MTI Világ

Futótűzként terjed a kanyaró Ukrajnában

Ukrajna egyre több régiójából jelentenek újabb kanyarós fertőzéseket, a délnyugati Csernyivci megyében már csaknem ötszáz esetet jegyeztek fel, a fővárosban, Kijevben csak az év eleje óta 87-en, többségükben kisgyermekek betegedtek meg a veszélyes vírustól – közölte hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség állami egészségügyi központok adataira hivatkozva.

MTI Világ

Rendőrökkel őriztetik a romániai kanyarós betegeket

Tilos a beteglátogatás a székelyudvarhelyi kórház fertőző osztályán a szokatlanul nagy számú kanyarógyanús eset miatt, az egészségügyi intézmény körül pedig helyi rendőrök járőröznek, hogy ne szökjenek meg a betegek – közölte pénteken a Maszol.ro hírportál.

hvg.hu Élet+Stílus

Itthon is egyre többeket fenyeget a kanyaró

Folyamatosan nő az áldozatok száma, a legtöbb beteg épp egy Magyarországgal szomszédos megyében van. A román illetékesek a magyar szakértő szerint nem tesznek eleget a járvány megfékezéséért.

hvg.hu Itthon

Kanyaró: a kórházi dolgozók még nem kaptak oltást

Egy hódmezővásárhelyi rezidens érdeklődött az Országos Epidemiológiai Központ vezetőjénél, hogy mit kívánnak tenni a veszélyeztetett egészségügyi dolgozók védelméért. A válasz szerint egyelőre még csak a fertőzött kórházakra koncentrálnak.

MTI Itthon

Itthon nem kell kanyarójárványtól tartani

A magyar gyerekek 98 százaléka be van oltva kanyaró ellen, ennek köszönhetően Magyarországon "népességszintű védettség" alakult ki a betegséggel szemben – mondta Oroszi Beatrix, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgatója az M1 kedd reggeli műsorában.

MTI Plázs

ÁNTSZ: nincs kanyarójárvány, de jól jöhet az oltás

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerint a kanyarójárvány Magyarországot továbbra sem érinti. Ócsai Lajos az ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője ugyanakkor azt mondta, aki nincs beoltva, oltassa be magát, különösen ha külföldre utazik.

MTI Világ

Kárpátalját is érintheti a kanyarójárvány

Ukrán járványügyi szakemberek arra számítanak, hogy az év végéig az ötszázat is elérheti a kanyarós megbetegedések száma Nyugat-Ukrajnában, ám Kárpátalján jelenleg mindössze két ilyen beteget kezelnek a megyei járványkórházban – közölte kedden Ungváron Hanna Romanko, a Kárpátalja megyei egészségügyi főosztály helyettes vezetője.


A címlapról ajánljuk