Dercsényi Dávid Itthon

Pharaon hagyatéka: a kormány döntene a jövőben abban, ami nélküle is működik

Nemzetbiztonsági hivatkozással tartják majd magyar kézben a bankrendszert? Bár a következtetés egyelőre korai, akár megannyi kétes üzletnek is tárt teret adhat a kormány azon törvénytervezete, amely a BM engedélyéhez kötné az EU-n kívüli külföldiek cégtulajdoni részesedését egyes tevékenységi körökben.

Szabó Fruzsina Gazdaság

Szétszakított magyar Skype-családok. Megéri?

Több mint húszezer gyerek él a szülők külföldi munkája miatt rövidebb-hosszabb időre kettészakadt családban. A kényszerű különélésnek súlyos következményei lehetnek. Nagyon súlyosak.

Windisch Judit Itthon

Magyar diákok külföldön: menni minden áron?

Zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák, mi meg kíváncsiak voltunk, a középiskolát most végzők közül mennyien gondolják még mindig úgy, hogy külföldi egyetemen folytatnák. Kiderült: megint többen vannak, mint tavaly voltak.

Telenor Magyarország

Érdemes odafigyelni a külföldi mobilozásra, de már nem sokáig

Sokan úgy gondolják, amint kiteszik a lábukat az országból, máris oda kell figyelniük arra, hogyan használjuk a telefonjukat. Azonban jó tudni, hogy évről-évre csökkennek a roamingdíjak, különösen az EU-n belül, és a mobilszolgáltatók is külön roaming csomagokat kínálnak az utazóknak. Így ma már nem kell lemondani külföldön sem a telefonálásról és mobilinternetezésről.

hvg.hu Gazdaság

Tízmilliárdokat veszünk ki külföldi automatákból

Nyaralás előtt nagyon megéri, ha utánanézünk, mennyibe is kerül, ha külföldön veszünk ki pénzt a bankautomatából. Több mint egymillió pénzkivételt hajtunk végre évente külföldön, és több mint 70 milliárdra rúg a teljes kivett összeg.

MTI/Világgazdaság Itthon

VG: Felgyorsult a magyarok elvándorlása

Tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben – írta a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Nagy Gergő Gazdaság

Olyan könnyen kereshet pénzt, ahogy nem is gondolta volna

Ki ne örülne egy kis pluszpénznek, főleg úgy, hogy nem kell megszakadni? A közösségi vállalkozások, különböző alkalmazások olyan lehetőségeket nyitottak meg az átlagemberek előtt is, melyekről korábban álmodni sem lehetett. Pénzt lehet keresni azzal, ha csak zenét hallgatunk vagy kérdőívet töltünk ki. Hosszabb távon viszont korántsem biztos, hogy a dolgozók jól járnak.

hvg.hu Itthon

Így tüntettek Orbán ellen a külföldi magyarok

Berlinben, Londonban, Bécsben, Amszterdamban, és Helsinkiben is tüntetett a Kreatív Ellenállás az Angela Merkel német kancellár látogatása miatt szervezett budapesti tüntetéssel egy időben.

hvg.hu Én és a Cégem

Bő 100 millió forintot visszaadott Schobert Norbi

Folyamatosan vásárolja vissza Schobert Norbert az általa elnökölt Norbi Update Lowcarb Nyrt. cég részvényeit. A dolog már csak azért is érdekes, mivel korábban épp azért vitték tőzsdére a céget, hogy pénzt vonjanak be a nemzetközi terjeszkedéshez, ám most épp az egyik nagytulajdonos vesz vissza részvényt. Miért vehet vissza ennyi részvényt Norbi? Hogyan áll a külföldi terjeszkedés? André Agassi mikor bukkan fel reklámban?

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy szerint kedvező áron vettek luxusirodaházat

Matolcsy György jegybankelnök írásbeli kérdésekre adott válaszaiból kiderül, hogy azért nyit az MNB külföldön irodákat, hogy így a magyar jegybankot és a bankban folyó elemző munkát bekapcsolják a nemzetközi tudományos vérkeringésbe, illetve erősítsék a társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést. Az Eiffel Palace megvásárlása pedig elsősorban üzleti befektetés volt, ráadásul kihasználták a nyomott ingatlanpiaci árakat, kedvező áron vették az ingatlant.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk