MTI Gazdaság

Megugrott a hrivnya árfolyama

A kijevi központi bank az alapkamatot és az egynapos kamatot is megemelte hétfőn, ez nyolc százalékkal erősítette a hrivnya árfolyamát.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: megállhat a magyar kamatvágás, de emelés nem lesz

A forintgyengülés most már aggasztja a magyar közfinanszírozási szektor és a magánszféra döntéshozóit egyaránt, emiatt valószínűleg hamarosan szünet következik a Magyar Nemzeti Bank enyhítési ciklusában, kamatemelés azonban nem várható – közölték szerdai beszámolójukban londoni pénzügyi elemzők.

MTI Gazdaság

Merrill Lynch: Matolcsyék csak 340 forintos eurónál lépnének

A közép-európai EU-gazdaságok feldolgozószektorának teljesítménye három éve nem volt olyan erőteljes, mint most, és a térség múlt havi gyáripari beszerzésimenedzser-indexei (BMI) általánosságban is "tisztes ütemű" gazdasági kilábalásra vallanak ezekben az országokban – közölték a januárról szóló BMI-adatok hétfői ismertetése után londoni pénzügyi elemzők. Van, aki szerint az MNB csak 340 forint fölé kúszó eurónál fontolná meg a "vészhelyzeti kamatemelést".

MTI/hvg.hu Gazdaság

Szakad a forint: intervenciót várnak az MNB-től Londonban

Jelenleg nagyobb esélye van a Magyar Nemzeti Bank (MNB) forinterősítő célú intervenciójának, mint a kamatemelésnek, de az esetleges kamatemelés sem járna jelentősebb növekedési áldozattal - vélekedtek egybehangzó pénteki helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők. Citybeli vélemények szerint 340 forintos euró alatt nem feltétlenül kell vészhelyzeti MNB-kamatemeléssel számolni.

MTI Gazdaság

Amikor kilő a magyar gazdaság, jöhet a kamatemelés

A magyar gazdaság esetleg "meglepő" ütemű növekedése és a lejáró adóssághányad piaci finanszírozásához szükséges pozitív reálhozam fenntartása miatt jövőre indokolttá válhat a kamatemelés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

MTI Gazdaság

Már 10,5 százalék a jegybanki alapkamat Szerbiában

A szerb központi bank 25 bázisponttal 10,5 százalékra emelte az alapkamatot csütörtökön, elsősorban azért, hogy erősítsék a dinár árfolyamát. A döntés után 0,6 százalékkal drágult az euróval szemben a dinár, amelynek az árfolyama szerdán rekord alacsonyra gyengült.

hvg.hu Gazdaság

A PSZÁF vizsgálja a banki kamatemeléseket

Több hitelintézetnél is vizsgálódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, hogy a korábbiakban a lakossági jelzálog alapú hiteleknél végrehajtott kamatemelések megfelelnek-e a jogszabályokban előírtaknak - tudta meg azenpenzem.hu. A 3-4 ilyen típusú vizsgálat egy része már előrehaladott szakaszban van.

hvg.hu Gazdaság

Lakáshitelesek! Kamatot emelt több bank is

Drasztikusan emelkednek a hitelek kamatai. De például az MKB a számlaszolgáltatás árának emelésével operál – derül ki az azenpenzem.hu pénzügyi oldalnak a legfrissebb banki kondíciókat összesítő összefoglalójából.

MTI Gazdaság

VG: emelnék a támogatott hitelek kamatát

A bankszövetség javaslata szerint az állampapírhozamok 130 százaléka plusz 3 százalékpontra emelnék a támogatott lakáshitelek ügyleti kamatának maximumát, a törlesztőrészletek azonban még így is alacsonyak maradhatnak - írta a hétfői Világgazdaság a Magyar Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről aláírt, a birtokába került emlékeztető alapján.

MTI Gazdaság

Simorék ma döntenek az alapkamatról

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzők szerint a testület nem változtat a jegybanki alapkamat 7,00 százalékos szintjén. A jegybank közli legfrissebb GDP és infláció előrejelzését is.

MTI Gazdaság

London: a forintgyengülési hullám nem áll meg

Kamatemelésre kényszerülhet a magyar jegybank, ha az euróválság fellángolása miatt elkezdődött újabb forintgyengülési hullám nem áll meg - jósolták szerdán londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Nem várnak MNB-kamatemelést a londoni elemzők

A magas infláció ellenére sem várható Magyarországon jegybanki kamatemelés, mivel az MNB továbbra is főleg a kockázati környezetre figyel - vélekedtek az áprilisi inflációs adatok pénteki ismertetése után londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint ugyanakkor az inflációs cél elérése várhatóan még távolabbra tolódik.

hvg.hu Gazdaság

Bumerángként jönnek vissza a kiváltó hitelek

A tavalyi, többnyire svájci frankos hitel végtörlesztési lázában sokan nem eléggé gondolták át, hogy milyen forinthitelt választanak, és ők most azzal szembesülnek, hogy az eredetileg sem túl olcsó kölcsönük máris drágulni kezdett - írja az azenpenzem.hu.

MTI Gazdaság

Elemzők szerint semmi nem indokolná a kamatemelést

A teljes termékkosárra számolt inflációs ütemek a felzárkózó európai térség legtöbb országában - köztük Magyarországon is - változatlanul jóval a kitűzött célszintek felett járnak, ám az alapszintű inflációs nyomás ezzel együtt is meglehetősen gyenge, és az inflációs folyamatok a térség egyik országában sem indokolnak jegybanki kamatemelést - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci szakértők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: az inflációs meglepetés ellenére sem várható MNB-kamatemelés

A vártnál jóval magasabb, 5,9 százalékos éves összevetésű februári magyarországi infláció után sem valószínű újabb kamatemelés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről, ha a forint nem gyengül komoly mértékben a jelenlegi árfolyamszintekről, és ha a kormány haladást ér el az IMF/EU-finanszírozási programról szóló tárgyalásokon - jósolták a keddi inflációs adatismertetés után londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

2014-ig nem lesz kamatemelés Amerikában

Az Egyesült Államokban 2014 második feléig marad a jelenlegi, 2008 óta nem változtatott, nullához közeli rekordalacsony kamat - mondta Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) vezetője, évente kétszer megrendezésre kerülő kongresszusi meghallgatásán szerdán.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk