hvg.hu Élet+Stílus

Külföldre utazik? Ezen a térképen megnézheti, mennyit jattoljon

Nem biztos benne, mennyi borravalót illik adnia az országban, ahova készül? Egy interaktív térképen megnézheti, hány százalékot várnak el a taxisok, a szállodai dolgozók és a pincérek. Ezenkívül azt is megtanulhatja, hogy köszönje meg az adott országban a szolgáltatást.

Dercsényi Dávid Itthon

Pharaon hagyatéka: a kormány döntene a jövőben abban, ami nélküle is működik

Nemzetbiztonsági hivatkozással tartják majd magyar kézben a bankrendszert? Bár a következtetés egyelőre korai, akár megannyi kétes üzletnek is tárt teret adhat a kormány azon törvénytervezete, amely a BM engedélyéhez kötné az EU-n kívüli külföldiek cégtulajdoni részesedését egyes tevékenységi körökben.

Szabó Fruzsina Gazdaság

Szétszakított magyar Skype-családok. Megéri?

Több mint húszezer gyerek él a szülők külföldi munkája miatt rövidebb-hosszabb időre kettészakadt családban. A kényszerű különélésnek súlyos következményei lehetnek. Nagyon súlyosak.

Windisch Judit Itthon

Magyar diákok külföldön: menni minden áron?

Zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák, mi meg kíváncsiak voltunk, a középiskolát most végzők közül mennyien gondolják még mindig úgy, hogy külföldi egyetemen folytatnák. Kiderült: megint többen vannak, mint tavaly voltak.

Telenor Magyarország

Érdemes odafigyelni a külföldi mobilozásra, de már nem sokáig

Sokan úgy gondolják, amint kiteszik a lábukat az országból, máris oda kell figyelniük arra, hogyan használjuk a telefonjukat. Azonban jó tudni, hogy évről-évre csökkennek a roamingdíjak, különösen az EU-n belül, és a mobilszolgáltatók is külön roaming csomagokat kínálnak az utazóknak. Így ma már nem kell lemondani külföldön sem a telefonálásról és mobilinternetezésről.

hvg.hu Gazdaság

Tízmilliárdokat veszünk ki külföldi automatákból

Nyaralás előtt nagyon megéri, ha utánanézünk, mennyibe is kerül, ha külföldön veszünk ki pénzt a bankautomatából. Több mint egymillió pénzkivételt hajtunk végre évente külföldön, és több mint 70 milliárdra rúg a teljes kivett összeg.

MTI/Világgazdaság Itthon

VG: Felgyorsult a magyarok elvándorlása

Tavaly minimum 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben – írta a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

Nagy Gergő Gazdaság

Olyan könnyen kereshet pénzt, ahogy nem is gondolta volna

Ki ne örülne egy kis pluszpénznek, főleg úgy, hogy nem kell megszakadni? A közösségi vállalkozások, különböző alkalmazások olyan lehetőségeket nyitottak meg az átlagemberek előtt is, melyekről korábban álmodni sem lehetett. Pénzt lehet keresni azzal, ha csak zenét hallgatunk vagy kérdőívet töltünk ki. Hosszabb távon viszont korántsem biztos, hogy a dolgozók jól járnak.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk