hvg.hu Autó

Sorra törték az autókat, de legalább kiderült, melyek a legbiztonságosabbak

A független európai szervezetként működő EuroNCAP idén is szorgosan törte az új autókat, hogy kiderüljön, melyek a leginkább és a legkevésbé biztonságos járművek. Először kapott egy kocsi nulla csillagot a törésteszten, viszont rengeteg modellnek jött össze az ötcsillagos értékelés. És nagyon nem mindegy, hogy az alap biztonsági rendszert, vagy a kiegészítő biztonsági csomagot választjuk.

Gergely Zsófia Itthon

"A szalagkorlát életet ment, de itt a halálukat okozhatta"

Nem az alvászavarban szenvedő sofőrt kellene hibáztatni – állítja egy külföldi közlekedésbiztonsági megoldásokat jól ismerő szakértő, aki szerint a rosszul megtervezett tereptárgyak miatt következhetett be a magyar diákok buszát ért baleset. Ráadásul úgy tűnik, az olaszok ugyanazt a csődöt mondott korlátrendszert építették vissza a baleset után a biztonságosabb megoldások helyett.

hvg.hu Autó

A „gyerek az autóban” matrica miatt is komoly bírság járhat

Sok autót mindenféle matricák, plüssfigurák, egyéb dísztárgyak lepnek el. Az ilyenek használata egyáltalán nem tilos, csak megfelelő módon kellene elhelyezni őket. Az alábbiakban olvasható egy összefoglalás, az alapvető beltérre vonatkozó legfontosabb regulákról.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk