak be kérelmet.

MTI

Porrongyot nyomtak a genfi köztisztviselők kezébe

Takarékossági okokból több száz tisztviselő saját maga takarítja az irodáját és üríti ki a szemeteseket Genfben – közölte kedden az urbanisztikai hivatal szóvivője.

MTI

"A kényszernyugdíjazottak nyugodtan pereljenek"

"A kényszernyugdíjazottak nyugodtan pereljenek"

Komoly nyerési eséllyel vihetik perbe a magyar államot a nemzetközi fórumokon azok a 62 éven felüli közalkalmazottak, akinek dönteniük kell, hogy dolgoznak tovább, vagy a nyugdíjat választják a változó jogszabályok következtében. Deák Dániel, a Corvinus Egyetem nemzetközi és összehasonlító adójoggal foglalkozó egyetemi tanára szerint a mostani ügy hasonlatos a bírák nyugdíjazásának kérdéséhez, amelyben Magyarországot mind az EU, mind az Emberi Jogok Európai Bírósága elmeszelte.

Fizetésemelést akarnak a francia közalkalmazottak

Először vonultak utcára csütörtökön a francia közalkalmazottak Francois Hollande szocialista államfő nyolc hónappal ezelőtti megválasztása óta. A tiltakozók a munkakörülmények javítását és fizetésemelést követeltek.

MTI

Államilag kitermelt nyuggerek

Államilag kitermelt nyuggerek

A kádárista típusú problémafelvetés természetesen kádárista típusú magatartásmintát hozott elő az érintettekből: az érdekvédelmi szervezetek haladéktalanul ráléptek az egyéni kivételezés, az érdekkijárás jól ismert, rögös útjára.

Szeptemberig kérhetik a közalkalmazottak az árfolyamgátat

Az Országgyűlés július 1-jéről szeptember 30-ra változtatta azt a határidőt, amíg a közszférában dolgozók vissza nem térítendő állami támogatást igényelhetnek devizakölcsön-tartozásuk előtörlesztésére.

MTI

"Az a baj, hogy Matolcsy víziója megtelik tartalommal"

"Az a baj, hogy Matolcsy víziója megtelik tartalommal"

A bankadó jövő évi teljes kivezetése nem fér bele a tranzakciós illeték megemelt mértékébe, amennyiben a kormány jövőre nem tervez további megtakarítást vagy plusz bevételt. A megkérdezett elemzők szerint a miniszteri bejelentés a százezer plusz munkahelyről, illetve a háromszázezer közfoglalkoztatottról is nehezen értelmezhető.

Aki nem beszél románul, azt kirúghatják

Aki nem beszél románul, azt kirúghatják

Elbocsátanák állásukból azokat a közalkalmazottakat Romániában, akik nem tudnak, vagy nem akarnak beszélni románul - egyebek mellett erről rendelkezik a munka törvénykönyvének módosítása, amelyet hétfőn fogadott el a román szenátus.

MTI

Megbénult Szlovénia a közalkalmazottak sztrájkja miatt

Egynapos sztrájkot kezdtek szerda reggel a szlovén közalkalmazottak, így tiltakoznak a megszorítások ellen. Zárva maradt sok egyetem, iskola, óvoda, bölcsőde, múzeum, az egészségügyi intézményekben és a gyógyszertárakban csak a sürgős esetekről gondoskodnak, fennakadás lehet a rendfenntartásban, a tűzoltásban, a határforgalomban és a vámügyintézésben.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X