hvg.hu Gazdaság

400 forint felett is járt a svájci frank

Atombombát dobott le a svájci jegybank: feladják az 1,20-as árfolyamküszöböt, azaz hagyják felértékelődni a frankot, de közben -0,75 százalékra vágták az irányadó kamatot. A forint történelmi mélypontra esett a svájci frankkal, és az euróval szemben is. A frankkal szemben percek alatt 100 forintot gyengült a forint, az euróval szemben pedig történelmi mélypont alakult ki 326 forintnál. Az árfolyam 12 óra után ugyanakkor kissé erősödött és stabilizálódott is.

hvg.hu Ingatlan

Vége a lakáspiac döglődésének?

Az áremelkedés ténye már nem, csak a mértéke lehet kérdéses a lakáspiacon? Most már érdemes lakást venni befektetésnek? A Portfolio.hu szakértői megmondják.

MTI Gazdaság

Fed: nagyobb nyilvánosságot kaphat az amerikai monetáris politika

Az amerikai jegybankárok többsége támogatja, hogy az eddigieknél is több részleteket hozzanak nyilvánosságra a monetáris politika és a kamatszint várható irányáról, de elutasították azt az elképzelést, hogy lépéseiket akár növekedési vagy árszinthez kössék. Egyebek mellett ezt tartalmazza az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi, november másodikán zárult kétnapos ülésének kedden nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve.

MTI Gazdaság

Az MNB elárulta, mi kell a 3 százalékos inflációhoz

A jelenlegi 6 százalékos kamatszint huzamosabb ideig történő fenntartása biztosíthatja, hogy 3 százalékra süllyedjen az infláció – derül ki a monetáris tanács augusztus 23-i kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvéből.


A címlapról ajánljuk