hvg.hu Gazdaság

Sztrájk! Június 22-én leteszik a munkát az önkormányzatoknál

"A vidék halálát jelenti", hogy a települési polgármesteri hivatalok dolgozóinak évek óta nem emelik a bérét – írta a közszolgálati dolgozók szakszervezete. A jelenlegi béremelési ígéretek csak kormánytisztviselőkre vonatkoznak, ezért az önkormányzati köztisztviselők június 22-ére, szerdára kétórás sztrájkot hirdetnek.

hvg.hu Gazdaság

Berágtak a mentők is egy kiszivárgott levél szerint

Akár a sztrájkra is készen áll a mentők néhány dolgozója, mások jogi lépéseket fontolgatnak, vagy a nyilvánossághoz fordulnának. Az államkincstár új rendszere miatt ugyanis késedelmesen jutottak illetményeikhez, és ezzel nincsenek egyedül a közszférában.

hvg.hu Gazdaság

Hosszú távon 600 ezer közalkalmazottat engedne el a kormány

Még ebben a ciklusban 150 ezer közalkalmazottat küldene el a kormány, hosszú távon pedig 600 ezer ember versenyszférába irányítása volna optimális - mondta Csepreghy Nándor, a miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese az ATV-nek adott interjúban.

hvg.hu Gazdaság

Tagadja az államkincstár, hogy miatta késnek a fizetések

Nem a Magyar Államkincstár a felelős a közalkalomazottak bérének esetleges csúszásáért - írta közleményében a szervezet. Arra a sajtóhírre reagáltak, miszerint a kincstárnál nem megy zökkenőmentesen a szoftverfrissítés, ezért több százezer embernek késik a fizetése.

MTI Gazdaság

Nem szóltak a közszolgáknak az elköltöző minisztériumokról

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről, amelyről eddig semmilyen hivatalos információt nem kapott – mondta Árva János elnök a Népszabadságnak.

hvg.hu Itthon

"Ez nem olyan, mint az angol" – Mi értelme van a közszolgák jelnyelvi pótlékának?

Több sebből vérzik az a már parlament előtt lévő javaslat, amely nyelvpótlékot adna a jelnyelvet értő közszolgáknak – mondta a hvg.hu-nak egy profi jeltolmács. Az akár havi 38 ezer forintos pótlék jól hangzik, de a jelelésből élő szakember szerint a köztisztviselők papírt könnyebben fognak szerezni erről, mint jól használható tudást.

MTI Világ

Több tízezres tüntetés bénítja ma Bécset

A szakszervezetek az után hívták demonstrációra a közszféra dolgozóit, hogy kedden az új parlament megszavazta a tanárok munkaviszonyait szabályozó új törvényt. Csökken az elérhető legmagasabb bér, és megváltoznak a kötelezően teljesítendő óraszámok szabályai is. A tömegtüntetés mindössze két nappal követi az új osztrák kormány hivatalba lépését.

MTI Karrier

Befagyasztják a spanyol állami alkalmazottak fizetését

Spanyolország 2014-ben befagyasztja az állami alkalmazottak fizetését, hogy csökkentsék a kiadásokat. A spanyol kormány három éve próbálja lefaragni a költségvetési hiányt, de az 2012-ben megugrott, és a GDP 10,6 százalékát tette ki.

MTI Itthon

Együtt-PM: emeljék a közalkalmazottak illetményalapját

Az Együtt-PM szövetség arra kéri a kormányt, hogy a ki nem adott szabadnapok megváltása helyett inkább emeljék fel a közalkalmazotti illetményalapot - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Tordai Bence, a párt politikusa.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk