hvg.hu Itthon

Százmilliókat húztak le az államról a kamupártok

A tavalyi választások során több törpe- és kamupárt visszaélt a számukra biztosított kampánytámogatással a Népszabadság szerint, több esetben már nyomozás zajlik. A pártok, például Seres Mária Szövetségesei összesen 630 millió közpénzt is kiszivattyúzhattak az államtól, amivel nem tudnak elszámolni.

HVG Itthon

Százmilliókat fizetett az állam zugpártoknak

Százmilliókat dobott ki a költségvetés a zugpártok kampánytámogatására tavaly – írja az e heti HVG. Szili Katalin pártja esetében például minden egyes szavazójuk eléréséért 27 ezer forintot fizettünk a közösből.

Kálmán Attila Itthon

Százmilliók maradtak a kamupártoknál

Az Állami Számevőszék elvégezte a 2014-es parlamenti választások kampánypénzeinek ellenőrzését. Az Országgyűlésbe jutók pártoknál csupán kisebb szabálytalanságokat találtak, viszont a kamupártoknál rengeteg állami pénz ragadt. Három szervezet ellen büntetőeljárás is indult, de az állam egyelőre csak fut a milliói után.

MTI Gazdaság

ÁSZ: Büntetőeljárás indult az Összefogás Párt ellen

A parlamentbe be nem jutó pártok kampányköltéseit vizsgálta a számvevőszék: nyolc pártnál állapították meg az áfatörvény és a számviteli törvény megsértését. Az Együtt 2014 Párt, az Új Dimenzió Párt, és az Új Magyarország Párt esetében költségvetési csalás gyanúja miatt tettek feljelentést.

sabater Nyüzsi

Attilának tetszik a csalás

Ha az ember a munkahelyén egyáltalán nem végzi a dolgát, annak általában következményei lesznek. Úgy tűnik, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság nem ilyen munkahely.


A címlapról ajánljuk