MTI Gazdaság

Kamatot emelt a Fed

A piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,50 százalékról 1,75 százalékra emelte az irányadó dollárkamatot kamatdöntő ülésén az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed).

hvg.hu Gazdaság

Trumppal riogattak, most mégis dől a pénz Amerikába

Rekordmagasságba szökött a dollár árfolyama a japán jennel szemben, gyorsan nőnek a kötvényárfolyamok. A piac kezdi elhinni: infláció, kamatemelés következik, dinamikusabb lesz az amerikai gazdaság, ha Trump megvalósítja elképzeléseit.

Farkas Zoltán Gazdaság

Nem éppen fényes jövő vár ránk a gazdaságban

Az idei év még a bűvös hármas szám jegyében telik, ám jövőre ez alá bukik a gazdasági növekedés üteme – derül ki a gazdaságkutatók és a jegybank friss prognózisaiból. Lassabban nő jövőre a bérek vásárlóereje is, mint az idén, a keresetek 1-2 százalékkal fognak többet érni. A valós munkanélküliség 10 százalék közelében alakulhat, de jövőre kikerülhetünk a bóvli kategóriából a hitelminősítők mérőszalagján.

MTI Gazdaság

Kamatot emelt az ukrán jegybank

Az ukrán jegybank péntektől 14 százalékról 19,5 százalékra emeli az alapkamatot, hogy elejét vegye a pénzügyi összeomlásnak, amit egyebek között az okozott, hogy az ország keleti felében zajló háborús események miatt részben leállt a gazdaság.

MTI Gazdaság

Megkezdheti a kamatemelést a Fed

A Fed a gazdasági növekedés ütemének gyorsulásával párhuzamosan már az év első felében megkezdheti az alapkamat emelését - idézi a The Wall Street Journal Loretta Mester, a Cleveland Fed elnöke Fox Business Network tévécsatornának pénteken adott interjúját.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: Matolcsy kamatot emelhet jövőre

A magyar gazdasági növekedés várható lassulása ellenére is valószínűleg kamatemelésre szánja el magát jövőre a Magyar Nemzeti Bank (MNB), tekintettel a jó eséllyel szigorodó külső monetáris környezetre - jósolták pénteki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI Gazdaság

MNB-alelnök: korai még panaszokkal felkeresni a jegybankot

A Magyar Nemzeti Bank ellenőrizni fogja a tisztességtelen egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés alkalmazása miatt a hitelfelvevőknek visszajáró összeg elszámolását, és eltökélt abban, hogy az elszámolási törvény pontos végrehajtását a rendelkezésére álló erős eszközökkel kikényszerítse. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a bankoknak legkorábban jövő januárban kell megküldeniük a hitelfelvevők számára az elszámolást - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke.

MTI Gazdaság

Megugrott a hrivnya árfolyama

A kijevi központi bank az alapkamatot és az egynapos kamatot is megemelte hétfőn, ez nyolc százalékkal erősítette a hrivnya árfolyamát.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: megállhat a magyar kamatvágás, de emelés nem lesz

A forintgyengülés most már aggasztja a magyar közfinanszírozási szektor és a magánszféra döntéshozóit egyaránt, emiatt valószínűleg hamarosan szünet következik a Magyar Nemzeti Bank enyhítési ciklusában, kamatemelés azonban nem várható – közölték szerdai beszámolójukban londoni pénzügyi elemzők.

MTI Gazdaság

Merrill Lynch: Matolcsyék csak 340 forintos eurónál lépnének

A közép-európai EU-gazdaságok feldolgozószektorának teljesítménye három éve nem volt olyan erőteljes, mint most, és a térség múlt havi gyáripari beszerzésimenedzser-indexei (BMI) általánosságban is "tisztes ütemű" gazdasági kilábalásra vallanak ezekben az országokban – közölték a januárról szóló BMI-adatok hétfői ismertetése után londoni pénzügyi elemzők. Van, aki szerint az MNB csak 340 forint fölé kúszó eurónál fontolná meg a "vészhelyzeti kamatemelést".

MTI/hvg.hu Gazdaság

Szakad a forint: intervenciót várnak az MNB-től Londonban

Jelenleg nagyobb esélye van a Magyar Nemzeti Bank (MNB) forinterősítő célú intervenciójának, mint a kamatemelésnek, de az esetleges kamatemelés sem járna jelentősebb növekedési áldozattal - vélekedtek egybehangzó pénteki helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők. Citybeli vélemények szerint 340 forintos euró alatt nem feltétlenül kell vészhelyzeti MNB-kamatemeléssel számolni.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával