Facebookon próbálja összeszedni a hazatérő fiatalokat a kormány

Facebookos és Google-hirdetésekben próbálja népszerűsíteni a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését a kormány. Eddig még mindig csak 4 fiatalt sikerült hazahozni, de Czomba Sándor szerint türelmesnek kell lenni.

hvg.hu

Végleg lelépne Magyarországról az egyetemisták 37 százaléka

Végleg lelépne Magyarországról az egyetemisták 37 százaléka

A magyar egyetemisták és főiskolások átlagosan 50 ezer forintból élnek havonta. A diákok 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százalékuk hosszabb távon is vállalna munkát külföldön. 37 százalékuk kész rá, hogy végleg elhagyja az országot.

Külföldön dolgozik? A NAV-tól akkor sem szabadul meg

Külföldön dolgozik? A NAV-tól akkor sem szabadul meg

Ha egy magyar állampolgár külföldön dolgozik, akkor is előfordulhat, hogy Magyarországon kell személyijövedelemadó-bevallást benyújtania és adót fizetnie. Különösen izgalmas ez manapság, amikor egyre élesedő verseny bontakozik ki az európai országok között a jövedelemadó-kulcsok vonatkozásában.

hvg.hu

El lehet menni: De hol kapok nyugdíjat?

El lehet menni: De hol kapok nyugdíjat?

Egyre gyakoribb, hogy valaki az élete során több országban dolgozik, így nyugdíjas korában több helyről is kaphat ellátást. Ráadásul nyugdíjasként az Európai Unió bármelyik országában élhetünk, ideális esetben az is megtörténhet, hogy idős korunkban abban az országban élünk, ahol a legtöbbet ér a nyugdíjunk. Mi a helyzet, ha az országokban más a nyugdíjkorhatár? Jár-e nyugdíj, ha csak pár hónapot húz le valaki Németországban, vagy Ausztriába ingázik? Kitől kell kérni az apanázst?

Százezer magyar ingázik külföldi munkáért

Százezer magyar ingázik külföldi munkáért

Körülbelül százezer magyar ingázik naponta vagy hetente a külföldi munkahelyére, de a statisztikai hivatal azt nem tudja pontosan, hogy mennyien költöztek ki huzamosabb időre.

MTI

Win-win játék: a magyart külföldre viszik, ebből ők itthon megélnek

Win-win játék: a magyart külföldre viszik, ebből ők itthon megélnek

Hatalmas óriásplakáttal hirdeti magát egy külföldi munkákat közvetítő magyar vállalkozás Budapesten. A többszörös bér ígérete minden bizonnyal jó hívószó egy magyarnak: az utóbbi években különböző kutatások alapján is több százezren hagyhatták el az országot. Jellemzően az EU nyugati fele a cél. A külföldi munkavállalással kacérkodó magyarokra sok vállalkozás települ rá, ám ez korántsem olyan hatalmas biznisz, mint amennyire elsőnek látszik: ők már nem érzékelik a tömegeket, a kivándorlás az elmúlt pár évben óriási ütemű volt, mostanra azonban lassulni látszik.

Kitilthatják Németországból a juttatásokkal visszaélő külföldieket

Akár öt évre kitilthatják Németországból a szociális ellátásokkal visszaélő külföldi uniós állampolgárokat a kormány szerdán kiszivárgott jogszabálytervezete szerint.

MTI

A német kormány is szigorítja a bevándorlást

Szerdán mutatják be a tervezetet, amelynek intézkedései közé tartozik, hogy 3 hónapra korlátozzák az álláskeresésre rendelkezésre álló időt a munkavállalás céljával bevándorló uniós külföldiek esetében.

MTI

Ezért nehéz a magyar fiataloknak beilleszkedni a külföldi munkahelyen

Egy kutatás szerint a magyar Y generáció értékrendje jelentősen különbözik a nyugat-európai fiatalokétól.

hvg.hu

A BGF-esek harmada külföldön dolgozna

A Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) végző fiatal diplomás munkavállalók csaknem felének már tanulmányai befejezése előtt van főállású munkaviszonya, 14 százalékuk dolgozott már külföldön, harmaduk pedig jelenleg is tervezi, hogy a következő öt év során Magyarországon kívül vállal munkát.

MTI

Külföldi munka: megszólalt a német államfő is

Hasznos a bevándorlás Németországnak, a bevándorlók elleni hangulatkeltés pedig veszélyes - mondta a német államfő egy pénteki lapinterjúban.

MTI
Hirdetés

Román munkavállalók: a külügy hűtené a kedélyeket

Önmérsékletet kért migráció-ügyben a román külügyminiszter az európai politikusoktól.

MTI

Sosem utálták ennyire a bevándorlókat Nagy-Britanniában

A felmérésbe bevont brit választók 56 százaléka a bevándorlás "nagyon nagy mértékű" visszaszorítását szeretné. Az e válaszlehetőséget bejelölők aránya most volt a legmagasabb e közvélemény-kutatás harmincéves történetében.

MTI

Már januártól szigorítják a britek a külföldiek munkavállalását

Már januártól szigorítják a britek a külföldiek munkavállalását

A magyar munkavállalók tömegeit érintheti, hogy Nagy-Britanniában már januártól korlátozzák az EU-s munkavállalók munkanélküli-ellátáshoz való hozzáférését. Később további szigorítások várhatók, hogy Anglia ne legyen olyan vonzó az EU-ból érkező bevándorlók számára.

MTI
Hirdetés

136 ezer munkavállalót toloncolt haza Szaúd-Arábia

Az arab királyság megengedő bevándorlási törvénye miatt kilencmillió külföldi áramlott be az országba és vállalt el rosszul fizetett állásokat. Mostanra viszont megnőtt a munkanélküliség aránya, ezért 136 ezer etióp munkást szó nélkül hazatoloncoltak.

MTI

Napi: kifizettetné a kormány a külföldön dolgozók eü-ellátását

Magas összegről kaphat számlát a jövőben az a külföldön munkát vállalló magyar, aki itthon kíván gyógykezelést igénybe venni; ha valaki külföldön szerez biztosítást, az OEP ezentúl külföldinek tekintené – írja a Napi Gazdaság hétfői száma.

MTI

Ezekre a munkákra pályáznak a külföldre vágyó magyarok

A magyarok többsége CNC-s, hegesztői és sofőr külföldi munkákra pályázna. Óriási az érdeklődés az építőipar területén meghirdetett ajánlatok iránt, ezt követi a hotel-turizmus, takarítás-, vendéglátóipari és gyerekgondozás munkakörök.

hvg.hu

Külföldön dolgozik? Így utaljon haza sokkal többet

Külföldön dolgozik? Így utaljon haza sokkal többet

Ahogy a hazai munkaügyi statisztikákat húzzák fel a külföldi munkavállalók, úgy növekszik az igény az olcsó nemzetközi pénzutalásra is a kivándorolt magyarok körében. Egy új szolgáltatással most a bankoknál sokkal kedvezőbb árfolyamon és díjakkal utalhatunk külföldi számláról idehaza vagy épp fordítva.

hvg.hu

A szülők fele szerint a gyerekeik külföldre mennek majd dolgozni

A szülők fele szerint a gyerekeik külföldre mennek majd dolgozni

A szülők harmada külföldi továbbtanulást és közel felük külföldi munkavállalást is elképzelhetőnek tart gyermeke esetében – derül ki a Jobline Pályaorientáció-kutatásból. A reprezentatív felmérés többek között arra kereste a választ, hogy miként vélekednek a magyar szülők gyermekeik külföldi továbbtanulási és munkába állási terveiről. Az eredményekből az is kiderül, hogy mekkorára becsülik a szülők a külföldi tanulás költségét, és miért tartják előnyösnek a Magyarországon kívüli munkavállalást.

hvg.hu

170 ezer forinttal csaptak be álláskeresőket

Külföldi munkalehetőséget ígértek két szakcsi férfinek, akiket 600 euróval húztak le - közölte a police.hu.

hvg.hu
Hirdetés
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X