MTI Itthon

Gumibot, verés: lesöpörték itthon az ET menekültek miatti ajánlását

A Magyarországon fogva tartott külföldi állampolgárok többsége kielégítőnek találta a magyar hatóságok eljárását, mások viszont arról számoltak be, hogy a rendőrök és a büntetés-végrehajtási tisztségviselők nem megfelelő bánásmódot alkalmaztak velük szemben – derült ki az Európa Tanács (ET) kínzás elleni bizottságának (CTP) friss jelentéséből. A magyar hatóságok úgy reagáltak, hogy az állítólagos nem megfelelő bánásmóddal kapcsolatos ajánlást nem tartják indokoltnak.

hvg.hu Vállalkozás

Rászállnak a külföldi offshore-lovagokra Londonban

Örülünk annak, hogy sok külföldi befektető kíván Londonban ingatlant szerezni, de kicsit nagyobb áttekintést szeretnénk arról: milyen pénzek érkeznek hozzánk! – mondta London főpolgármestere a Guardian című lapnak adott exkluzív interjúban.

hvg.hu Ingatlan

Az albérletek tizedét külföldiek adják ki

A 2000-es évek ingatlanpiacán még nagy arányban voltak jelen a – főleg nyugat-európai – vásárlók, befektetők. A válságot követően azonban keveset hallani felőlük, azonban a Duna House most utánajárt, milyen arányban és honnan érdeklődnek a külföldiek.

hvg.hu Gazdaság

Krőzusként élhetnek nálunk a külföldi nyugdíjasok

Töredékáron tudnak Magyarországon házat venni, hatalmas udvarral, szaunát, medencét építtetnek hozzá, a megélhetés is jóval könnyebb nálunk, mint odahaza. Nemcsak németek és osztrákok, hanem hollandok, finnek is szép számmal vásároltak - javarészt romos - házakat nálunk, szépen felújítják őket, onnan indulnak kirándulni. Közben a helyieknek munkát adnak, jótékonykodnak, integrálódnak a települések életébe. És mi hova megyünk majd, ha nyugdíjasok leszünk?

Neuberger Eszter Itthon

Tudom, hol szívtál tavaly nyáron

Dübörög a fesztiválszezon, és vele a rendőrségi razziázás. Az európai viszonylatban meglehetősen szigorú és a fogyasztókat is kriminalizáló drogtörvényünk az eltereléssel még hagy ugyan némi egérutat a kis mennyiségű kábítószerrel elkapottaknak, de ezt elég bajosan tudná igénybe venni egy külföldi: például egy füves cigiért lekapcsolt holland fesztiválozónak ehhez hat hónapra Magyarországra kéne költöznie. Marad a büntetőeljárás, aminek a büntetés kiszabása esetén egész életre kiható priusz a következménye. Még akkor is, ha a lefülelt külföldi olyan országból jön, ahol ez nem is bűncselekmény.

hvg.hu Gazdaság

Elárasztják Görögországot a turisták

Több mint 17 százalékkal nőtt a Görögországba érkező külföldiek száma idén január és május között, a turizmusból származó bevétel pedig bő 10 százalékkal nőtt.

Nagy Gergő Gazdaság

900 ezres minimálbér, hogy hangzik?

Vasárnap Svájcban arról tartanak népszavazást, hogy bevezessenek-e egy körülbelül 900 ezer forintos havi minimálbért. Bár a Magyarországon dolgozóknak minden bizonnyal csábítóan hangozhat ez a fizetés, az alpesi országban magasak a megélhetési költségek, ezért is akarják egyes szervezetek emelni a legalacsonyabban adható bért. Csakhogy komoly hátulütői is lehetnek az elképzelésnek, a svájciak többsége a közvélemény-kutatások szerint nem is támogatja az ötletet. Ettől függetlenül egyes cégek szép csendben már nekiállták emelni a béreket.

MTI Világ

Élve elégettek két külföldit Madagaszkáron

Meglincselt és élve elégetett a feldühödött tömeg két fehér bőrű külföldi férfit csütörtökön Madagaszkáron, mert szervkereskedelemmel gyanúsították őket, továbbá egy gyermek megölésével és megcsonkításával. A két férfi közül az egyik francia állampolgár, amit megerősített a francia külügyminisztérium.

Nagy Gergő Gazdaság

Fapados országba fapados turisták jönnek

Dinamikusan növekszik a hazánkba érkező külföldiek száma. A globális trendek és nem kis részben a Malév tavalyi csődje miatt az üzleti utasok elmaradoznak, a növekedés motorja a fapadoson érkező kispénzű turista. A többet költő vendégek hiánya nehéz helyzetbe hozza a szállodaipart és vendéglátást.

MTI Világ

Megöltek egy amerikai és egy brit állampolgárt Szíriában

A szíriai kormányerők megöltek három külföldi személyt, köztük egy amerikai nőt és egy brit állampolgárt - jelentette a szíriai állami tévé, amely szerint a szóban forgó "nyugati" személyek az ellenzék oldalán harcoltak, és fegyver volt náluk.

hvg.hu Gazdaság

Mondhatni utáljuk a külföldieket

Érdekes adatokat rejt a World Economic Forum globális turizmusról szóló jelentése: a több száz oldal között megbújik egy felmérés, mely arra vonatkozik, hogy a világ államai közül melyek fogadják szívesen, és melyek elutasítóan a külföldieket országukban. Nincs meglepetés, Magyarországon inkább a kívül tágasabb attitűd a nyerő.

hvg.hu Gazdaság

Kész kalamajka külföldiként Magyarországon számlát nyitni

Amióta beléptünk az Európai Unióba egyre több honfitársunk gondolja úgy, hogy külföldön próbál szerencsét. Sokak számára talán meglepő lehet az, hogy a Magyarországon dolgozó külföldiek száma sem elenyésző és természetesen nekik is szükségük van bankszámlára. Körkép, hogy mire is van szüksége egy külföldinek a hazai számlanyitáshoz.

hvg.hu Gazdaság

Eldőlt: 70 millióért jöhetnek hozzánk a kínaiak

Már 70 millió forintnyi euró is elég lehet az Európai Unión kívüli külföldieknek, hogy letelepedési engedélyt szerezzenek nálunk. A korábbi elfogadott törvénymódosításhoz szánt miniszteri rendelettervezet felkerült a kormány honlapjára.

Zubor Zalán Itthon

Videó: szkinhedek és romák is megverték az afgán menekültet

Nő a feszültség a balassagyarmati lakosok és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által fenntartott közösségi szállás lakói között. Több külföldi bántalmazásról számolt be, amiért a Helsinki Bizottság is egyeztetést kezdeményezett, a közösségi szállás ellen tiltakozó csoport alapítója szerint viszont pont a bevándorlók kötnek bele a város lakóiba. Feljelentést sem a menedékkérők, sem a helyiek nem tesznek.

Zubor Zalán Itthon

"Nem vesznek minket emberszámba" - menekültek Balassagyarmaton

Akár egy évig is tartó fogság után kerülnek a Magyarországra érkező menekültek a balassagyarmati menekülttáborba, ahol orvosi ellátás nélkül, rossz higiéniai körülmények között, a helyiek ellenségeskedése mellett kell élniük évekig, ami általában kitoloncolással zárul. Balassagyarmaton jártunk, ahol a szálláson élő menekültekkel találkoztunk.

hvg.hu Gazdaság

A németek imádják a külföldieket

Egy friss kutatás szerint a németek több mint fele támogatná a képzett munkaerő bevándorlását országukba. Majdnem háromnegyedük pedig kifejezetten jónak ítéli meg a köztük és a külföldiek közti viszonyt. A mutatók javulása főként a német gazdaság növekedésének és az alacsony munkanélküliségnek tudható be.

1 2

A címlapról ajánljuk