MTI Világ

Kemény vádak miatt indult eljárás Nicolas Sarkozy ellen

Passzív korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és líbiai közpénzzel történő csalás gyanúja miatt eljárás indult szerda este Nicolas Sarkozy volt francia államfő ellen a 2007-es győztes elnökválasztási kampányához Moammer Kadhafi néhai líbiai vezetőtől érkezett állítólagos támogatás ügyében – közölték igazságügyi források. Az exelnök – aki tagadja a vádakat – rendőri felügyelet alá került.

hvg.hu Itthon

Odacsap a Fidesz a kamupártoknak

Az Országgyűlés ma összesen huszonnégy előterjesztésről szavaz. A képviselők egyebek mellett szigoríthatnak a kampányfinanszírozás szabályain, továbbá gondoskodhatnak a Czeglédy-ügy károsultjainak támogatásáról.

hvg.hu Vállalkozás

Átverhette a Fidesz az ÁSZ-t a 2010-es kampánnyal

Simicska Lajos cége megdöbbentően olcsón számította meg a Fidesznek a plakáthelyeket 2010-ben. De ez még nem minden, a 24.hu birtokába jutott elszámolás szerint a későbbi kormánypárt a valós összeg egyharmadát jelentette az Állami Számvevőszék felé.

hvg.hu Itthon

A Lex Csicska elbukott az egységes ellenzéki ellenálláson

Szoros volt a vége. A kormánypártok 131 képviselője megszavazta a kampányfinanszírozás szigorítását célzó törvényjavaslatot, ez a jelenlévő képviselők 66,1 százalékát jelentette. A kétharmadtól így elmaradtak. Az ellenzékből csak Oláh Lajos hiányzott, a DK-s képviselő a szavazás napján lett rosszul. A többi ellenzéki képviselő fegyelmezetten összezárt.

MTI Világ

Trump a cégeit is tömte a kampánypénzekből

Az amerikai AP hírügynökség utánajárt, hogyan használta fel a republikánusok várható elnökjelöltje a kampányára összegyűlt pénzt, és oknyomozásuk szerint Trump több mint 6 millió dollárt a saját vállalataiba pumpált át.

MTI Világ

Eljárás indult Nicolas Sarkozy ellen

Sarkozy volt francia elnök a 2012-es kampányában túl sokat költött, ezért indult ellene eljárás. Állítólag hamis számlákat is kiállított, ebben az ügyben még csak tanú.

MTI Világ

Börtönbe megy Románia leggazdagabb embere

Jogerősen 2 és fél év börtönbüntetéssel sújtotta egy bukaresti bíróság pénteken közzétett ítéletében Ioan Niculaét, Románia leggazdagabb üzletemberét, akit abban találtak vétkesnek, hogy törvénytelenül finanszírozott egy elnökválasztási kampányt.

Kálmán Attila Itthon

Százmilliók maradtak a kamupártoknál

Az Állami Számevőszék elvégezte a 2014-es parlamenti választások kampánypénzeinek ellenőrzését. Az Országgyűlésbe jutók pártoknál csupán kisebb szabálytalanságokat találtak, viszont a kamupártoknál rengeteg állami pénz ragadt. Három szervezet ellen büntetőeljárás is indult, de az állam egyelőre csak fut a milliói után.

MTI Világ

Új pártfinanszírozást vezet be Románia

Nagy többséggel megszavazta az új pártfinanszírozási törvényt a bukaresti képviselőház szerdán, egyedül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvényhozói tartózkodtak.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk