MTI Itthon

Pintér Sándor elmúlthétévezett egyet

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette a belügyminiszter Nyíregyházán.

MTI Világ

Kiirtják a kommunista neveket a lengyel közterekről

Egy éven belül meg kell változtatni a lengyelországi köztereken az olyan elnevezéseket, amelyek a kommunizmushoz kötődnek vagy a kommunista korszakot idézik. Az ezt elrendelő törvényt pénteken fogadta el egyhangúlag a lengyel parlament alsóháza.

MTI Itthon

Biztos, hogy elneveznek Göncz Árpádról valamit Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, budapesti közterületet neveznek el a nemrég elhunyt volt államfőről. A DK a Nyugati teret javasolta, a közgyűlés Tarlós előterjesztésére választja majd ki a végleges közterületet, miutána kerületekkel egyeztettek.

hvg.hu Itthon

Mozgalom indult, hogy legyen Göncz Árpád utca

Közterületet, mégpedig reprezentatív közterületet neveznének el a DK-sok a héten elhunyt köztársasági elnökről. Gy. Németh Erzsébet felveti majd az ötletet a Fővárosi Közgyűlésben. Mádl Ferenc tér már létezik, Tihanyban található.

hvg.hu Itthon

Súlyos bírságot kaphatnak a cicaetetők Újpesten

Az újpesti önkormányzat május végén hozott rendelete szerint tilos közterületen állatokat etetni, és akár 200 ezer forintos közigazgatási bírságot kaphat az, aki megszegi az előírást. Erre hivatkozva állítottak meg a rendőrök egy nőt, aki macskákat etetett. Az özvegyasszony megijedt, miután felvették az adatait, és közölték vele, hogy akár félmillióra is büntethetik. Végül elnézték neki a szabálysértést, meg egyébként is rosszul idézték a rendőrök az érintett rendeletet – derül ki a Népszabadság cikkéből.

1 2 3

A címlapról ajánljuk