MTI Autó

Külföldi rendszámok: megúszható 30 ezerből

Kisebb bírság megfizetése mellett utólag is igazolhatják az autósok külföldi rendszámú járművük magyarországi használatának jogszerűségét, a tervezett módosítás szerint 30 ezer forintos bírság megfizetése mellett 8 napon belül pótolható lesz a jogosultság igazolása - tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Csikász Brigitta Itthon

Külföldi rendszám: a bírságok kétharmadát nem tudták beszedni

A rendőrség mintegy 16 millió forintot szedett be egy tavaly tavaszi akcióban 59 autóstól, akik jogtalanul használták itthon a külföldi rendszámú járműveiket. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly és idén is közel százmillió forint bevétellel számolt ezen a jogcímen. De hogy ezt teljesült-e például 2012-ben, nem tudtuk meg, mert az adóhivatal közlése szerint ezt nem könnyű megállapítani, mivel "a bírságokat egyesével, manuálisan kell leválogatni és ez hosszú időt vesz igénybe", közölték a hvg.hu-val. Az Európai Unió Bírósága szerint egyébként a magyar szabályozás uniós jogokat sért.

hvg.hu Autó

Nem kell félni többé a szlovák rendszámosoknak? De!

Egy hétvégén megjelent cikk alapján, amelyet többen is átvettek, úgy tűnhetett, megvan a menekülő út a külföldi rendszámos autók tulajdonosainak. A döntésre hivatkozni azonban úgy tűnik erős túlzás.

MTI Itthon

Újabb kört fut az ombudsman a külföldi rendszámok ügyében

Másodszor is a kormányhoz fordult Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének szabályozása miatt - közölte az ombudsman hivatala pénteken. A törvény nem határozza meg ugyanis, hogyan hagyhatja el az ország területét az a jármű, amelynek a külföldi rendszámát a hatóság elvette és a belföldi üzembentartó nem kívánja a gépjárművet itthon forgalomba helyezni, vagy nem tudja időben igazolni, hogy jogszerűen vezette azt.

MTI Autó

Külföldi rendszámok: időkorlátot vezetnek be?

A külföldi rendszámú autók magyarországi használatának szabályai is változhatnak a közlekedési tárgyú törvények módosítása révén, amelynek általános vitáját kedden kezdte meg a Ház.

hvg.hu Vállalkozás

Állóháború vár a külföldi rendszámmal autózókra

A külföldi rendszámú gépjárművet használóknak nem csak egy-egy rövid ideig tartó, ám annál intenzívebb ellenőrzési akcióra kell számítaniuk, hanem március elejétől adottságkánt kell kezelniük a NAV ellenőrzéseit, és hosszú időn keresztül együtt kell élni a folyamatos kontrollal.

MTI Itthon

MN: országos rendszámrazzia indul

Akciót indít szerdától a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság, a trükközők akár 800 ezer forint bírságot is kaphatnak - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.

vezess.hu Gazdaság

Több mint 1300-an legalizálták eddig itthon az autójukat

November 20-ig mindössze 1364-an legalizálták itthon féláron a kocsijukat, amivel 252,5 millió forintot fizettek be az államkasszába – írja a vezess.hu a Nemzeti Adó és Vámhatóság tájékoztatása alapján. Július 15-től év végéig legalizálhatják autójukat a regisztrációs adó felének befizetésével azok, akik korábban külföldi rendszámmal közlekedtek itthon, hogy ne kelljen leróniuk ezt a terhet.

hvg.hu Napi merítés

Vége a külföldi rendszámos trükközésnek

Szeptember 1-jétől a közúti forgalomban a közlekedési hatóság által kiadott magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel lehet részt venni - hívja fel a figyelmet a JogIQ blog friss bejegyzésében.

MTI Autó

Szigorúbban ellenőrzik a külföldi rendszámú autókat szeptembertől

Szigorodnak csütörtöktől a külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok, a járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez szeptember 1-től rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni.

hvg.hu Itthon

Százezrekbe kerülhet a külföldi rendszám megtartása

Nemcsak a külföldi rendszámmal futó autók üzemben tartói törhetik a fejüket, mit tegyenek szeptemberben, ha életbe lép a közúti közlekedési törvény módosítása – írta a Magyar Nemzet. A szlovák cégalapítást kínáló ügynökségek is jelentős üzlettől esnek el.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával